Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Pozycjonowanie tematu na forum - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Pozycjonowanie (/Forum-Pozycjonowanie-398)
+--- Dział: Pozycjonowanie i Optymalizacja (/Forum-Pozycjonowanie-i-Optymalizacja-341)
+--- Wątek: Pozycjonowanie tematu na forum (/Temat-Pozycjonowanie-tematu-na-forum-94686)

Pozycjonowanie tematu na forum - linoskoczek - 23-07-2014 19:12

Witam!

Macie jakieś wskazówki co do pozycjonowania tematu na forum? Jakim działaniem będzie to najłatwiej i najefektywniej robić?

RE: Pozycjonowanie tematu na forum - Mauorycy - 23-07-2014 21:32

Sprecyzuj mniej więcej jakie to forum(dziedzina), na jakie słowa kluczowe.
Czy forum ma własne zaplecze, czy chcesz na jakimś nowo powstałym działać Smile

RE: Pozycjonowanie tematu na forum - linoskoczek - 23-07-2014 21:35

Różnorodna tematyka dużych for Wink Wpis będzie taki sam na każdym z nich i nie będzie aż tak związany z ich główną tematyką.

RE: Pozycjonowanie tematu na forum - Mauorycy - 23-07-2014 23:52

Domniemam, że chodzi o jakiś "mały" spamik Smile
Najlepiej jest linkować post, dodatkowo z główną domeną forum. BH - spory blast linków i z tego co doświadczyłem, działa Smile

Jest taki koleś, właściciel HKSEO.us, swojego czasu, wystarczyło nawiązać z nim kontakt np. przez linklicious-a i chwilę pogadać o sposobach na filmiki yt, fora itd...Dawał bardzo bogate w wiedzę, wyczerpujące odpowiedzi zupełnie za darmo Smile
Nie wiem jak teraz, ale możesz spróbować, napisz np. że jesteś administratorem jakiegoś forum i chciałeś wpłynąć na pozycję postów swojego serwisu...przy okazji zapytaj czy możesz korzystać z pośrednictwa ich firmy itd...

RE: Pozycjonowanie tematu na forum - linoskoczek - 23-07-2014 23:59

Dzięki za odpowiedź.

Nie, nie będzie to spam. Będzie to normalny temat, tylko chcę, żeby był na wysokim miejscu w Google po wpisaniu pewnej frazy Wink

W którym miejscu miałbym się z nim skontaktować? Przez formularz kontaktowy po prostu?

RE: Pozycjonowanie tematu na forum - Mauorycy - 24-07-2014 00:17

Ja uderzałem przez formularz kontaktowy pisząc z jakiegoś ich serwisu...1hbacklinks albo coś, już nie pamiętam...(mało ważne)
Było to kilka dobrych miesięcy temu, więc nie pamiętam dokładnie co pisał o pozycjonowaniu postów, ale na pewno mówił coś o zmienianiu dat wpisów...
Skoro mówisz, że to duże fora, więc nie powinno być problemu z przebiciem postu Smile No chyba, że nisza dość konkurencyjna.

RE: Pozycjonowanie tematu na forum - linoskoczek - 24-07-2014 00:26

Dla większości fraz jestem na pierwszej w Google, konkurencja niewielka, także powinienem sobie poradzić. Jutro w wolnej chwili napiszę do tego gościa i zobaczymy, czy coś ciekawego z niego wyciągnę Wink
Dzięki za pomoc.

RE: Pozycjonowanie tematu na forum - GoodLecki - 24-07-2014 09:47

Najważniejszy jest temat tam zawrzyj słowa kluczowe.
Absolutnie nie dawaj tej samej tresci w postach na różnych forach .
Linkuj podstronę tak jak zwykła stronę.
W stopkach a najlepiej w tresci posta przemycaj linki do innych postów na forach ale i do swoich stron i kont w social media .
Wszystko podlinkowywuj jak zwykłą strone/podstrone.
Pilnuj tematycznosci aby osiągnąć najlepszy efekt.

RE: Pozycjonowanie tematu na forum - Qwik - 24-07-2014 10:05

Jeśli nie twoje forum to blasta i już.

RE: Pozycjonowanie tematu na forum - GoodLecki - 24-07-2014 10:19

Blast nie umiejętnie zrobiony tylko mu zaszkodzi no i nie osiągnie zamierzonego efektu. Blasta to może zrobić dla stron które linkują do tematów tych for co najwyżej .