![]() |
|
Bank zdjęć shutterstock - moje postępy - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Bank zdjęć shutterstock - moje postępy (/Temat-Bank-zdjec-shutterstock-moje-postepy-177516) |
RE: Bank zdjęć shutterstock - moje postępy - sony25 - 01-03-2026 13:00 Podsumowanie lutego. To był bardzo dobry miesiąc. Mogę nawet powiedzieć, że najlepszy ze wszystkich. Zarobek miesięczny był 2 w kolejności odkąd tam działam. Natomiast jeżeli popatrzymy przez pryzmat tylko sprzedaży zdjęć to był najlepszy. W lutym poszły 93 zdjęcia. To wynik 2 w kolejności. Lepszy był pod względem ilości ubiegły miesiąc czyli styczeń - 105 zdjęć. Jednak pomimo mniejszej ilości sprzedanych zdjęć - o 12, to suma była o 6$ większa. Już w styczniu wskoczyłem na poziom 2 (z 15% na 20% tantiem), co przełożyło się na większą stawkę za zdjęcia. No i w lutym sprzedało się 1 zdjęcie za 5,17$, co pobiło sprzedaż 1 zdjęcia za 3,2$. Średnio dziennie sprzedawały się 3 zdjęcia za średnio 0,65$. Niestety w lutym był duży poślizg z dodaniem nowych zdjęć. Czekałem grubo 3 tygodnie na akceptację nowych fotografii. Kolejny minus to wyłączenie narzędzia do słów kluczowych, które bardzo wspomagało ich tworzenie. Nowe narzędzie ma zostać udostępnione w najbliższym czasie. Na ten moment wrzucam zdjęcie do google AI i wyskakują mi tagi oraz opis. To przyspiesza pracę. Bardzo dobrze przyjęły się zimowe zdjęcia drogi oraz pociągów zimą. Związane to było z opóźnieniami na kolei oraz zasypanymi drogami. Oprócz tego standardowo zdjęcia służb ratunkowych. Program cały czas wypłaca - minimum 25$. Tyle musi być na koniec miesiąca. Jeżeli nie ma to zarabiamy kolejny miesiąc. Obecnie mam 18,11$. Więc wypłatę szacuję na kwiecień. A ile będzie to zobaczymy. Od początku 259,99 USD Liczba pobrań z licencją: 1439 Moja wypłacona - 236,64$ Portfolio obrazów - 1720 Ten sposób zarabiania jest prosty. Nic nie trzeba klikać, logować się, polecać, promować itp. Dodajemy zdjęcia a reszta dzieje się sama. Ale to nie jest tak, że dodamy 1lub 20 zdjęć i koniec. Im więcej zdjęć tym większa szansa na zauważenie i potencjalnie rozpoczęcie zarabiania. RE: Bank zdjęć shutterstock - moje postępy - sony25 - 01-04-2026 18:30 Podsumowanie marca. Kolejny fajny miesiąc. Pobranych w sumie mniejsza ilość zdjęć bo tylko 61. Natomiast suma wyniosła 14,19$ W tym miesiącu trafiły się w sumie 3 dobre dni, które podwyższyły zarobki. 1 zdjęcie 2,26 USD 1 zdjęcie 2,26 USD 1 zdjęcie 2,81 USD Do wypłaty na kwiecień mam 32,20$. Tutaj nic nie trzeba promować, klikać. Wrzucasz zdjęcia i wszystko się robi samo. Przychody łącznie 274,61 USD Pobrania łącznie 1504 Zdjęć dodanych 1732 Mamy 1 kwietnia i już wpadły kolejne zarobki. Jakieś pytania? Śmiało pytajcie. RE: Bank zdjęć shutterstock - moje postępy - sony25 - 01-05-2026 09:01 Podsumowanie kwietnia. W kwietniu wpadła wypłata 32,09$ Zakupionych zostało 73 zdjęcia za 11,08$. I taki tez mam stan konta. To kolejny miesiąc, kiedy zarobki są wyższe niż 10$. W kwietniu dodałem 7 nowych zdjęć. I to była cała moja praca w tym programie Reszta zrobiła się sama, a bardziej klienci.Cały zarobek: 285,16 USD Liczba pobrań: 1572 Liczba dodanych zdjęć: 1748 RE: Bank zdjęć shutterstock - moje postępy - sony25 - 04-06-2026 10:34 Podsumowanie maja. Założyłem sobie uzyskiwanie minimum 10$ miesięcznie ze sprzedaży zdjęć. Oczywiście nie mam na to absolutnie żadnego wpływu. No chyba, że chodzi o jakość zdjęć, które mam do sprzedania. Maj początkowo wskazywał, że nie uda mi się osiągnąć minimum. Po kilku dniach zakupy wskazywały, że te 10$ będzie. Codziennie miałem pobrania. Pod koniec miesiąca zarobek szacowałem na jakieś 11-12$. Jednak ostatnie dwa dni to były złote strzały. 28 maja - 5 zdjęć za 4,48$ 29 maja - 4 zdjęcia za 0,42$ 30 maja - 2 zdjęcia za 2,32$ Ostatecznie sprzedałem 79 zdęć za 18,37$. W czerwcu będzie łączna wypłata około 30$. Dodatkowo do serwisu dodałem 100 zdjęć. Kilka z nich sprzedało się praktycznie dzień po akceptacji. Zakupy były robione przez serwisy na całym świecie - Indie, Filipiny. Ktoś z kanady kupił zdjęcie polskiego wozu strażackiego za 2.2$ A w Polsce zakupy robione przez najpopularniejsze serwisy informacyjne. 305,35 USD - łączny zarobek Liczba pobrań z licencją: 1661 Za 70 zdjęć przechodzę na poziom 4 - czyli zwiększa się suma za zdjęcia. RE: Bank zdjęć shutterstock - moje postępy - itmaster - 05-06-2026 09:15 A od kiedy masz konto w Shutterstock? Zastanawiałeś się jak większe były by Twoje zarobki, gdyby nie było AI? RE: Bank zdjęć shutterstock - moje postępy - sony25 - 05-06-2026 10:41 (05-06-2026 09:15)itmaster napisał(a): A od kiedy masz konto w Shutterstock? Październik 2023. Co do AI. Większym problemem jest konkurencja innych w serwisie
RE: Bank zdjęć shutterstock - moje postępy - yayk0 - 26-07-2026 08:09 Jak tam kolego? Szkoda, że już nie aktualizujesz tego tematu, bo jestem ciekawy jak się sprawy mają przy rozwoju AI. Słyszałem, że te serwisy dopuszczają zdjęcia wygenerowane przez maszyny, ale konkurencja musi być miażdżąca... RE: Bank zdjęć shutterstock - moje postępy - sony25 - 02-08-2026 11:47 (26-07-2026 08:09)yayk0 napisał(a): Jak tam kolego? Szkoda, że już nie aktualizujesz tego tematu, bo jestem ciekawy jak się sprawy mają przy rozwoju AI. Słyszałem, że te serwisy dopuszczają zdjęcia wygenerowane przez maszyny, ale konkurencja musi być miażdżąca... Heh. Zapomniałem a co miesięcznym poście. Ale już nadrabiam. Czerwiec: Był to w sumie najsłabszy miesiąc od dłuższego czasu. Sprzedały się 63 zdjęcia. Pod względem ilości nie jest to źle. Ale w przeliczeniu na pojedyncze zdjęcie już tak. Daje to średnio 0,13$ za 1 zdjęcie. Czerwiec zamknął się sumą 8,81 za sprzedaż. W lipcu nastąpiło wyraźne odbicie w ilości zdjęć jak, średniej za zdjęcie oraz sumy za zdjęcia. Sprzedanych zostało 81 zdjęć. Średnia to blisko 0,19$ za foto. Zysk 14,62$. Obecnie mam 23,95$ (minumum jest 25$) Więc wypłata nastąpi we wrześniu. Co do AI. Nie widzę różnicy. Moje zdjęcia trafiają do serwisów informacyjnych na całym świecie Ba po powrocie z Chorwacji wrzuciłem zdjęcie karetki. Dwa dni później już się sprzedało. Inna sytuacja BMW policyjne bez oznaczeń. Pojawiły się w greckim serwisie z informacją, że grecka policja zakupiła nowe policyjne pojazdy.Kilka przykładów, gdzie pojawiły się moje zdjęcia: https://www.farmer.pl/fakty/podpalaja-bele-dla-wyzwania-grozny-trend-z-tiktoka,181297.html bama.hu/helyi-kek-hirek/2026/07/halalos-baleset-tragedia-gazolas-kerekparos-siklos https://news24sofia.eu/kola-se-preobarna-po-tavan-v-sofiq RE: Bank zdjęć shutterstock - moje postępy - yayk0 - 02-08-2026 12:10 Możesz się podzielić skąd wiesz gdzie trafiają twoje zdjęcia? Masz jakiś sposób na sprawdzanie czy tylko przypadkiem ty lub ktoś znajomy na nie trafiał? Btw. miałem kiedyś konto na adobe stock i shutterstock, było nawet trochę zdjęć.... ciekawe, może odszukam i coś tam leży
RE: Bank zdjęć shutterstock - moje postępy - sony25 - 02-08-2026 13:41 (02-08-2026 12:10)yayk0 napisał(a): Możesz się podzielić skąd wiesz gdzie trafiają twoje zdjęcia? Masz jakiś sposób na sprawdzanie czy tylko przypadkiem ty lub ktoś znajomy na nie trafiał? Btw. miałem kiedyś konto na adobe stock i shutterstock, było nawet trochę zdjęć.... ciekawe, może odszukam i coś tam leży Będąc na stronie stocka w sprzedanym zdjęciu przesuwam je do google i daję dopasowanie wizualne. I znajduje mi zdjęcia. Teraz patrzę na stronę RFM24 i są moje dwa zdjęcia. Było jeszcze 3, ale już jest podmienione na zdjęcie rzeczywiste z akcji. https://www.rmf24.pl/regiony/news-zaatakowal-mloda-kobiete-18-letni-nozownik-zatrzymany-we-wro,nIdn,1012223 https://www.rmf24.pl/regiony/poznan/news-atak-na-policjantow-w-wielkopolsce-padly-strzaly,nIdn,1012210 |