Statystyki Adf.ly i Shorte.st \Czy zarabianie na fp jest legalne? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: Statystyki Adf.ly i Shorte.st \Czy zarabianie na fp jest legalne? (/Temat-Statystyki-Adf-ly-i-Shorte-st-Czy-zarabianie-na-fp-jest-legalne-89645) Strony: 1 2 |
Statystyki Adf.ly i Shorte.st \Czy zarabianie na fp jest legalne? - Legwan - 20-04-2014 12:11 Witam, ostatnio wpadłem na pomysł jak prosto zarabiać przez internet. Oczywiście okazało się, że na to samo wpadło już setki osób i nawet jest forum . Założyłem fanpage na fb, na którym udostępniam ocenzurowane zdjęcia z linkiem adf.ly do wersji bez cenzury. Czy w jakikolwiek sposób narusza to regulamin fb, mogą mi zbanowac tą stronę? Jeśli tak, to mam następne pytanie. Fanpage prowadzę z mojego prywatnego profilu, czy gdyby zbanowali mi fanpage to to samo grozi profilowi? Powinienem zrobić drugie konto i używac innego IP specjalnie do prowadzenia strony? EDIT: Żeby nie tworzyć następnego tematu napiszę tutaj. Chciałem zwiększyć dochód i dodałem jeszcze jeden skracacz linków, teraz wygląda to tak: zdjęcie z cenzurą --> Adf.ly --> Shorte.st --> zdjęcie bez cenzury I nie wiem jakim cudem wejść w Shorte.st jest prawie dwa razy więcej, mimo iż jest jakby dopiero drugim stopniem. Gdyby było na odwrót to bym zrozumiał, że część ludzi rezygnuje widząc kolejną reklamę. Czy to jakiś błąd w wyświetlaniu statystyk? RE: Czy zarabianie na fp jest legalne? - 2z2c - 20-04-2014 12:19 oczywiscie, ze jest nielegalne, dlatego tak duzo osob zarabia tym sposobem, bo gdyby bylo legalne kto by tak zarabial? RE: Czy zarabianie na fp jest legalne? - xplode - 20-04-2014 12:26 Załóż drugie konto, nie ma co ryzykować i prowadzić FP na prywatnych profilach... RE: Czy zarabianie na fp jest legalne? - Legwan - 20-04-2014 12:30 Może legalne to złe słowo. Chodzi mi o to czy naruszam w jakiś sposób regulamin facebooka i czy mogą mi zablokować mój profil z którego prowadze ten fanpage? RE: Czy zarabianie na fp jest legalne? - Enigmato - 20-04-2014 13:37 Tak istnieje takie ryzyko. Załóż po prostu inne konto i przypisz do niego swój FP. RE: Czy zarabianie na fp jest legalne? - Legwan - 20-04-2014 14:41 Dzięki za odpowiedź, założyłem nowe konto i zrobiłem je adminem fp, jednocześnie usuwając admina ze swojego profilu. RE: Statystyki Adf.ly i Shorte.st \Czy zarabianie na fp jest legalne? - Enigmato - 20-04-2014 19:09 I taki zabieg powinien wystarczyć, byś mógł spać spokojnie. Powodzenia w prowadzeniu własnego fp. RE: Statystyki Adf.ly i Shorte.st \Czy zarabianie na fp jest legalne? - Legwan - 20-04-2014 21:14 Żeby nie tworzyć następnego tematu napiszę tutaj. Chciałem zwiększyć dochód i dodałem jeszcze jeden skracacz linków, teraz wygląda to tak: zdjęcie z cenzurą --> Adf.ly --> Shorte.st --> zdjęcie bez cenzury I nie wiem jakim cudem wejść w Shorte.st jest prawie dwa razy więcej, mimo iż jest jakby dopiero drugim stopniem. Gdyby było na odwrót to bym zrozumiał, że część ludzi rezygnuje widząc kolejną reklamę. Czy to jakiś błąd w wyświetlaniu statystyk? RE: Statystyki Adf.ly i Shorte.st \Czy zarabianie na fp jest legalne? - Xychu - 20-04-2014 21:25 (20-04-2014 14:41)Legwan napisał(a): Dzięki za odpowiedź, założyłem nowe konto i zrobiłem je adminem fp, jednocześnie usuwając admina ze swojego profilu.I moderacja facebooka rzeczywiście nie mam możliwości sprawdzenia kto stworzył fanpage a co dalej za tym idzie porównania adresów IP RE: Statystyki Adf.ly i Shorte.st \Czy zarabianie na fp jest legalne? - Warr - 21-04-2014 14:07 (20-04-2014 21:14)Legwan napisał(a): Żeby nie tworzyć następnego tematu napiszę tutaj. Najlepiej skracać 2x shorte. ADFLY NIE ZLICZA WSZYSTKICH WEJŚĆ. Zapraszam na PW |