Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Wydajność przeglądarki - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Dział Tematyczny (/Forum-Dzial-Tematyczny-116)
+---- Dział: Informatyka (/Forum-Informatyka-121)
+---- Wątek: Wydajność przeglądarki (/Temat-Wydajnosc-przegladarki-90773)

Wydajność przeglądarki - loek8956 - 10-05-2014 10:34

Witam, parę dni temu zrobiłem format komputera z względów takich, że już 2 lata nie był robiony. Wszystko ok po formacie komp wydajność 10/10 choć jest dość stary i parametry ma małe (1.8ghz, 1gb ramu).
Problem jest w tym, że google chrome choć "podobno" jest najlepszą przeglądarką nie działa jak powinno. Strony ładują się długo, a youtube muszę na 144p oglądać, żeby działało płynnie...
Przed formatem spokojnie 720p, sterowniki nvidii są, silverlight, adblock plus, ccleaner też...

O CO BIEGA?

RE: Wydajność przeglądarki - Qwik - 10-05-2014 11:06

O to że masz niską przepustowość łącza.Zadzwoń do dostawcy internetu i się dowiedz o co chodzi i sprawdź prędkość internetu na speed test.

RE: Wydajność przeglądarki - loek8956 - 10-05-2014 12:00

Ale o to chodzi, że przed formatem wszystko się ładowało jak powinno, choć siedziałem na firefoxie. Ale teraz, czy firefox czy chrome to długo się ładuje...

Prędkość internetu mam 30 megabitów i upload koło 3-5. Więc to nie jakaś tam mała prędkość Wink

PS. A youtube, nie że wolno się ładuje tylko się zacina film przy 460-720p jak nie wiem...

RE: Wydajność przeglądarki - Danysuw - 10-05-2014 12:04

Zaisntaluj lub przeinstaluj adobe flash player

RE: Wydajność przeglądarki - loek8956 - 10-05-2014 13:42

w chrome adobe flash player jest wgrany, nie da sie go usunac Big Grin

RE: Wydajność przeglądarki - Danysuw - 10-05-2014 13:46

To moze jeszcze inaczej Big Grin w przegladarce wpisz

chrome://plugins/ i jak masz wtyczke adobe flash player to wejdz w szczegoly i wylacz Typ: PPAPI (poza procesem)

RE: Wydajność przeglądarki - Qwik - 10-05-2014 13:50

Nie lepiej sprawdzić na firefoxie?