Jak pozbyć się rdzy z miecza? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Jak pozbyć się rdzy z miecza? (/Temat-Jak-pozbyc-sie-rdzy-z-miecza-52043) Strony: 1 2 |
Jak pozbyć się rdzy z miecza? - Morfit - 10-04-2012 16:16 Hejka, Tak się składa, że jestem w posiadaniu prawdziwego miecza... Tylko, że przez kilka lat ( a dokładnie 4 ) leżał na magazynie i już trochę zardzewiał. Właściwie to nie trochę... Jest jakiś sposób, żeby go odnowić? Ile by to kosztowało? Re: Jak pozbyć się rdzy z miecza? - Rzmijec - 10-04-2012 16:49 Ło cho cho Cola rdzę zdziera chyba, ale nie jestem pewien. Ja bym go potraktował szlifierką kątową i papierem ściernym albo z końcówką z takimi drutami, albo nawet diaksem czyli wielką szlifierką kątową. Ja bym rdzy raczej zaradził Send from Xperia :> RE: Jak pozbyć się rdzy z miecza? - Daminn - 10-04-2012 17:10 Głęboka korozja czy nalot? Jak nalot to musisz zrobić polerkę i tyle. Poradniki znajdziesz w googlach. RE: Jak pozbyć się rdzy z miecza? - Morfit - 10-04-2012 17:34 Mimo, że jakość mojej kamery w telefonie nie jest idealna, można zobaczyć jak to wygląda :/ http://www.youtube.com/watch?v=Lbj1_vHtz1Q&feature=youtu.be RE: Jak pozbyć się rdzy z miecza? - marcel_kk - 11-04-2012 08:49 Bedziesz musiał oczyścić go mechanicznie: szczotka druciana i papier ścierny drobnoziarnisty powyzej 300. A swoją droga ciekawe macie wykopaliska, w moim rejonie ( Dolny Śląsk )to tylko pozostałosci po II wojnie światowej. RE: Jak pozbyć się rdzy z miecza? - Sloniasek - 11-04-2012 11:18 Na twoim miejscu nie udostępniał bym żadnych filmików z udziałem tego miecza jeżeli go wykopałeś nieważne czy na prywatnej posesji czy nie ,według prawa miecz należy do skarbu państwa. Uważaj żeby smutni panowie do ciebie nie zapukali Cytat:Czynem zabronionym jest niezgłoszenie znaleziska konserwatorowi zabytków. RE: Jak pozbyć się rdzy z miecza? - Daminn - 12-04-2012 15:02 Jak polecisz druciakiem to za duże wżery porobisz. Papierkami musisz lecieć. I stopniowo zwiększać ziarnistość. RE: Jak pozbyć się rdzy z miecza? - Admin - 12-04-2012 16:11 Ejjj ja już słyszałem o tym mieczu : A na poważnie to niezły skarb morfit RE: Jak pozbyć się rdzy z miecza? - Ciastek - 12-04-2012 16:25 Admin nabrałem sie chciałem włączyć ten filmik I sie dziwiłem czemu nie działa xD RE: Jak pozbyć się rdzy z miecza? - marcel_kk - 12-04-2012 16:50 (12-04-2012 15:02)Daminn napisał(a): Jak polecisz druciakiem to za duże wżery porobisz. Papierkami musisz lecieć. I stopniowo zwiększać ziarnistość. Opuściłeś chyba zajęcia z materiałoznawstwa, wżerów nie da sie juz bardziej powiekszyc, nalezy je oczyścić i zakonserwować aby korozja dalej nie postepowała. |