![]() |
Grafika vs. Kodowanie - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: Grafika vs. Kodowanie (/Temat-Grafika-vs-Kodowanie-94888) |
Grafika vs. Kodowanie - KeloOne - 27-07-2014 12:39 Cześć. Mam problem ![]() Mam 15 lat i chciałbym za pare mieś ( jak się nauczę ) trochę zarobić. min 200 zł ( tyle mi wystarczy w moim wieku, mysle ), ale moglo by być też więcej. Co byście wybrali ? >> 1. Grafika >> 2. Kodowanie ![]() RE: Grafika vs. Kodowanie - Zły_Szeląg - 27-07-2014 12:47 Moim zdaniem prosta sprawa. Naucz się dostosowywać gotowe szablony wordpressa do potrzeb klientów (grafika i instalowanie dodatkowych wtyczek). Na początek to Ci wystarczy, a później stopniowo ucz się php RE: Grafika vs. Kodowanie - Wrex - 01-08-2014 22:18 Niestety taka jest prawda. W tej chwili trudno od postaw tworzyć strony internetowe, a jest dużo osób, a nawet firm, które nie orientują się w jaki sposób na prostym hostingu można stworzyć świetnie wyglądającą stronę. Do tego podstawy Gimpa i będziesz miał szerokie pole do popisu. Warto też spojrzeć na Wix.com. RE: Grafika vs. Kodowanie - Kede - 01-08-2014 23:27 Według mnie grafika bo: -praca przyjemna i kreatywna -nowe wyzwania i ciekawe zlecenia -możliwość rozwoju Ale z czasem potencjał kreatywności się wyczerpuje i praca staje się dosyć ciężka i wyczerpująca. Do kodowania to trzeba mieć zapał - np. ja siebie nie widzę 8 godzin dziennie dłubiącego w kodzie. Męczące ale i pieniądze całkiem dobre (ale to też zależy). Aczkolwiek jeżeli chcesz iść w którymś z tych kierunków to polecam obydwie te 'dziedziny' z zakresu informatyki bo po co pracodawca ma zatrudnić dwie osoby jak może zatrudnić osobę uniwersalną (zajmującą się grafiką i HTML/CSS, php, mysql...). Rozumowanie przedsiębiorców ![]() Parę miesięcy? Będzie ciężko ale próbuj ![]() ![]() ![]() RE: Grafika vs. Kodowanie - Pietia - 06-08-2014 16:48 Jeżeli masz to coś to mozesz zająć sie grafiką, ale jeśli robisz cos co tylko Tobie się podoba to moim zdaniem nie ma sensu na siłę isc w grafikę jeśli się tego nie lubi. RE: Grafika vs. Kodowanie - diamon - 07-08-2014 23:06 Grafika łatwiejsza jak dla mnie od kodowania, lecz na tym drugim można lepiej zarobić. RE: Grafika vs. Kodowanie - Kede - 08-08-2014 14:57 Pieprzycie głupoty. Kodowanie to najmniej wdzięczna praca za czas, który poświęcasz. W porównaniu do programisty który zarabia na etacie 4-12 tysięcy zł to koder wypada bardzo "blado". A dobry grafik ma minimum 45zł na godzinę. |