Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
PayPal , a podatek ? - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195)
+--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228)
+--- Wątek: PayPal , a podatek ? (/Temat-PayPal-a-podatek-96919)

PayPal , a podatek ? - evenixx - 26-08-2014 22:43

Cześć mam pytanie czy jeżeli zarobie np.500 zł będe je miał na pp i kupie se coś w jakimś sklepie internetowym w którym przyjmują pp. To czy z tych 500 zł musze rozliczyć podatek jeżeli mam je tylko na pp a nie na koncie w banku?

Jeżeli pisze w złym dziale to prosze o przeniesienie.

RE: PayPal , a podatek ? - DzejkobPL - 26-08-2014 22:56

Musisz się rozliczyć od każdej zarobionej sumy, nie ważne gdzie je trzymasz Smile

RE: PayPal , a podatek ? - Sylciakx - 26-08-2014 23:06

Tak jak przedmówca. Musisz się rozliczyć z każdej zarobionej zł. Jednak PP jest takim jakby ''umileniem'' tych spraw związanych z po**tkami oczywiscie do xxxx tam zł. Wink Czyli na plus można dać: PP-sklep-dom(gra) na minus PP-BANK-(ewentualnie dom)
Oczywiscie jest kwota wolna od podatku ale tak czy tak musisz się zniej rozliczyć a później dostaneisz tego zwrot Wink

Chyba jasno wytłumaczyłam Smile

RE: PayPal , a podatek ? - evenixx - 26-08-2014 23:16

Ok dzięki za odpowiedzi

RE: PayPal , a podatek ? - mamrocik - 20-02-2015 17:52

A kwota wolna od podatku ? (w ciągu roku jeśli nie przekroczysz 3091 zł. to jesteś zwolniony :huhSmile . Jeśli źle piszę poprawcie mnie Lol .

RE: PayPal , a podatek ? - Gogli - 20-02-2015 18:18

Teoretycznie powinieneś się rozliczyć z każdej złotówki ale myślę, że za 500 zł nikt Ci ścigał nie będzie tym bardziej że nie masz tego w bank. Gdybyś zarobił w roku więcej niż te 3 tyś to radzę Ci się rozliczać nawet jeśli nie masz konta w banku. Wink

RE: PayPal , a podatek ? - rachman - 09-03-2015 01:55

pierdzielisz. czy to 10 zł czy 3000 to żadna różnica dla fiskusa. liczba to liczba.ma się zgadzać i koniec. o grosz się pomylisz to wzywają na wyjaśnienia bo sami nie mogą przeprawić Ci pita nawet. mieli to zmienić coś słyszałem ale nie wiem czy przeszło. co innego czy się dowiedzą o tej kasie na pp. wątpliwe ale nie niemożliwe. 5 lat na kontrol mają, nie ważne gdzie kasę się trzyma obowiązek rozliczenia nawet jeśli jest to kasa niemożliwa do wykrycia po prostu istnieje - a o to autor pytał.