Wybierz Styl:
Forum o zarabianiu przez Internet !
Witaj serdecznie forum o zarabianiu Zarabiam.com

Witaj, nie przypadkiem odwiedziłeś największe w Polsce Forum o Zarabianiu przez internet! Jednoczymy ludzi pragnących zarabiać przez internet, nauczysz się tutaj czym jest praca w domu. Wielu ludzi, zwłaszcza młodego pokolenia, poszukuje źródła zarobku w sieci. Dlatego też praca w domu przez internet może się okazać bardzo dobrym i wygodnym źródłem dochodu. W czasach, gdy trudno jest o jakąkolwiek pracę nawet dla ludzi z wyższym wykształceniem, zarabianie przez internet stało się poważną alternatywą. Z tego też powodu praca przez internet staje się coraz większą częścią rynku, dlatego też każdy, kto zastanawia się jak łatwo zarobić pieniądze, jest w tym przypadku niejako automatycznie nakierowywany na poszukiwanie w sieci, gdzie wyciągamy pomocną dłoń.

Zarejestruj się bezpłatnie na forum dyskusyjnym! Oto niektóre z przywilejów:

  • Zakładaj nowe wątki oraz aktywnie w nich uczestnicz,
  • Odblokuj możliwość pisania na Shoutboxie (czat),
  • Ogranicz ilość wyświetlanych reklam,
  • Zdobywaj odznaczenia oraz reputacje,
  • Odblokuj dostęp do ukrytych działów, tematów i linków,
  • Uzyskaj dostęp do galerii zdjęć i filmów z wygranymi nagrodami,
  • Spersonalizuj swój prywatny profil,
  • Uczestnicz w forumowych konkursach,
  • Zdobądź doświadczenie w zarabianiu przez internet - pomoże Ci w tym społeczność zarabiająca w sieci od lat,
  • Porównaj stopy procentowe na kontach oszczędnościowych, dowiesz się więcej o ePłatnościach,
  • Wykorzystaj wiedzę merytoryczną zawartą w tematach Naszych użytkowników, aby zarabianie w domu stało się nadzwyczajnie proste,
  • Korzystaj z darmowej pomocy prawnej,
  • Dowiedz się gdzie otrzymasz darmowe upominki, gadżety oraz próbki.
  • Pamiętaj to nic nie kosztuje, zarabiam.com to darmowe forum internetowe w którym zasięgniesz informacji "jak zarabiać przez internet".
Praca w domu? Teraz to możliwe! Zarejestruj się, a dowiesz się na czym polega zarabianie przez internet!



Zapraszamy na Nasze Serwery Minecraft oraz Serwer Minecraft


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Koparka ETH, z czego złożyć, jak ustawić?

Autor Wiadomość
Kleju93 Offline
Bywalec
*

Liczba postów: 271
Dołączył: May 2012
Reputacja: 29 +

Galeria Wygranych: Tutaj
Forum Gold: 120.00
Post: #1
Koparka ETH, z czego złożyć, jak ustawić?
Witam.
W temacie kryptowalut, a już tym bardziej ich "kopania" jestem całkowicie zielony, ale jednak chciałbym zacząć kopać je kopać, np. modne ostatnio Ethereum(ETH).

Mam trochę pieniędzy i zamierzam zbudować zestaw składający się z 6 kart graficznych, tylko niestety nie wiem jakie wybrać i tu pytanie do znawców tematu.

Wszystko poza kartami graficznymi już sobie wybrałem, a większość z tych rzeczy mam dostępnych od ręki w sklepie 2km ode mnie...

Mój wybór padł na:
- płytę główną BIOSTAR TB250 BTC za około 550 zł
- procesor INTEL CELERON G3900 2,8 GHz LGA1151 BOX za około 200 zł
- zasilacz EVGA SUPERNOVA G2 1300W '80 PLUS GOLD' MODULAR POWER SUPPLY (120-G2-1300-X3) za jedyne 1100 zł
- pamięć RAM DDR4 CORSAIR 16GB (2x8GB) 3000 MHz CL15 VENGEANCE za około 600 zł
- dysk SSD GOODRAM IRIDIUM 240GB za około 400 zł

Karty graficzne... No właśnie... Prosiłbym, abyście mi doradzili co mogę do tego zestawu dobrać, żeby nie było prądożerne, a także, żeby nie kosztowało więcej niż 800-900 zł/szt.

Z góry dzięki...
Liczę na Was

[Obrazek: zarabiaj-przez-internet.gif]
03-07-2017 00:08
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Ania Online
Forumowy Maniak


Liczba postów: 1241
Dolaczyl: Jan 2012
Reputacja: 1712

Poziom ostrzezen: 0%
Forum Gold: 215.61 [Dotacja]

A ja polecam sprawdzić:
DodoKato Offline
Początkujący
*

Liczba postów: 84
Dołączył: Dec 2015
Reputacja: 6 +

Forum Gold: 0.00
Post: #2
RE: Koparka ETH, z czego złożyć, jak ustawić?
Wszystko zalezy od tego ile chcesz kopac mh/s?

DodoKato, dumny członek http://zarabiam.com od Dec 2015.
03-07-2017 00:45
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
krauze5 Offline
Aktywny
*

Liczba postów: 134
Dołączył: Nov 2014
Reputacja: 28 +

Forum Gold: 0.00
Post: #3
RE: Koparka ETH, z czego złożyć, jak ustawić?
Po co Ci tyle ramu? Do kopania wystarczą 4GB. Najlepiej wypadaja tutaj Radeony RX470 (570) 8GB lub RX480(580) do tego robisz bios moda z timingami i z karty leci 30 MH/s (btw. jak nie potrafisz ogarnac biosów za skromna opłata jestem wstanie pomóc Ci to zrobic).

To samo tyczy dysku, ladujesz HDD jakis stary z allegro za 40 zł i pasuje. Po co SSD do koparki?

W obecneh chwili za karte zaplacisz z 1500zł sadze, gdyż rynek jest całkowicie wyposzczony z kart, zostały jedynie gnioty nie do kopania.

Pomogłem daj +

Modyfiacje biosów dla kart RX 470, 480, 570, 580 pod kopanie kryptowalut
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-07-2017 01:02 przez krauze5.)
03-07-2017 00:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Kleju93 Offline
Bywalec
*

Liczba postów: 271
Dołączył: May 2012
Reputacja: 29 +

Galeria Wygranych: Tutaj
Forum Gold: 120.00
Post: #4
RE: Koparka ETH, z czego złożyć, jak ustawić?
(03-07-2017 00:45)DodoKato napisał(a):  Wszystko zalezy od tego ile chcesz kopac mh/s?

Oczywiście jak najwięcej Tongue

(03-07-2017 00:54)krauze5 napisał(a):  Po co Ci tyle ramu? Do kopania wystarczą 4GB. Najlepiej wypadaja tutaj Radeony RX470 (570) 8GB lub RX480(580) do tego robisz bios moda z timingami i z karty leci 30 MH/s (btw. jak nie potrafisz ogarnac biosów za skromna opłata jestem wstanie pomóc Ci to zrobic).

To samo tyczy dysku, ladujesz HDD jakis stary z allegro za 40 zł i pasuje. Po co SSD do koparki?

W obecneh chwili za karte zaplacisz z 1500zł sadze, gdyż rynek jest całkowicie wyposzczony z kart, zostały jedynie gnioty nie do kopania.

Chcę postawić koparkę na WIN 10, a ten sam w sobie chce mieć 8GB RAM'u, a drugie 8 to zapas na kopanie...
Odnośnie dysku SSD, to w sumie nie potrzebny, ale takie mam "widzimisię", a jak koparka nie wypali, to będę miał bardzo fajny dysk do kompa Tongue

krauze5, widzę, że się trochę znasz... Może zrobiłbyś mi setup, który wg Ciebie będzie dobry?

[Obrazek: zarabiaj-przez-internet.gif]
03-07-2017 02:39
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
krauze5 Offline
Aktywny
*

Liczba postów: 134
Dołączył: Nov 2014
Reputacja: 28 +

Forum Gold: 0.00
Post: #5
RE: Koparka ETH, z czego złożyć, jak ustawić?
Zwróc uwage, że profesjonalne koparki za parenaście tysięcy mają raptem 4GB ramu maks 8GB, a Windows 10 aż tyle pamięci nie potrzebuje Wink

Przykladowa koparka

Karty jeśli chcesz kopac ETH lub ETC to najlepiej Radeony, GeForce jest jednak troche mniej wydajny niż AMD w obliczeniach. Kwestia setupu uzależniona jest od Twojej dostepności sprzętu, a z tym jak wiadomo baardzo ciezko.

Btw. Można dzieki temu zrobic meega deale Wink sprzedaje pojutrze swoja RX 470 za 350 euro, a kupiłem GTX 1070 za 200 Big Grin

Pomogłem daj +

Modyfiacje biosów dla kart RX 470, 480, 570, 580 pod kopanie kryptowalut
03-07-2017 03:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
bolo9797 Offline
Przyjaciel Forum
*

Liczba postów: 3,233
Dołączył: Nov 2012
Reputacja: 768 +

Galeria Wygranych: Tutaj
Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
Forum Gold: 109.57
Post: #6
RE: Koparka ETH, z czego złożyć, jak ustawić?
(03-07-2017 03:16)krauze5 napisał(a):  Zwróc uwage, że profesjonalne koparki za parenaście tysięcy mają raptem 4GB ramu maks 8GB, a Windows 10 aż tyle pamięci nie potrzebuje Wink

Przykladowa koparka

Karty jeśli chcesz kopac ETH lub ETC to najlepiej Radeony, GeForce jest jednak troche mniej wydajny niż AMD w obliczeniach. Kwestia setupu uzależniona jest od Twojej dostepności sprzętu, a z tym jak wiadomo baardzo ciezko.

Btw. Można dzieki temu zrobic meega deale Wink sprzedaje pojutrze swoja RX 470 za 350 euro, a kupiłem GTX 1070 za 200 Big Grin
W Niemczech kupiles? W polsce obecne ceny za grafike to totalna pomylka.. Slyszalem ze w niemczech ceny nie skoczyly.
03-07-2017 03:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Kleju93 Offline
Bywalec
*

Liczba postów: 271
Dołączył: May 2012
Reputacja: 29 +

Galeria Wygranych: Tutaj
Forum Gold: 120.00
Post: #7
RE: Koparka ETH, z czego złożyć, jak ustawić?
krauze5, a Asus Radeon RX 560 Strix 4GB DDR5 128bit (1285/7000) nada się do czegoś? Wyciągnę z niej 25 mh/s?

albo inaczej... co powinna mieć karta graficzna pod koparkę? czym się kierować? bo znaleźć RX470, RX480, RX570, RX580 za rozsądną cenę, to zadanie prawie niewykonalne...

[Obrazek: zarabiaj-przez-internet.gif]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-07-2017 03:51 przez Kleju93.)
03-07-2017 03:28
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
krauze5 Offline
Aktywny
*

Liczba postów: 134
Dołączył: Nov 2014
Reputacja: 28 +

Forum Gold: 0.00
Post: #8
RE: Koparka ETH, z czego złożyć, jak ustawić?
(03-07-2017 03:28)bolo9797 napisał(a):  
(03-07-2017 03:16)krauze5 napisał(a):  Zwróc uwage, że profesjonalne koparki za parenaście tysięcy mają raptem 4GB ramu maks 8GB, a Windows 10 aż tyle pamięci nie potrzebuje Wink

Przykladowa koparka

Karty jeśli chcesz kopac ETH lub ETC to najlepiej Radeony, GeForce jest jednak troche mniej wydajny niż AMD w obliczeniach. Kwestia setupu uzależniona jest od Twojej dostepności sprzętu, a z tym jak wiadomo baardzo ciezko.

Btw. Można dzieki temu zrobic meega deale Wink sprzedaje pojutrze swoja RX 470 za 350 euro, a kupiłem GTX 1070 za 200 Big Grin
W Niemczech kupiles? W polsce obecne ceny za grafike to totalna pomylka.. Slyszalem ze w niemczech ceny nie skoczyly.

W Holandii.

Kleju93 Radeon 460 czy 560 to przepaść wydajnościowa w porównaniu do 470 czy 570. Ewentualnie możesz szukać GTX 1060, 1070 czy 1080 one nadaja sie najlepiej do zCash. Na radeonie 460 wyciagniesz w porywach z 12 MH/s (tutaj strzelam ale róznice w liczbie procesorow strumieniowych wskazuja na taka mniejwiecej róznice).

Pomogłem daj +

Modyfiacje biosów dla kart RX 470, 480, 570, 580 pod kopanie kryptowalut
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-07-2017 16:23 przez krauze5.)
03-07-2017 16:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Kleju93 Offline
Bywalec
*

Liczba postów: 271
Dołączył: May 2012
Reputacja: 29 +

Galeria Wygranych: Tutaj
Forum Gold: 120.00
Post: #9
RE: Koparka ETH, z czego złożyć, jak ustawić?
(03-07-2017 16:22)krauze5 napisał(a):  
(03-07-2017 03:28)bolo9797 napisał(a):  
(03-07-2017 03:16)krauze5 napisał(a):  Zwróc uwage, że profesjonalne koparki za parenaście tysięcy mają raptem 4GB ramu maks 8GB, a Windows 10 aż tyle pamięci nie potrzebuje Wink

Przykladowa koparka

Karty jeśli chcesz kopac ETH lub ETC to najlepiej Radeony, GeForce jest jednak troche mniej wydajny niż AMD w obliczeniach. Kwestia setupu uzależniona jest od Twojej dostepności sprzętu, a z tym jak wiadomo baardzo ciezko.

Btw. Można dzieki temu zrobic meega deale Wink sprzedaje pojutrze swoja RX 470 za 350 euro, a kupiłem GTX 1070 za 200 Big Grin
W Niemczech kupiles? W polsce obecne ceny za grafike to totalna pomylka.. Slyszalem ze w niemczech ceny nie skoczyly.

W Holandii.

@[Kleju93] Radeon 460 czy 560 to przepaść wydajnościowa w porównaniu do 470 czy 570. Ewentualnie możesz szukać GTX 1060, 1070 czy 1080 one nadaja sie najlepiej do zCash. Na radeonie 460 wyciagniesz w porywach z 12 MH/s (tutaj strzelam ale róznice w liczbie procesorow strumieniowych wskazuja na taka mniejwiecej róznice).

A czy duże znaczenie ma, czy karta ma 4 GB pamięci, czy 8 GB?
Jedyne RX 570 jakie znalazłem I SĄ DOSTĘPNE OD RĘKI (11 szt) to Gigabyte Radeon RX 570 GAMING 4GB GDDR5 (256 bit) i są ZA JEDYNE 270 euro od sztuki.

[Obrazek: zarabiaj-przez-internet.gif]
03-07-2017 19:10
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Pani Ania
Prawa reka Admina


Liczba postów: 997
Forum Gold: 550
Dolaczyla: Feb 2011
Reputacja: 777


A ja polecam sprawdzic:

krauze5 Offline
Aktywny
*

Liczba postów: 134
Dołączył: Nov 2014
Reputacja: 28 +

Forum Gold: 0.00
Post: #10
RE: Koparka ETH, z czego złożyć, jak ustawić?
Jest różnica kilku MH/s (ok. 3 na karcie) wiec wiadomo, że lepiej kupic 8GB jednakze, kwestia dostepnosci rynku Smile bo czasami za wersja 8GB mozesz z msc poczekac.

Pomogłem daj +

Modyfiacje biosów dla kart RX 470, 480, 570, 580 pod kopanie kryptowalut
03-07-2017 19:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  AirDrop ETH tylko do 31 lipca fanta0988 0 36 Dzisiaj 08:27
Ostatni post: fanta0988
  Independent Enterprise - polska kopalnia ETH + matryca 3x3x10 znanonim 41 4,662 06-11-2018 20:03
Ostatni post: adolek17
  Loteria ETH na telegramie DamianXIX 0 870 18-10-2018 23:50
Ostatni post: DamianXIX
  Wymiana eth na złotówki INFINITYxPL 2 557 14-10-2018 21:56
Ostatni post: HanSolo
  darmowe eth, naliczenia co godzinę earner10 1 719 19-09-2018 18:27
Ostatni post: Doorm

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.