![]() |
Maly biznes - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: Maly biznes (/Temat-Maly-biznes-99575) |
Maly biznes - Isamu - 13-10-2014 23:31 Witam mam pytanie. Rodzice moi i kolegi narzekaja ze tyle jest telewizor i sprzetu zepsutego na strychu ze masakra i niepotrzebne im to i czy jest mozliwosc ze w tych bedzie miedz prawdziwa? Bo rozkrecilismy telewizor i takie nitki są jakby wyglada na miedz dosyc sporo tego jak odróznic miedz i czy warto to rozkrecac dla tej miedzi. Dodam ze dodaje to sporo frajdy i zabawy ja jestem informatykiem a on technik elektryk RE: Maly biznes - sheko12 - 13-10-2014 23:43 Tzn co chcecie robić, rozkręcać, sprzedawać na złom? przepraszam, ale też późna pora... Propozycji jest kilka w sumie, możecie ''skupować'' stare, zepsute telewizory, komputery itp, rozkręcać, majac o tym pojęcie, możecie dowolne rzeczy/podzespoły (materiały) rozdzielać i sprzedawać w cenie złomu, miedzi, możecie też to kolekcjonować lub regenerować. Nie wiem dokładnie do czego wykorzystywać taki sprzęt, lepiej po prostu skupować albo wywalić na złom i wpaść na pomysł otworzenia lombardu. Pytasz, jak odróżnić miedź? macie też komplikacje, skoro tego nie znacie ![]() P.S. tak, miedzi w tym jest dużo, ale nie szkoda wam czasu na rozkręcanie? szybciej i korzystniej finansowo wam wyjdzie topienie starych przewodów, takich PRL od spawarek ![]() Piona ! Maly biznes - Admin - 14-10-2014 08:50 TEMAT PRZENIESIONY Moderator uznał że wątek został założony w nieodpowiednim dziale, dlatego temat został przeniesiony. RE: Maly biznes - Isamu - 14-10-2014 10:19 No dobrze ale ciagle nie mają czasu rodzice na wywiezenie a robimy to gdy się nam nudzi. RE: Maly biznes - marcel_kk - 14-10-2014 10:32 Zalezy jakie to telewizory, ja za swoich czasów rozbierałem radzieckie Elektrony, Saturny, Jowisze a kazdy ważył tyle że 2 osoby dorosłe miały co dzwigać, miedzi tez było w nich sporo bo miały jeden duzy i kilka mniejszych transformatorów. Telewizory z lat 2000 to juz sam plastyk i szkło. Jak masz z tych starszych to waro je pruć i czerwonke do skupu, aktualnie w moich stronach płaca 18 zł / kg. Zreszta jak macie na tyle wolnego czasu to warto kazdy rozbierać, z tym że mnie będzie z tego zarobku. RE: Maly biznes - Isamu - 14-10-2014 13:17 Telewizory są radzieckie same kineskopy jeden mam taki z 30 cali kineskop który ledwo sie wlacza jeden nie dziala itd itp ;') RE: Maly biznes - VoreCC - 14-10-2014 18:37 Nie lepiej skupować zepsute i zniszczone telefony hurtowo i sprzedawać jako uszkodzone np. na allegro? ![]() RE: Maly biznes - marcel_kk - 14-10-2014 19:10 W radzieckich najważniejszy środek, kineskop do niczego się nie przyda i trzeba tylko uważać aby nie wystrzelił. RE: Maly biznes - MaLiN - 14-10-2014 19:24 Wcześniej sprawdźcie czy rzeczywiście te sprzęty nie działają. Bo jeśli są to jakieś stare klasyki, to opłaca się je sprzedać w całości/na części niż bawić się w wyjmowanie z niego surowców. |