Pozycjonowanie tematu na forum - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Pozycjonowanie (/Forum-Pozycjonowanie-398) +--- Dział: Pozycjonowanie i Optymalizacja (/Forum-Pozycjonowanie-i-Optymalizacja-341) +--- Wątek: Pozycjonowanie tematu na forum (/Temat-Pozycjonowanie-tematu-na-forum-94686) |
Pozycjonowanie tematu na forum - linoskoczek - 23-07-2014 19:12 Witam! Macie jakieś wskazówki co do pozycjonowania tematu na forum? Jakim działaniem będzie to najłatwiej i najefektywniej robić? RE: Pozycjonowanie tematu na forum - Mauorycy - 23-07-2014 21:32 Sprecyzuj mniej więcej jakie to forum(dziedzina), na jakie słowa kluczowe. Czy forum ma własne zaplecze, czy chcesz na jakimś nowo powstałym działać RE: Pozycjonowanie tematu na forum - linoskoczek - 23-07-2014 21:35 Różnorodna tematyka dużych for Wpis będzie taki sam na każdym z nich i nie będzie aż tak związany z ich główną tematyką. RE: Pozycjonowanie tematu na forum - Mauorycy - 23-07-2014 23:52 Domniemam, że chodzi o jakiś "mały" spamik Najlepiej jest linkować post, dodatkowo z główną domeną forum. BH - spory blast linków i z tego co doświadczyłem, działa Jest taki koleś, właściciel HKSEO.us, swojego czasu, wystarczyło nawiązać z nim kontakt np. przez linklicious-a i chwilę pogadać o sposobach na filmiki yt, fora itd...Dawał bardzo bogate w wiedzę, wyczerpujące odpowiedzi zupełnie za darmo Nie wiem jak teraz, ale możesz spróbować, napisz np. że jesteś administratorem jakiegoś forum i chciałeś wpłynąć na pozycję postów swojego serwisu...przy okazji zapytaj czy możesz korzystać z pośrednictwa ich firmy itd... RE: Pozycjonowanie tematu na forum - linoskoczek - 23-07-2014 23:59 Dzięki za odpowiedź. Nie, nie będzie to spam. Będzie to normalny temat, tylko chcę, żeby był na wysokim miejscu w Google po wpisaniu pewnej frazy W którym miejscu miałbym się z nim skontaktować? Przez formularz kontaktowy po prostu? RE: Pozycjonowanie tematu na forum - Mauorycy - 24-07-2014 00:17 Ja uderzałem przez formularz kontaktowy pisząc z jakiegoś ich serwisu...1hbacklinks albo coś, już nie pamiętam...(mało ważne) Było to kilka dobrych miesięcy temu, więc nie pamiętam dokładnie co pisał o pozycjonowaniu postów, ale na pewno mówił coś o zmienianiu dat wpisów... Skoro mówisz, że to duże fora, więc nie powinno być problemu z przebiciem postu No chyba, że nisza dość konkurencyjna. RE: Pozycjonowanie tematu na forum - linoskoczek - 24-07-2014 00:26 Dla większości fraz jestem na pierwszej w Google, konkurencja niewielka, także powinienem sobie poradzić. Jutro w wolnej chwili napiszę do tego gościa i zobaczymy, czy coś ciekawego z niego wyciągnę Dzięki za pomoc. RE: Pozycjonowanie tematu na forum - GoodLecki - 24-07-2014 09:47 Najważniejszy jest temat tam zawrzyj słowa kluczowe. Absolutnie nie dawaj tej samej tresci w postach na różnych forach . Linkuj podstronę tak jak zwykła stronę. W stopkach a najlepiej w tresci posta przemycaj linki do innych postów na forach ale i do swoich stron i kont w social media . Wszystko podlinkowywuj jak zwykłą strone/podstrone. Pilnuj tematycznosci aby osiągnąć najlepszy efekt. RE: Pozycjonowanie tematu na forum - Qwik - 24-07-2014 10:05 Jeśli nie twoje forum to blasta i już. RE: Pozycjonowanie tematu na forum - GoodLecki - 24-07-2014 10:19 Blast nie umiejętnie zrobiony tylko mu zaszkodzi no i nie osiągnie zamierzonego efektu. Blasta to może zrobić dla stron które linkują do tematów tych for co najwyżej . |