Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Własna strona z transmisjami - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabianie na blogach oraz własnych stronach internetowych (/Forum-Zarabianie-na-blogach-oraz-wlasnych-stronach-internetowych-281)
+--- Dział: Zarabianie na WWW - dyskusje, pytania i odpowiedzi (/Forum-Zarabianie-na-WWW-dyskusje-pytania-i-odpowiedzi-202)
+--- Wątek: Własna strona z transmisjami (/Temat-Wlasna-strona-z-transmisjami-91813)

Strony: 1 2 3

Własna strona z transmisjami - lkserwis - 30-05-2014 18:32

Witam, posiadam swoją stronę internetową opartą na Wordpresie.
Na mojej stronie można oglądać transmisje sportowe, czyli krótko rzecz biorąc udostępniam kanały Eurosport, Polsat Sport itp. Nie są to kopiowane kanały z innych stron tak jak niektórzy robią. Mam swojego vpsa na nim skrypt itd, w każdym bądz razie mogę na swojej stronie udostepniać każdy kanał, także kilka na raz.

I teraz pytanie do Was, jak to spieniężyć? Wiadomo mam reklamy na stronie, ale potrzebne są wejścia ruch prawda?
Więc pomyślalem, że mogę podpiąć się pod polpularny serwis z transmisjami meczyki.pl. Linkowanie mialo tam kosztowac 150zl miesiecznie. Niestety po tygodniowym okresie probnym, gdzie dodawalem transmisje na ich stronę, nie są zainteresowani wspolpracą ze mna i nie mogę u nich wykupic linkowania.. (czyt. nie odpisują na maila).

Macie jakies pomysly? jakies innne serwisy z transmisjami? mecze24.pl probowalem ale ruch tam jest z 10 razy mniejszy niz na meczykach..

Może ktoś ma jakis pomysl?

RE: Własna strona z transmisjami - MilanFan - 30-05-2014 19:38

Udostępniasz transmisje tylko z polskich kanałów?

RE: Własna strona z transmisjami - swobi - 30-05-2014 20:55

Osobiście polecam ci http://livelooker.com/ sam u nich dodawałem linki i wchodziło od nich dziennie 300 osób online według mnie najlepszy i darmowy serwis do podlinkowania transmisji Big Grin

RE: Własna strona z transmisjami - lkserwis - 30-05-2014 20:59

tak tylko z polskich kanalów, ma ktoś jeszcze jakichś pomysl? livelocker patrzylem tez ne za duzy ruch..

RE: Własna strona z transmisjami - MilanFan - 30-05-2014 22:47

Spróbuj tutaj + rozważ moją propozycję z PW. Big Grin

RE: Własna strona z transmisjami - domin_dz - 31-05-2014 09:47

Ciężko spieniężyć ruch z takiej strony w tych czasach, najlepszym wyjściem jest opcja SMS. Sam mam taką stronę (minimum 25k uu dziennie/w najlepszy dzień 420k uu), reklamki typu adcash/popads i wyciągam z tego po góra 9k miesięcznie. Gdzie przy takiej klikalności, nawet przy 0,20gr za klik wyciągnąłbym z 40k miesięcznie a przy adsense ze 100k (ctr 1,01%).

RE: Własna strona z transmisjami - lkserwis - 31-05-2014 11:12

sam wypromowałeś tą stronę? jak masz 25k uu to ten ruch skąds sie bierze.. Co mi poradzisz? podpnac się pod pozostałe sewrwisy oprocz meczyków? czy promowac na wlasną reke?

RE: Własna strona z transmisjami - CHWDP - 31-05-2014 11:28

Nie rozumiem jednej rzeczy, na jakiej zasadzie meczyki wybiera strony? niby nie można mieć streamu skopiowanego od kogoś a i tak co poniektórzy maja stronę w meczykach maja streamy tez po kopiowane.

RE: Własna strona z transmisjami - domin_dz - 31-05-2014 11:29

No ja jestem podpięty pod meczyki (linkowanie premium) . Jeżeli za darmo to możesz podpiąć pod inne serwisy, płacić im nie radze bo nie będziesz miał nawet 1/10 ruchu co z meczyków. Napisz do livelookera, oni z moich obserwacji najwięcej ruchu oddają oprócz meczyków.

Zarobki wyglądają tak marnie:
http://imgur.com/V2mhlL3.png

(31-05-2014 11:28)CHWDP napisał(a):  Nie rozumiem jednej rzeczy, na jakiej zasadzie meczyki wybiera strony? niby nie można mieć streamu skopiowanego od kogoś a i tak co poniektórzy maja stronę w meczykach maja streamy tez po kopiowane.

Aby zablokowali taką stronę musi napisać do nich właściciel streamów, ja tego nie robie bo skopiowane playery to większy ruch na reklamach i mi to nie przeszkadza.

RE: Własna strona z transmisjami - lkserwis - 31-05-2014 12:04

no może ktoś da złotą metodę jak dostać się na meczyki?