Kilka pytań początkujcego - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Uploading (/Forum-Uploading-282) +--- Dział: Dyskusja o Uploadzie (/Forum-Dyskusja-o-Uploadzie-286) +--- Wątek: Kilka pytań początkujcego (/Temat-Kilka-pytan-poczatkujcego-99197) |
Kilka pytań początkujcego - mister548 - 06-10-2014 21:31 Witam sorki że tak nazwałem temat ale nie bardzo wiedziałem jak to inaczej nazwać. Do tej pory zarabiałem na skaracaniu 100$, na PPA 300$ i jakieś CPC itp. Ostatnio trochę czytałem o CPA i mam kilka pytań z nim związanych. Jak ludzie podłączają CPA pod blogi z hackami ? Czy do zarabiania w CPA potrzebna jest własna strona ? Jakie przykładowe tematy stron robionych pod CPA bo wgl mi się to nie widzi RE: Kilka pytań początkujcego - AnnaKa - 07-10-2014 01:08 Zacznijmy od tego że zarabianie w sieciach CPA jest połączeniem wszystkich metod które wymieniłeś. Skracanie, Posiadanie strony, Reklamowanie, Pozycjonowanie, Marketing, niekiedy spam. Ten ostatni przynosi krótkotrwały zysk (najgorszy sposób jeśli myślisz o tym poważnie.) Co do zarabiania na CPA : -Warto posiadać nie strone a STRONY na których chcesz zarabiać -Warto zapoznać się z trendami i skupić się na konkretnych niszach -Podłączenie CPA pod stronę może odbywać się na różne sposoby np. Gateway, Link Locker itd. -Metod zarobkowych jest nieograniczona ilość jednakże pragnę podkreślić że to dla osób które myślą serio o zarabianiu. Myślę że łatwiejsze jest PPA ponieważ nie trzeba takiego nakładu pracy jak na CPA by zaczać konkretnie zarabiać. Tam dobry spam i są zyski przez pewien czas. Tu jednak pracuje się długo, systematycznie. Można to określić mianem pracy na etat ale sam sobie jesteś tu szefem. Jeśli mogę polecić to polecam Polską sieć CPA FireCPA RE: Kilka pytań początkujcego - mister548 - 07-10-2014 07:15 Ooo super to rozpisałaś wielkie dzięki. Już teraz wszystko rozumiem. A czy są na naszym forum jacyś mentorowie w CPA ? i od czego zacząć nie mając niczego ? RE: Kilka pytań początkujcego - AnnaKa - 07-10-2014 12:09 Ja kiedyś mentorowałem jednakże zauważając brak pracy 90% poleconych zaprzestałem ponieważ marnowałem czas/zarobki. Co do CPA. Ciężko stwierdzić od czego zacząć. Najważniejsze to wybrać sobie odpowiednią sieć lub sieci na których chcesz zacząć pracę. Do do startu : -Poszerzanie wiedzy na temat budowy stron/landing page -Wiedza o SEO -Zaplecze na FB (przyda się) -Konto Google+ -Konto Twitter (te dwa ostatnie wtedy gdy zechcesz robić duży projekt/stronę) -Materiały reklamowe tj. bannery,grafiki itd. -Montowanie dobrych filmów reklamocyh -Konto na YT -Zebrana duża publiczność ''Subskrypcje'' -Wszystko to co potrzebne do sprowadzania ruchu na strone. Dużo pracy Cię czeka. Plan pracy? -Zaplanuj sobie na czym chcesz zarobić -Zaplanuj sobie jak ma to wyglądać -Zacznij budowę strony/portalu -Dbaj o pozycję i jakość strony -Reklamuj (Twitter,Google+,Facebook) KONTA Związane z tematyką strony nie SPAM! -Zmontuj dobry film wrzuć go na [Youtube,Vimeo,Dailymotion itd.] zadbaj o ich pozycję. ... ... -Zarabiaj -Codziennie powtarzaj czynności od podstaw. RE: Kilka pytań początkujcego - mister548 - 08-10-2014 17:24 Napisałem do cb pw. Naprawdę zaje*iście rozpisałeś to wszystko. Dzięki RE: Kilka pytań początkujcego - AnnaKa - 08-10-2014 22:29 Chętnie bym pomógł ale na 100% nie podejmę się już nauki/przekazywania więcej wiedzy prywatnie. Jedynie to co tutaj napisałem. Jeśli to Ci nie pomogło ja więcej niestety dla Ciebie nie jestem w stanie zrobić. RE: Kilka pytań początkujcego - mister548 - 09-10-2014 07:05 No ok dzięki wielkie, to mi już bardzo dużo pomogło. |