![]() |
Captcha - propozycja - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Captcha - propozycja (/Temat-Captcha-propozycja-96215) |
Captcha - propozycja - [email protected] - 17-08-2014 21:50 Witam, postanowiłem napisać ten temat, ponieważ uważam, że obecne kody Captcha są niesprawiedliwe. Otóż jedna osoba dostaje krótki, prosty kodzik, a drugi ma dwa długie wyrazy w dodatku jakieś zakręcone. Moja propozycja obejmuje zmianę obecnego kodu Captcha na jeden z tych dwóch: 1) ![]() Krótki kod składający się z 4-5 znaków. 2) ![]() W tym wypadku sprawa jest jeszcze prostsza, wystarczy ułożyć obrazek [zwykle brakuje 2 segmentów] 3) ![]() Mogę też być długie kody, ale pokroju jak wyżej i w taki sposób, aby wszystkie były podobnej długości (załóżmy ze 10 -15 znaków). Zapraszam do dyskusji na ten temat, taka zmiana wyrównała by wszystkim szanse, o wygranej decydowała by sprawność, a nie jak do tej pory szczęście (prosty kod) ![]() Edit. pkt 3 RE: Captcha - propozycja - MoniaiKrzys - 17-08-2014 21:52 Super pomysł! RE: Captcha - propozycja - MaXimuS007 - 17-08-2014 21:57 Z jednej strony dobry pomysł, a z drugiej jakby było zbyt łatwo to też ciężko było by coś upolować, bo schodziły by nagrody jeszcze szybciej. RE: Captcha - propozycja - Zordi - 17-08-2014 21:59 Stanowsze Nie RE: Captcha - propozycja - Hajtowy - 17-08-2014 22:00 Dobrze jest... jak ktoś nie umie przepisać no to już jego problem ![]() Troszkę szczęścia trzeba mieć ![]() RE: Captcha - propozycja - [email protected] - 17-08-2014 22:00 Ewentualnie można np na 1 miesiąc na próbę takie dać i zobaczy się jak to wyjdzie. RE: Captcha - propozycja - krzysio16 - 17-08-2014 22:00 Własnie lepiej dać nowego capcha bo te co są to masakra -.- 3razy źle przepisałem bo nie wyraźne są RE: Captcha - propozycja - supercola - 17-08-2014 22:01 Jest git według mnie ![]() RE: Captcha - propozycja - Cr4zyGirl - 17-08-2014 22:02 Świetny pomysł ![]() RE: Captcha - propozycja - haha40027 - 17-08-2014 22:02 @maximus W sumie już teraz szybko schodzą, więc to chyba na jedno wychodzi. Jak dla mnie dobry pomysł. W sumie nie mam nic do captchy, ale jak jest coś takiego http://designshack.net/wp-content/uploads/killcaptcha-1.jpg a nawet i gorzej jak są jakieś zawijasy i trafi ci się takich kilka pod rząd... Mogłyby być jakieś bardziej normalne i widoczne(nie mówie,, że mają być same numerki). Mogą być b.długie słowa, ale żeby się to dało przepisać ![]() Ja osobiście nic nie mam(chociaż dziś przez takie captche przegrałem), ale byłbym skłonny Cię poprzeć, bo uważam to za w miarę dobry pomysł. Jednak jeśli to nie wejdzie w życie to nie będę miał o to żalu/pretensji ![]() |