Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Kilka pytan odnosnie Google Analitycs - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Pozycjonowanie (/Forum-Pozycjonowanie-398)
+--- Dział: Pytania i Problemy dotyczące SEO (/Forum-Pytania-i-Problemy-dotyczace-SEO-400)
+--- Wątek: Kilka pytan odnosnie Google Analitycs (/Temat-Kilka-pytan-odnosnie-Google-Analitycs-95264)

Kilka pytan odnosnie Google Analitycs - dawkos23 - 03-08-2014 15:26

Siemka, mam kilka pewnie prostych no ale jednak pytan. Z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi Smile

1. Gdy rano wchodze w statystyki mam okreslona liczbe sesji i odslon (np. dzisiaj 37 i 176 odslon, mało, bo to mlody blog) i potem juz do konca dnia ta liczba sie nie zmienia. Google analitycs na bizaco uaktualnia te dane? Np wchodzi ktos na strone i to juz jest w statach czy z opoznieniem? Ogolnie jesli mam 37 sesji i 176 odslon to znaczy ze 37 osob weszlo na bloga i kliknelo na nim176 razy w cos czyli kazda osoba po 4-5 razy kliknela w jakis artykul tak?

2. Sr czas trwania sesji, ktory wynosi 00:08:40 jest dobry czy raczej nie/

3. Wspolczynnik odrzucen 45,95% to tragedia?

4. Tez macie tylko takie staty jak: sesje, uzytkownicy, odslony, strony/sesja, sr. czas trwania sesji, wspol. odrzucen, % nowych sesji, dane demograficzne, język, system i ruch mobilny. No i wykres. Mozna jakos zrobic zeby bylo wiecej danych?

Pozdro Smile

RE: Kilka pytan odnosnie Google Analitycs - Leśniczy - 16-08-2014 22:51

1: Po wejściu na Analytics pokazuje Ci staty z dnia poprzedniego, żeby zobaczyć dzisiejsze, zmień sobie datę w prawym górnym panelu. Analytics zbiera informacje na bieżąco. O tym, ile osób było na stronie mówi liczba użytkowników. Sesje mówią o tym ile razy Ci ludzie w sumie odwiedzili witrynę. Przykładowo: jedna osoba wejdzie rano na Twojego bloga, a potem zrobi to jeszcze raz, po upływie co najmniej 30 minut. Wygeneruje tym samym dwie sesje w statystykach. Jeśli w każdej z tych sesji odwiedzi 4 strony, da to łącznie 8 odsłon.

2: Całkiem spoko jak dla mnie

3: Tragedia nie, mogłoby być lepiej, ale mogło też gorzej.

4: Pogrzeb sobie tam, na pewno znajdziesz więcej.