Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Maly biznes - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10)
+--- Wątek: Maly biznes (/Temat-Maly-biznes-99575)

Maly biznes - Isamu - 13-10-2014 23:31

Witam mam pytanie. Rodzice moi i kolegi narzekaja ze tyle jest telewizor i sprzetu zepsutego na strychu ze masakra i niepotrzebne im to i czy jest mozliwosc ze w tych bedzie miedz prawdziwa? Bo rozkrecilismy telewizor i takie nitki są jakby wyglada na miedz dosyc sporo tego jak odróznic miedz i czy warto to rozkrecac dla tej miedzi. Dodam ze dodaje to sporo frajdy i zabawy ja jestem informatykiem a on technik elektryk

RE: Maly biznes - sheko12 - 13-10-2014 23:43

Tzn co chcecie robić, rozkręcać, sprzedawać na złom? przepraszam, ale też późna pora...

Propozycji jest kilka w sumie, możecie ''skupować'' stare, zepsute telewizory, komputery itp, rozkręcać, majac o tym pojęcie, możecie dowolne rzeczy/podzespoły (materiały) rozdzielać i sprzedawać w cenie złomu, miedzi, możecie też to kolekcjonować lub regenerować.

Nie wiem dokładnie do czego wykorzystywać taki sprzęt, lepiej po prostu skupować albo wywalić na złom i wpaść na pomysł otworzenia lombardu.

Pytasz, jak odróżnić miedź? macie też komplikacje, skoro tego nie znacie Tongue ogółem lepiej, jak to w całośći wywieziecie z kolegą na złom.
P.S. tak, miedzi w tym jest dużo, ale nie szkoda wam czasu na rozkręcanie? szybciej i korzystniej finansowo wam wyjdzie topienie starych przewodów, takich PRL od spawarek Tongue

Piona !

Maly biznes - Admin - 14-10-2014 08:50

TEMAT PRZENIESIONY
Moderator uznał że wątek został założony w nieodpowiednim dziale, dlatego temat został przeniesiony.

RE: Maly biznes - Isamu - 14-10-2014 10:19

No dobrze ale ciagle nie mają czasu rodzice na wywiezenie a robimy to gdy się nam nudzi.

RE: Maly biznes - marcel_kk - 14-10-2014 10:32

Zalezy jakie to telewizory, ja za swoich czasów rozbierałem radzieckie Elektrony, Saturny, Jowisze
a kazdy ważył tyle że 2 osoby dorosłe miały co dzwigać, miedzi tez było w nich sporo bo miały jeden duzy i kilka mniejszych transformatorów.
Telewizory z lat 2000 to juz sam plastyk i szkło. Jak masz z tych starszych to waro je pruć
i czerwonke do skupu, aktualnie w moich stronach płaca 18 zł / kg.
Zreszta jak macie na tyle wolnego czasu to warto kazdy rozbierać, z tym że mnie będzie z tego zarobku.

RE: Maly biznes - Isamu - 14-10-2014 13:17

Telewizory są radzieckie same kineskopy jeden mam taki z 30 cali kineskop który ledwo sie wlacza jeden nie dziala itd itp ;')

RE: Maly biznes - VoreCC - 14-10-2014 18:37

Nie lepiej skupować zepsute i zniszczone telefony hurtowo i sprzedawać jako uszkodzone np. na allegro? Wink

RE: Maly biznes - marcel_kk - 14-10-2014 19:10

W radzieckich najważniejszy środek, kineskop do niczego się nie przyda i trzeba tylko
uważać aby nie wystrzelił.

RE: Maly biznes - MaLiN - 14-10-2014 19:24

Wcześniej sprawdźcie czy rzeczywiście te sprzęty nie działają. Bo jeśli są to jakieś stare klasyki, to opłaca się je sprzedać w całości/na części niż bawić się w wyjmowanie z niego surowców.