Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
US, a nagrody pieniężne. - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195)
+--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228)
+--- Wątek: US, a nagrody pieniężne. (/Temat-US-a-nagrody-pieniezne-89962)

US, a nagrody pieniężne. - McRace91 - 25-04-2014 18:06

Witam serdecznie, chciałem się zapytać czy ktoś z Was orientuje się w temacie dotyczącym rozliczania się z Urzędem Skarbowym, z nagród pieniężnych otrzymanych z różnych serwisów internetowych na konto bankowe. Interesuje mnie to czy jak otrzymam nagrodę pieniężna z jakiegoś konkursu, czy też ze stronki typu "http://lubietoto.pl/" (podaję tylko jako przykład) czy jest potrzeba rozliczenia się z US z tych pieniążków?

RE: US, a nagrody pieniężne. - MilanFan - 25-04-2014 18:23

Z tego co mi wiadomo, również z takich nagród trza się rozliczyć.

RE: US, a nagrody pieniężne. - McRace91 - 25-04-2014 18:30

@up bo z tego co się dowiedziałem, to są różne zdania na ten temat. Dlatego też szukam kogoś, kto wie coś na ten temat więcej Wink

Odp: US, a nagrody pieniężne. - Danysuw - 25-04-2014 18:37

Jak pozyczasz pieniadze od wujka to tez musisz podatek odprowdzic. Nie zapominaj bo US Cie dopadnie ! Dodgy

Wysyłane z mojego HTC Vision za pomocą Tapatalk 2

RE: US, a nagrody pieniężne. - McRace91 - 25-04-2014 20:11

@up również o tym ostatnio słyszałem Big Grin żeby tylko Nam zabrać Sad
A wracając do tematu, miło by było gdyby wypowiedział się ktoś, kto miał z tym już do czynienia, na pewno przydatna będzie ta wiedza Wink

RE: US, a nagrody pieniężne. - bodek7654 - 27-04-2014 18:23

nagroda pieniezna to nadal sposob wzbogacenia sie , dlatego trezba sie pytac przy wyplacaniu nagrod czy podatek zostal juz odprowadzony jezeli nie to ty musisz