![]() |
Jak zarobić na blogu? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarządzanie stronami Internetowymi (/Forum-Zarzadzanie-stronami-Internetowymi-358) +--- Dział: Bloger, Blogspot i inne blogi (/Forum-Bloger-Blogspot-i-inne-blogi-361) +--- Wątek: Jak zarobić na blogu? (/Temat-Jak-zarobic-na-blogu-93506) Strony: 1 2 |
Jak zarobić na blogu? - dondoonsie - 01-07-2014 21:54 Witam. Mam bloga na blogspocie. Mam około 200-300 unikalnych wyświetleń dziennie. Jak zarobić na tym blogu chociaż troszkę forsy. Mam reklamę adkontekst ale gówno tam zarobie kilka zł miesięcznie. Co polecacie? RE: Jak zarobić na blogu? - abelabel2 - 01-07-2014 22:00 Polecamy zainwestować w reklamę i pozycjonowanie. Jeżeli wstawisz adsense na bloga, to po roku starczy ci na opłacenie serwera + domeny, oraz na koszulkę po przecenie -80%, niestety. Oczywiście aby na tyle wyciągnąć trzeba wiedzieć gdzie te reklamy umieścić, a mam przeczucie że nie wiesz. Generalnie: 1. Adsense 2-99. nic 100. Adkontekst i te inne, wszędzie to samo (10-20gr. klik). RE: Jak zarobić na blogu? - dondoonsie - 01-07-2014 22:07 Miałem adsense dawno temu ale mi pobanowali konta Warto spróbować założyć nowe? Czyli co według ciebie usunąć tego bloga wpisdu? RE: Jak zarobić na blogu? - Jaro070 - 01-07-2014 22:09 Trochę mało masz wyświetleń. Spróbuj umieścić reklamy z PP Skąpca albo Ceneo. Można z nich wyciągnąć parę groszy miesięcznie. RE: Jak zarobić na blogu? - abelabel2 - 01-07-2014 22:13 Nie, z Google nie wygrasz. Chociaz jeżeli mi nie wierzysz to możesz spróbować, ale wtedy sie przekonasz ze mialem racje ![]() Najlepszą opcja dla ciebie to wędrówki po forach SEO, zarabianie, developrzy, reklama itp. i umieszczanie ofert o sprzedaży reklamy. Przy 200uu w adsense mialbys 1zl/dzien, a tak mozesz sprzedac za 3zl/dzień. Chociaz to zależy od tematyki. Mimo wszystko powiem szczerze - skończ z tym co robisz teraz, przemysl to, usuń blogspota, kup domene, serwer, zainstaluj jakis cms i dopiero wtedy. RE: Jak zarobić na blogu? - dondoonsie - 02-07-2014 12:14 (01-07-2014 22:09)Jaro070 napisał(a): Trochę mało masz wyświetleń. Spróbuj umieścić reklamy z PP Skąpca albo Ceneo. Można z nich wyciągnąć parę groszy miesięcznie. Dzięki za radę. Zarejestrowałem się w programie partnerskim Skąpca. Sprawdzimy to ;D RE: Jak zarobić na blogu? - abelabel2 - 02-07-2014 12:22 (01-07-2014 22:09)Jaro070 napisał(a): parę groszy miesięcznie. - słowo klucz. Dosłownie. RE: Jak zarobić na blogu? - SayTHX - 15-07-2014 18:51 Jeżeli tworzysz wartościowe treści to może sami czytelnicy chętnie docenią Twoją pracę? Wypróbuj saythx.to - to unikatowy system który umożliwia postawienie wirtulanego piwka dla twórcy a w rzeczywistosći przekazania na jego rzecz niewielkiej darowizny. Wszystko szybko i sprawnie. RE: Jak zarobić na blogu? - GoodLecki - 15-07-2014 19:43 Te serwisy są opłacalne tylko dla stron które maja naprawdę duży ruch , nie warto przy takim trafficu se smiecić nimi bloga. Przy małym ruchu pozostaje skupić się na relacjach bezposrednich z tymi co masz, wyłapiesz choćby jedną czyli osiągniesz skutecznosć około 0,25% i już możesz zarobić więcej jak z tych reklam, może nawet dużo więcej moim zdaniem ![]() RE: Jak zarobić na blogu? - Bombelek126p - 15-07-2014 22:44 sproboj seopilot |