![]() |
Zamiast odblokowania nowe konto... czy to pomoże? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Konta Bankowe (/Forum-Konta-Bankowe-449) +--- Dział: Systemy Płatności Internetowych (/Forum-Systemy-Platnosci-Internetowych-206) +---- Dział: PayPal (/Forum-PayPal-335) +---- Wątek: Zamiast odblokowania nowe konto... czy to pomoże? (/Temat-Zamiast-odblokowania-nowe-konto-czy-to-pomoze-88466) |
Zamiast odblokowania nowe konto... czy to pomoże? - MrocznyKILL - 31-03-2014 14:32 Mam od zarania dziejów zablokowane konto... PP stwierdziło że mam podejrzanie dużo znajomych bo 99% transakcji było od lub do znajomych/rodziny. Z odblokowaniem PP mnóstwo było by roboty i tłumaczeń (próbowałem lecz zwątpiłem ![]() Czy możliwe jest zweryfikowanie konta poprzez konto bankowe z innego banku lecz na tych samych danych co jest naturalne ![]() RE: Zamiast odblokowania nowe konto... czy to pomoże? - yazir - 31-03-2014 14:34 Zablokują Ci przy najbliższej okazji, szczególnie nie polecam jak trzymasz na pp dużo $, blokada na 180 dni nie jest fajna RE: Zamiast odblokowania nowe konto... czy to pomoże? - bolo9797 - 31-03-2014 14:36 Zalezy od pecha ![]() ![]() RE: Zamiast odblokowania nowe konto... czy to pomoże? - marcel_kk - 31-03-2014 15:33 Ja mam konto zweryfikowane - specjalne i jak to w kantorze max wpłat i wypłat, wszystko działa. RE: Zamiast odblokowania nowe konto... czy to pomoże? - Qwik - 31-03-2014 15:36 Wystarczy nie wysyłać kasiory przez opcje znajomych/prezent.Sorry za offtop. RE: Zamiast odblokowania nowe konto... czy to pomoże? - marcel_kk - 31-03-2014 15:45 (31-03-2014 15:36)Qwik napisał(a): Wystarczy nie wysyłać kasiory przez opcje znajomych/prezent.Sorry za offtop. Nie jest to prawdą co piszesz, bo by mi już dawno konto zablokowali. Dla nich najważniejsze jest bezpieczeństwo ich systemu, a więc żądają od użytkowników weryfikacji, a po przekroczeniu rocznego obrotu 9600 zł szczegółowej weryfikacji: skan dowodu + wyciągu bankowego, ewentualnie rachunku np. za telefon, prąd, gaz itp. Imie, nazwisko, adres te trzy rzeczy musza się być identyczne w tych poświadczeniach. Odpowiadając na pytanie MrocznegoKILLA, z tego co pamiętam to na ayPalu nie można mieć dwóch kont, a wiec postaraj się zamknąć tamto stare i otworzyć nowe + weryfikacja z nowego konta bankowego. Pamietaj o radach o których pisałem wyżej, nawet wtedy będziesz mógł wybrnąć z dziwnych sytuacji. RE: Zamiast odblokowania nowe konto... czy to pomoże? - Traw3k - 31-03-2014 16:11 Mogę tylko potwierdzić słowa Marcela. Jak konto jest zweryfikowane w ten sposób, jaki opisał to można przesyłać pieniądze i korzystać z PayPala do oporu, bez żadnych przeszkód jak się chce. ![]() A jak coś nie gra to z PayPalem - wbrew pozorom - idzie się fajnie dogadać, no chyba że miałem takiego farta trafiając na fajnych ludzi w obsłudze. Chociaż Marcel jak pamiętam też ma z nimi kontakty niemal jak z dobrym sąsiadem. ![]() RE: Zamiast odblokowania nowe konto... czy to pomoże? - dovakhinpl12 - 01-04-2014 08:40 PP jak cie zablokuje to radzę dobrze ... Odpuść sobie ja miałem łącznie 2 konta żadne nie było zadłużone ] Teraz jak wchodzę na email to widzę od ich kancelari prawnej po 6 maili dziennie o Zadłużeniu jakimś na 6 różnych kwot RE: Zamiast odblokowania nowe konto... czy to pomoże? - Traw3k - 01-04-2014 11:37 Pewien jesteś, że to PayPal wysyła te maile, a nie ktoś kto się pod niego podszywa? Jakoś ciężko mi wierzyć w to, że PayPal byłby tak dziurawy i nieudolny, żeby z Twoich dwóch kont nagle zrobiło się 6. Do tego nie przypominam sobie, żeby na PayPalu można było tworzyć saldo ujemne i korzystać z limitu kredytowego? Coś się zmieniło? RE: Zamiast odblokowania nowe konto... czy to pomoże? - marcel_kk - 01-04-2014 11:51 (01-04-2014 08:40)dovakhinpl12 napisał(a): PP jak cie zablokuje to radzę dobrze ... Odpuść sobie Spotkałem sie juz z przypadkiem, że uzytkownik rejestrował sie na róznych forach i serwisach podając email i hasło uzyte wcześniej do załozenia konta PayPal. Efekt wiadomy, oszust moze dokonać nie lada spustoszeń na koncie. Co do salda ujemnego jest to mozliwe w momencie gdy kupujacy cofnie płatność, a na koncie sprzedajacego nie ma już środków. PayPal wysyła monity o uregulowanie nalezności a później zleca windykacje, efekt wiadomy. |