Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
latanie po stronach - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Pozycjonowanie (/Forum-Pozycjonowanie-398)
+--- Dział: Pozycjonowanie i Optymalizacja (/Forum-Pozycjonowanie-i-Optymalizacja-341)
+--- Wątek: latanie po stronach (/Temat-latanie-po-stronach-91295)

Strony: 1 2

latanie po stronach - themate0 - 18-05-2014 23:08

Wiem, że już o to pytałem, w ostateczności moja strona dostała filtra za spam, ale tym razem mam do tego nie dopuścić.

Mam znowu ten sam problem, czyli moja strona lata sobie po pozycji w google, od kilku dni była na 1 stronie na samym końcu, a dziś pod wieczór trafiła na 5 stronę wyszukiwarki, a teraz wróciła na początek drugiej.

Jak mogę utrzymać pozycje ten strony? Dostarczać kilka backlinków dziennie?

RE: latanie po stronach - GoodLecki - 19-05-2014 10:11

Chyba kilkadziesiąt, za słabe linkowanie masz lub/i słabe backlinki. Strona musi być linkowana codziennie

RE: latanie po stronach - czesio89ns - 19-05-2014 19:13

Systematycznie dodawać linki, to pozwoli ustabilizować pozycję Smile

RE: latanie po stronach - themate0 - 19-05-2014 19:47

no i huj bombki strzelił, wiedziałem, że jak zacznie się te skakanie to stroną po paru dniach dostanie filtra i tak się stało ...

RE: latanie po stronach - gergo - 20-05-2014 08:30

Sprawdź powód / usuń go i zacznij katalogowanie od początku.

RE: latanie po stronach - mordimer12 - 20-05-2014 13:31

themate0, jak domena jest nowa, swieza to nie pozycjonuj od razu, ze swoich obserwacji wynika to, ze najlepiej postawic bloga i domene, dodac tam jednego posta i zostawic ta strone w spokoju na kilka tygodni, 2-3, po tym czasie na lezy normalnie linkowac (najlepiej nie katalogi), a z czasem twoja strona bedzie bardzo na wysokiej pozycji.

RE: latanie po stronach - czesio89ns - 20-05-2014 18:27

Katalogowane odpuść całkowicie Smile

RE: latanie po stronach - themate0 - 21-05-2014 00:23

(20-05-2014 13:31)mordimer12 napisał(a):  themate0, jak domena jest nowa, swieza to nie pozycjonuj od razu, ze swoich obserwacji wynika to, ze najlepiej postawic bloga i domene, dodac tam jednego posta i zostawic ta strone w spokoju na kilka tygodni, 2-3, po tym czasie na lezy normalnie linkowac (najlepiej nie katalogi), a z czasem twoja strona bedzie bardzo na wysokiej pozycji.

własnie tak zrobiłem, kupiłem domene, napisałem 1 post, powoli linkowałem i po 2-3 tygodniach uderzyłem z tematem, strona pojawiła się bardzo wysoko w pozycji, ale tak szybko jak się pojawiła, to tak szybko spadła ... :/

RE: latanie po stronach - mordimer12 - 21-05-2014 15:36

masz jakiegoś pecha chyba Big Grin a ile linków dawałeś po tych 2-3 tygodniach?

RE: latanie po stronach - themate0 - 22-05-2014 12:27

po 2-3 linki dziennie