Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Generator Boxow [HTML+CSS] - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11)
+--- Wątek: Generator Boxow [HTML+CSS] (/Temat-Generator-Boxow-HTML-CSS-96032)

Generator Boxow [HTML+CSS] - Mrostry0407 - 15-08-2014 12:20

Siema, wczoraj znalazlem fajna stronke to generowania boxow (O ile tak to sie nazywa ) do Rzeczy:
[Obrazek: Tlojpg_esaqpan.jpg]
1.Mozemy przesuwac boxem, zmieniac jego rozmiary (Rozmiar wyswietlany jest na dole po prawej )
2. Wybieramy zaokraglenie i cienie, dostosowane do wlasnych potrzeb oczywiscie.
3. Tutaj wybieramy cien dla tekstu i jego kolor ( cienia )
4. Obracamy boxem aby dostosowac go do naszych potrzeb
5. Kolumny czyli ile kolumn tekstu ma byc, np:
[Obrazek: lewoprawo_esaqpaq.jpg]
Po lewej 1 kolumna, po prawej 3
6. Osobiscie wybieralem tutaj kolor dla mojego boxu, nie wiem czy do tego to sluzy ale jest ok Wink
7. Dodajemy "granice" tj. obramowke, mozemy wybrac kolor i rozmiar.
8. Szczerze nie wiem oco chodzi tutaj z background, ale ponizej mozemy wybrac przezroczystosc i z-index.
9. Wpisujemy text, rozmiar itd. by je dopasowac.
10. Gotowy kod, kopiujemy go i wklejamy do naszej stronki. Trzeba dodac pare rzeczy, bo nie jest to zrobione do konca.

Wklejamy w <head> </head>

<style type="text/css">
h1 {position:absolute;width:100%;height:100%
TUTAJ
KOPIUJEMY
KOD
ZE
STRONY
}
</style>

Następnie w <body> </body> wklejamy:

<div>
<h1>SWÓJ TEKST</h1>
</div>

Nie wiem czy te h1 to dobre rozwiązanie, na stronie nie ma gotowego więc musiałem pokombinować, jak mi się udało postanowiłem się podzielić, pozdrawiam Wink

PRZYKŁADOWY WYGLĄD (Przyciąłem zdjęcie by pokazać box)

[Obrazek: MemeCente_esaqhpn.jpg]

RE: Generator Boxow [HTML+CSS] - linoskoczek - 15-08-2014 13:03

(15-08-2014 12:20)Mrostry0407 napisał(a):  Nie wiem czy te h1 to dobre rozwiązanie, na stronie nie ma gotowego więc musiałem pokombinować, jak mi się udało postanowiłem się podzielić, pozdrawiam Wink

Wszystko zależy do czego będzie Box. Każdy robi stronę inaczej i u niektórych może być tak, że tytuł strony będzie w takim pudełeczku. W przypadku normalnej treści można użyć "article", "section", "aside" itp. lub zwyczajnego "div".

Dla mniej doświadczonych: Jeśli decydujecie się na zrobienie elementu np. DIV jako boxa, to w stylu też musicie to zmienić.

Generator Boxow [HTML+CSS] - Hybrid1990 - 16-06-2021 09:59

Wątek został przeniesiony do kosza.
Prawdopodobne przyczyny :

1. Temat jest niezgodny z regulaminem.
2. Podobny temat znajduje się już na forum.
3. Wątek nie jest już aktualny.
4. Autor prosił o jego przeniesienie.
5. Temat został wyczerpany bądź rozwiązany.

Pozdrawiamy
Administracja Forum.