Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Problem co do rozliczen - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33)
+--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248)
+--- Wątek: Problem co do rozliczen (/Temat-Problem-co-do-rozliczen-90363)

Strony: 1 2

Problem co do rozliczen - Prizers - 02-05-2014 12:36

Witam , swoje pierwsze konto załozyłem ubiegłego roku w czerwcu gdzie wpłyneło mi do dzisiejszego dnia ponad 15tyś ( nie rozliczalem sie) + , rok podatkowy sie już zakonczył a ja nie podejrzewałem ze zarobek w internecie będzie mi sie tak rozwijał mam teraz do wypłaty 8 tyś chce się z tego rozliczyc , co zrobic ? założyc konto w innym banku zamknac w starym czy na stare i gdzie moga mnie sprawdzic , chociaz i tak jak beda chcieli to i tak sprawdza ,prosze o poradę doswiadczonych co zrobic?

RE: Problem co do rozliczen - abelabel2 - 02-05-2014 12:47

Jeżeli się nie rozliczałeś możesz miec kolego niemały problem. Ja nawet za wypłacone 300zł musiałem zapłacić podatek ryczałtem, a potem złożyć PITa.

Takie kwoty (jak np. 15tyś) są rejestrowane, więc nie ma co kombinować.

RE: Problem co do rozliczen - Prizers - 02-05-2014 12:57

nie strasz nie strasz , ja tu szukam porad a nie Twoich problemów

RE: Problem co do rozliczen - xardas1020 - 02-05-2014 13:15

nie straszy ciebie nikt
rozliczać się musisz z tego co zarabiasz, skoro się nie rozliczasz to masz problem i musisz liczyć się z karą w postaci mandatu Smile

RE: Problem co do rozliczen - Prizers - 02-05-2014 13:16

ok ale cały czas mi piszecie ze musze rozliczac ,wiem to , ale rok podatkowy sie juz zakonczył sie rozlicze się już , chodzi mi o dzis i teraz co zrobic dalej

RE: Problem co do rozliczen - PokerStars1910 - 02-05-2014 13:17

Ale on nie pytal o to czy grozi mu "mandat" Lol

Ja mysle ze nie ma co w sumie kombinowac, nowe konto raczej nic nie zmieni, wplac na Twoje stare i sie z tego rozlicz.

RE: Problem co do rozliczen - Prizers - 02-05-2014 13:20

w końcu ktos kto przeczytał to co napisałem ze zrozumieniem

RE: Problem co do rozliczen - magneto - 02-05-2014 13:34

Urząd skarbowy może sprawdzić konto bankowe do pięciu lat wstecz, więc lepiej się rozliczać by nie było kłopotów w tym czasie.

RE: Problem co do rozliczen - abelabel2 - 02-05-2014 13:34

Ok nie będę straszył, a jeżeli nie chcesz słuchać o moich problemach to prosze bardzo, porozmawiamy o twoim problemie.
Zmiana konta nie zmieni nic, a spowoduje większe problemy.
Jeżeli nie rozliczysz się (a już nie dasz rady) zostanie wszczęte postępowanie z kodeksu karnego skarbowego.
Zawsze można złozyć czynny żal, rozpatrywany przez naczelnika, ale na mało się to może zdać w twoim przypadku.
Niewpłacanie podatku w terminie stanowi wykroczenie, co jest równoznaczne z przestępstem.
Najniższy mandat to 160 zł, a najwyższy to 3200 zł. Kara za wykroczenie skarbowe nie jest wpisywana do Krajowego Rejestru Karnego.

Pozdrawiam

RE: Problem co do rozliczen - Prizers - 02-05-2014 14:22

dlaczego mialaby spowodować wieksze problemy zmiana konta ? w ogole to dlaczego piszesz tak jakby jutro mieliby mnie sprawdzic i od razu dokonac jakis dzialan ?