Sprzedaż strony www. Jak? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: Sprzedaż strony www. Jak? (/Temat-Sprzedaz-strony-www-Jak-96446) |
Sprzedaż strony www. Jak? - mlody16918 - 20-08-2014 21:22 Witam, chciałbym się dowiedzieć jak odbywa się sprzedaż strony internetowej. Wiadomo przecież, że wszystkie dane przy zakupie domeny i hostingu podawałem własne. Załóżmy, że chciałbym ją sprzedać. Czy ktoś może mi przybliżyć jak się do tego zabrać? Jak wygląda zmiana danych na nowego właściciela odnośnie hostingu i domeny? Z góry dzięki z pomoc RE: Sprzedaż strony www. Jak? - Madroxx - 20-08-2014 21:26 Domene możesz np. przetransferować do innego usługodawcy a z hostingiem to jedynie dane zmienić. RE: Sprzedaż strony www. Jak? - smagalaz - 28-08-2014 22:51 Domena: kupcowi przekazujesz kod Authinfo, ewentualnie przeprowadzacie cesję domeny (można na papierku - w całej "karierze" robiłem ją tylko raz; można także elektronicznie - AZ.pl umożliwia coś takiego). Hosting: jak wyżej, zmieniasz dane i tyle. Hostingu wcale nie trzeba przekazywać, wystarczą pliki, które kupiec przeniesie sobie gdzie będzie chciał. RE: Sprzedaż strony www. Jak? - Panco122 - 13-01-2015 13:13 Co do hostingu to najlepiej jest przenieść całą stronę + bazę danych na serwer kupującego, a domena to po prostu cesja. Wtedy wszystko masz załatwione, jak należy. RE: Sprzedaż strony www. Jak? - aero2 - 01-05-2015 14:41 @[mlody16918] Wyczyść PW, bo nie mogę napisać. |