![]() |
Legalność sub. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Legalność sub. (/Temat-Legalnosc-sub-97762) |
Legalność sub. - DziQu - 10-09-2014 14:10 Witam, Ostatnio zacząłem zarabiać więcej na Subskrypcjach, i chciałem się spytać czy w jakimś przypadku może mi do domu przyjść list lub wpaść policja? Reklamuje na serwisach typu facebook i nie tylko, podaję informacje np. film z dubbingiem dostępny na: i podaje link, czy jest jakaś taka możliwość? Ponieważ nie wiem czy rezygnować, czy działać dalej ![]() RE: Legalność sub. - pszem0_ - 10-09-2014 15:12 Myslę, że nie ma szans nikt do Ciebie zapukać, ponieważ osoba akceptuje regulamin oraz z pełną świadomością wysyła sms. Poza tym całą odpowiedzialność karną bierze na siebie strona udostępniająca dany program. Jeśli sie mylę, to niech mnie ktoś poprawi ![]() wysłane za pomocą smartfona RE: Legalność sub. - DziQu - 10-09-2014 15:20 No z jednej strony to masz racje, lecz martwi mnie to iż np. reklamuje na jakimś serwisie ściągają mój adres ip i idą z tym na policje, no ale głównie to odpowiada serwis. Stopek nie zakrywam ![]() RE: Legalność sub. - bielu243 - 10-09-2014 15:24 Hm w sumie też jestem ciekawy :o Fajnie by bylo jakby się wypowiedział jakiś weteran na ten temat ![]() RE: Legalność sub. - Bandaid - 10-09-2014 15:37 Dalibyście sobie naprawdę już spokój z tymi subskrybcjami. Oczywiście, że są nielegalne jeśli reklamujesz fake plik, inna sprawa, że wątpliwe abyś miał z tego powodu jakieś kłopoty. RE: Legalność sub. - gienus - 01-10-2014 10:44 (10-09-2014 14:10)DziQu napisał(a): Witam, Oczywiście, że z Twojej strony jest to oszustwo i kazdy kto podałby Cie na policje albo do sądu miałby sprawę wygraną. Co innego eforsa, ona jest czysta bo w stopce i w regulaminie wyraźnie pisze, że jest to usługa subskrypcyjna. Jednak to Ty wprowadzasz ludzi w błąd pisząc, że znajda tam film z dubbingiem. Wątpliwe jednak jest, żeby za utratę pieniędzy ktoś będzie winił Ciebie, a nie np stronę z filmem. Z resztą kto, kto jednocześnie chciał bądź co bądź nielegalnie obejrzeć film w internecie pójdzie z tym na policje? Prawdopodobieństwo jest znikome. Ja jednak spamując nie piszę w taki jednoznaczny sposób, tylko inaczej, żeby w razie nieprzyjemności móc się wytłumaczyć. Przykład? Zamast pisać: "Film X z dubbingiem dostępny na: [link do programu] ", możesz napisać: "To co? Oglądał ktoś już ten film z dubbingiem? [link do programu]". Niby mała różnica, ale w pierwszym zdaniu określasz, że ten konkretny film znajduje się na tamtej stronie, więc w jakiś sposób oszukujesz ludzi. W tym moim z kolei tylko pytasz czy ktoś oglądał i podajesz link do usługi subskrypcyjnej, więc nikt Ci nic nie może zrobić ![]() Pozdrawiam Legalność sub. - daniel42na - 31-10-2014 22:05 Wątek został przeniesiony do kosza. Prawdopodobne przyczyny : 1. Temat jest niezgodny z regulaminem. 2. Podobny temat znajduje się już na forum. 3. Wątek nie jest już aktulany. 4. Autor prosił o jego przeniesienie. 5. Temat został wyczerpany bądź rozwiązany. Pozdrawiamy Administracja Forum. |