![]() |
Zarabianie na Kodowniu ? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Programowanie (/Forum-Programowanie-364) +--- Wątek: Zarabianie na Kodowniu ? (/Temat-Zarabianie-na-Kodowniu-94865) Strony: 1 2 |
Zarabianie na Kodowniu ? - KeloOne - 26-07-2014 21:18 Cześć i czołem ! Przybywam na forum z pytaniem, czy opłaca się uczyć kodowania ? Jak narazie HTML i CSS ? ( znam juz podstawy ) Chciałbym po nauce wyciągnać chociaz 200/300 zł na miesiąc ( nie jestem pełnoletni, tyle mi wystarczy ) Czy na tym można zarobic ? W ogole oplaca się uczyć ? Oczywiscie jak się naucze na 100% HTML i CSS to potem Php itp. Chcę poznać waszą opinie na ten temat ![]() ( Hajs chcialbym na tym jakis zarobic ) ![]() RE: Zarabianie na Kodowniu ? - KeloOne - 27-07-2014 09:00 odpowie ktos ![]() RE: Zarabianie na Kodowniu ? - Killigan - 27-07-2014 09:12 Zarobić,zarobisz ale będziesz musiał trochę popracować nad swoimi projektami.Za tworzenie stron dużo byś wyciągnął pieniędzy . Jeśli jesteś wytrwały i dasz radę się nauczyć kodowania to sposób dobry lecz wymaga czasu ![]() RE: Zarabianie na Kodowniu ? - dodobusko - 27-07-2014 15:23 Koderzy zarabiają chyba najgorzej w branży. No może poza grafikami ;] Mam na myśli oczywiście średnią, bo jak ktoś jest dobry to wiadomo że co by nie robił dobrze zarobi. RE: Zarabianie na Kodowniu ? - dzemba - 27-07-2014 17:17 Kolega używający css/html/ajax/php/js (umie duuużo więcej), ma około 4-5 tys miesięcznie na samej prywacie. (Fajną fuchę złapał, prowadzi kilka stron firmowych). Drugi oprogramowuje mikrokontrolery (widziałem jak na ARM'y pisał sterownik) w C i Asemblerze, od niechcenia ma około 2 tys (robi to sporadycznie, głownie drukarki wielkoformatowe/3D i tym podobne). Trzeci pisze w Rubym w znanej Łódzkiej firmie, ma około 2,5 tys a łączy prace ze studiami. Czwarty pracuje w tomtomie (ten shit od nawigacji) pisze w C++ i Javie ma około 3,5 (tu już pełny etat). Ja, tu słabo, ale co jakiś czas pisze w ADA, C++ i Javie. U mnie różnie z miesięcznym zarobkiem, najczęściej innym kierunkom studiów pisze prace zaliczeniowe/projekty z programowania za 100-200 zł (na polibudzie większość kierunków ma programowanie, ale mało komu chce się tego uczyć). Sam wywnioskuj czy opłaca się uczyć. Sam html i CSS nie da ci zarobków o jakich marzysz, a raczej to czy będziesz umiał znaleźć klienta na twoje produkty (chyba że zrobisz sobie stronkę i zarobisz na reklamie), do html oprócz CSS i PHP można się nauczyć Java scripta, Flasha(to mało programistyczne) i ajax (asynchroniczny JS), MySQL lub innego języka bazodanowego . Albo podejść do "kodowania" od innej strony i wziąć się za języki skryptowe Visual basic / Autoit, a potem przesiąść się na coś bardziej skomplikowanego np: Python , C++ , Java , C#. Według mnie im więcej umiesz tym więcej zarobisz, każdy chyba zaczynał pisanie w "dziwnym języku" od html lub C++ ![]() RE: Zarabianie na Kodowniu ? - GGG205 - 05-08-2014 19:21 Mojego ojczyma, kolega jest programistą c++ i java. Zarabia powyżej 5 tys. RE: Zarabianie na Kodowniu ? - Karol. - 05-08-2014 21:17 Według mnie opłaca się, można dobry hajs z tego zgarnąć ![]() RE: Zarabianie na Kodowniu ? - Kede - 06-08-2014 00:12 Bierz się za html5, css3 i kodowanie responsywne i one page parallax ![]() Cytat:Chciałbym po nauce wyciągnać chociaz 200/300 zł na miesiącZa jedno zlecenie tyle wyciągniesz ![]() RE: Zarabianie na Kodowniu ? - kmike - 22-08-2014 07:33 Zależy w jakim mieście i jakie umiejętności posiadasz. Samym HTML i css bez JS (jquery) dużo nie zwojujesz na Froncie. na Backendzie moim zdaniem ciągle najprościej programować w php, jest łatwy i bardzo popularny. Spokojnie znajdziesz zlecenia po kilka stówek. RE: Zarabianie na Kodowniu ? - linoskoczek - 22-08-2014 13:54 (22-08-2014 07:33)kmike napisał(a): Zależy w jakim mieście i jakie umiejętności posiadasz. Samym HTML i css bez JS (jquery) dużo nie zwojujesz na Froncie. na Backendzie moim zdaniem ciągle najprościej programować w php, jest łatwy i bardzo popularny. Spokojnie znajdziesz zlecenia po kilka stówek. Miasto już teraz nie gra wcale takiej dużej roli. Często bierze się kogoś na wykonanie usługi na odległość. |