Start poważnego FP na facebook - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: SocialMedia (/Forum-SocialMedia-451) +--- Dział: Facebook (/Forum-Facebook-452) +--- Wątek: Start poważnego FP na facebook (/Temat-Start-powaznego-FP-na-facebook-92706) |
Start poważnego FP na facebook - Qnc - 17-06-2014 20:46 Witam Ostatnio chodzi mi po głowie, żeby stworzyć poważny FP trafiający w konkretną nisze. Mój problem polega na tym, że jak dotąd prowadziłem strony o raczej rozrywkowej treści jednakże z powodu znudzenia i znikomych zysków stwierdziłem, że czas najwyższy wziąć się za coś ambitniejszego. I w ten oto sposób wpadłem na pomysł FP całkiem unikalnego, moim zdaniem przyszłościowego, który z biegiem czasu mógłby trafić do dużej widowni. Chciałbym poprosić forumowiczów z większym doświadczeniem o poradę w dwóch dziedzinach prowadzenia tego FP: - Jak wypromować się od zera? Mój największy FP został usunięty przez fb a drugi mniejszy przegrałem w zakładzie (wiem to brzmi idiotycznie). Tak jak z początkami na stronach rozrywkowych nie miałem problemu bo można się łatwo wypromować na podstawie zasady share za share i like za like, tak nie widzę żadnych bardziej efektywnych metod promocji tego FP. - Jak stworzyć profesjonalnie wyglądającą oprawę graficzną? (na początek profilowe i oś czasu, potem mam nadzieje jakieś grafiki pod treść wrzucaną na FP) Chciałbym ogarnąć to sam, żeby się czegoś nauczyć i przy okazji nie inwestować w FP póki nie mam pewności, że wypali. Jakie programy i kursy polecacie? (Totalnie zielony w grafice) RE: Start poważnego FP na facebook - bitcoinmaster - 18-06-2014 22:48 Jaką tematykę fp masz na myśli? Bo napisałeś to tak, że nie wiadomo nic... RE: Start poważnego FP na facebook - cord - 19-06-2014 00:19 photoshop cs6 poradniki i lecisz RE: Start poważnego FP na facebook - Qnc - 20-06-2014 16:10 (18-06-2014 22:48)bitcoinmaster napisał(a): Jaką tematykę fp masz na myśli? Bo napisałeś to tak, że nie wiadomo nic... Jeśli mówię, że jest to coś nowego i prawdopodobnie chce trafić w niszę to chyba oczywiste, że nie chcę zdradzę mojego pomysłu. (19-06-2014 00:19)cord napisał(a): photoshop cs6 poradniki i lecisz Wielkie dzięki za podpowiedź 1. Polecasz jakiś konkretny poradnik może? 2. Ile czasu osobie z całkiem dużym zapałem i ilością czasu powinno zająć ogarnięcie photoshopa? RE: Start poważnego FP na facebook - Klin - 20-06-2014 16:15 (20-06-2014 16:10)Qnc napisał(a):(18-06-2014 22:48)bitcoinmaster napisał(a): Jaką tematykę fp masz na myśli? Bo napisałeś to tak, że nie wiadomo nic... Kilka miesięcy, jest to potężne narzędzie. Nikt nie chce żebyś podawał tutaj swoją niszę, napisz tylko dziedzinę. Będzie łatwiej pomóc. RE: Start poważnego FP na facebook - Patenciarz - 20-06-2014 16:25 Wystarczy ze wedlug poradnik jakiegos bedziesz robic np Logo czy cos i mozesz zrobic wlasne , pomysly wtedy same wpadaja do glowy , na youtube pelno tego jest zreszta ja ogolnie nie wiem czego duzo sie w gimpie uczylem i to tez spoko program jest gorszy od PS'a ale tez spoko rzeczy mozna robic i latwy w obsludze RE: Start poważnego FP na facebook - prololex - 21-06-2014 07:30 Jeśli chcesz się czegoś dowiedzieć tworzenia i promowania fanpage - poszukaj w sekcji poradniki. Masz link do jednego, żebyś się nie zmęczył - http://zarabiam.com/Temat-Poradnik-facebook-pasja-fani-zysk-81682 Co do grafiki do fp też masz poradnik - http://zarabiam.com/Temat-FACEBOOK-Powiaz-zdjecie-w-tle-i-profilowe-76871 |