![]() |
Sprawdzenie czy użytkownik polubił fanpage - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Sprawdzenie czy użytkownik polubił fanpage (/Temat-Sprawdzenie-czy-uzytkownik-polubil-fanpage-90300) |
Sprawdzenie czy użytkownik polubił fanpage - xSiwy - 01-05-2014 07:30 Coraz częstszą praktyką stosowaną w Internecie, jest zabezpieczanie wglądu do jakiejś treści przed użytkownikami, którzy nie polubili naszej strony na Facebooku. Prezentowana przeze mnie metoda wykorzystuje bibliotekę SDK w JavaScript od Facebooka. Pierwszą czynnością jaką musimy zrobić, jest utworzenie aplikacji. W tym celu udajemy się na Facebook Developers. Tam dodajemy aplikację. Następnie wchodzimy w tryb edycji i otwieramy zakładkę Website with Facebook Login, po czym wpisujemy adres strony, na której będzie wykonywany skrypt i zapisujemy App ID. Kolejnym krokiem jest edycja naszej strony. Do sekcji head dodajemy bibliotekę jQuery (jeżeli nie było jej już wcześniej). Cytat: <script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-latest.js"></script> Zaraz po body inicjujemy skrypt od FB i uzupełniamy ID aplikacji: Cytat: <div id="fb-root"></div> Teraz musimy dodać 3 elementy do treści strony, które będą zawierały treść przed polubieniem, po polubieniu i informację o potrzebie logowania. Cytat:<div id="FB_container_notlike">Aby zobaczyć tą treść, musisz polubić nasz Fanpage.</div> Dla tych elementów należy ustawić w CSS odpowiednią wartość dotyczącą wyświetlania: Cytat:#FB_container_notlike, #FB_container_like, #FB_login_info { Okej, czas na część właściwą, czyli skrypt, który będzie weryfikował polubienie oraz zalogowanie użytkownika na FB, a właściwie zgodę na integrację z naszą aplikacją. Cofamy się do sekcji head i dodajemy: Cytat:<script type="text/javascript"> Teraz wystarczy zmienić numer ID fanpage w zmiennej page_id (funkcja checkLike). Znaleźć go możemy w panelu administracyjnym FB lub pod poniższym adresem: Cytat:http://graph.facebook.com/NAZWA_FANPAGE RE: Sprawdzenie czy użytkownik polubił fanpage - lordwordemord - 20-01-2017 21:55 powiem Ci że jeszcze parę miesięcy temu potrzebowałem właśnie tego, teraz już po ptakach ale przyda się ![]() RE: Sprawdzenie czy użytkownik polubił fanpage - Stworkowaty - 20-01-2017 21:57 Co Ty @[lordwordemord] dajesz? Jak nabijasz posty to chociaż spójrz na datę. @[yazir] @[Majka] RE: Sprawdzenie czy użytkownik polubił fanpage - lordwordemord - 20-01-2017 21:59 (20-01-2017 21:57)Stworkowaty napisał(a): Co Ty @[lordwordemord] dajesz? Jak nabijasz posty to chociaż spójrz na datę. Dobrze wiem z kiedy jest ten temat. Ale jeżeli go znalazłem, spodobał mi się i przydał to nie mogę udzielić mojego zdania w tym temacie ? Jestem nowy na forum i sprawdzam sobie wybrane tematy i staram się pomóc, nauczyć czego lub ocenić ![]() Sprawdzenie czy użytkownik polubił fanpage - Artinesse - 16-04-2019 20:15 Wątek został przeniesiony do kosza. Prawdopodobne przyczyny : 1. Temat jest niezgodny z regulaminem. 2. Podobny temat znajduje się już na forum. 3. Wątek nie jest już aktualny. 4. Autor prosił o jego przeniesienie. 5. Temat został wyczerpany bądź rozwiązany. Pozdrawiamy Administracja Forum. |