Pieniądze pracują dla mnie - Dziennik zysków i strat na giełdzie by HeadHunter13 - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Pieniądze pracują dla mnie - Dziennik zysków i strat na giełdzie by HeadHunter13 (/Temat-Pieniadze-pracuja-dla-mnie-Dziennik-zyskow-i-strat-na-gieldzie-by-HeadHunter13-93980) |
Pieniądze pracują dla mnie - Dziennik zysków i strat na giełdzie by HeadHunter13 - headhunter13 - 10-07-2014 16:57 Cześć, nazywam się Alan. Właśnie skończyłem liceum i zrezygnowałem z studiowania w tym roku. Otworzyłem ten dziennik ponieważ postanowiłem zainwestować na giełdzie prawdziwe pieniądze. Jeżeli chodzi o moje doświadczenie, zaczynałem na platformie Trading 212 konto demo. Zacząłem z 10 000PLN i zakończyłem z ok. 70 000zł. Jeżeli chodzi o cel powstania tego dziennika, to jest to przede wszystkim motywacja. Chciałbym też pomóc początkującym i zaczerpnąć wiedzy od tych bardziej doświadczonych. Mój główny cel to posiadanie na koncie 100 000zł przed 1 czerwca 2015 roku. Moja pierwsza inwestycja to bilet do Anglii, opłaty z tym związane to ~1000zł. Wylot: 13 lipca 2014 Zamierzam zarobić trochę i zainwestować na początku sierpnia kwotę min. 3500zł. By ostatecznie włożyć do 10 000zł na jeżeli będzie taka potrzeba. Broker którego wybrałem to Markets.com Przygodę z Trading212 skończyłem, by bez sentymentów zająć się pracą i opiekować się rachunkiem demo na Markets.com. Otworzyłem rachunek demo z 100 000zł i będę go prowadził do czasu wpłaty realnych pieniędzy, co by nie wypaść z formy. Postaram się wykazywać raporty podsumowujące kolejne miesiące. Pozdrawiam! Załączam raporty z Trading212, może nie udało mi się tego zrobić zbyt pięknie, ale kto będzie chciał sprawdzić to sobie poradzi. RE: Pieniądze pracują dla mnie - Dziennik zysków i strat na giełdzie by HeadHunter13 - headhunter13 - 12-07-2014 09:52 Może ktoś by był zainteresowany zainwestowaniem razem ze mną realnej kasy na początku sierpnia ? Raporty z konta demo z 2 ostatnich dni w załączniku. RE: Pieniądze pracują dla mnie - Dziennik zysków i strat na giełdzie by HeadHunter13 - Zarobiony_Koles - 12-07-2014 14:45 Co masz na myśli realnej kasy? Chodzi o duże tysiące? RE: Pieniądze pracują dla mnie - Dziennik zysków i strat na giełdzie by HeadHunter13 - headhunter13 - 12-07-2014 23:56 1 000zł to minimum żeby zacząć się bawić na giełdzie, ale z mniejszymi kwotami też można spróbować. RE: Pieniądze pracują dla mnie - Dziennik zysków i strat na giełdzie by HeadHunter13 - erykziele12 - 13-07-2014 19:53 Niezłe sumy. Powodzenia, będę oglądał RE: Pieniądze pracują dla mnie - Dziennik zysków i strat na giełdzie by HeadHunter13 - Matovy - 13-07-2014 20:14 Ładnie Ci idzie, na razie musze zarobić hajsy, też myślałem o tym na poważnie. Ile czasu interesujesz się już zarabianiem na giełdzie? RE: Pieniądze pracują dla mnie - Dziennik zysków i strat na giełdzie by HeadHunter13 - kammic8 - 13-07-2014 20:20 nieźlee, sam się kiedyś bawiłem w to na koncie demo. RE: Pieniądze pracują dla mnie - Dziennik zysków i strat na giełdzie by HeadHunter13 - headhunter13 - 14-07-2014 12:04 Przyjechałem do Anglii, a dokładniej do Swansea w Walii. Załatwiam sprawy papierkowe i może od przyszłego tygodnia uda mi się zacząć pracować. Giełda interesuje się od ponad roku Oto zamknięte pozycję z dnia dzisiejszego. Zysk: ~2851zl RE: Pieniądze pracują dla mnie - Dziennik zysków i strat na giełdzie by HeadHunter13 - kociamber - 14-07-2014 17:00 To chyba w pierwszym poście popełniłeś błąd. Napisałeś że lecisz dopiero za miesiąc Teraz mamy lipiec ;D Ale trzybam kciuki, bo też się trochę giełdą interesuję RE: Pieniądze pracują dla mnie - Dziennik zysków i strat na giełdzie by HeadHunter13 - headhunter13 - 14-07-2014 17:53 Sorki za pomyłkę, juz poprawiłem |