Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Kwota wolna od podatku - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195)
+--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228)
+--- Wątek: Kwota wolna od podatku (/Temat-Kwota-wolna-od-podatku-97986)

Kwota wolna od podatku - lotnik113 - 14-09-2014 21:14

Witam, zarabiam na Sub takich jak firesub czy freebiz i mam pytanie, poczytałem w necie i dowiedziałem się że odprowadzać podatek można od 3091zł, czy to prawda? Czy musze od zaraz płacić podatek? Bo naczytałem w necie że gdy zdobędę 3091zł to dopiero od 3091 liczy mi się to że np zarobie 100zł to odkładam 19zł i tak zawsze czy poprostu z tych pierwszych pieniędzy do 3091 już musze się rozliczać? Proszę o pomoc, objaśnienie.

RE: Kwota wolna od podatku - Gittech - 14-09-2014 21:17

Musisz rozliczyć się z każdej zarobionej złotówki. Sorry ale taki mamy klimat

RE: Kwota wolna od podatku - KerPwn - 14-09-2014 21:21

Już tyle razy było o to pytane ...
http://zarabiam.com/Temat-Podatki-Jak-sie-rozliczyc-z-zarobkow-przez-internet-Jak-sie-rozliczyc-z-uploadu-38927

RE: Kwota wolna od podatku - lotnik113 - 14-09-2014 21:23

Czyli moge zapłacic cały podatek na koniec roku? I czy to jakos rejestruje w urzedzie skarbowym czy jak?

RE: Kwota wolna od podatku - dawid161622 - 14-09-2014 21:47

Można odprowadzać co miesiąc lub co rok, na forum było o tym pisane setki razy, jak masz jakieś wątpliwości to najlepiej idź do US, tam powinni wszystko dokładnie wyjaśnić.

RE: Kwota wolna od podatku - Admin - 14-09-2014 22:11

(14-09-2014 21:14)lotnik113 napisał(a):  Witam, zarabiam na Sub takich jak firesub czy freebiz i mam pytanie, poczytałem w necie i dowiedziałem się że odprowadzać podatek można od 3091zł, czy to prawda? Czy musze od zaraz płacić podatek? Bo naczytałem w necie że gdy zdobędę 3091zł to dopiero od 3091 liczy mi się to że np zarobie 100zł to odkładam 19zł i tak zawsze czy poprostu z tych pierwszych pieniędzy do 3091 już musze się rozliczać? Proszę o pomoc, objaśnienie.

Masz racje podatek zapłacisz od nadwyżki od 3091zł, poniżej tej kwoty będziesz zwolniony z podatku. Rozliczyć musisz się zawsze niezależnie czy zarobisz 10zł czy 10milionów.

RE: Kwota wolna od podatku - rachman - 15-10-2014 22:57

Było wiele razy, poszukaj są wartościowe tematy na tym forum.

Rozliczyć się musisz z dochodu. Nie ważne ile zarobisz jak wspominają koledzy. Po rozliczeniu PIT wyjdzie Ci kwota do zapłacenia lub do zwrotu zapłaconego podatku (jeśli potrącano jakieś kwoty) - czyli wyjdzie samo w PIT czy jesteś coś dłużny czy Ci coś oddadzą. Nawet za bardzo nie musisz interesować się tą liczbą trzech tysięcy coś (czyli kwoty wolnej od podatku) bo to wyjdzie automatiko Wink