PPA - pytania ogólne - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Uploading (/Forum-Uploading-282) +--- Dział: Wszystko o blogach PPA (/Forum-Wszystko-o-blogach-PPA-343) +--- Wątek: PPA - pytania ogólne (/Temat-PPA-pytania-ogolne-87821) |
PPA - pytania ogólne - Onyke - 20-03-2014 21:47 Witam. Tematyką zarabiania w internecje interesuje się od niedawna i chciałbym poznać odpowiedzi na poniższą listę pytań. 1. Na czym tak dokładnie polega PPA ? Wiem, że w PPA chodzi o uploadowanie plików ale co "pobierający" musi zrobić przed pobraniem żeby wszystko zaliczyło i jakie jest średnie wynagrodzenie za takie pobranie? 2. Możecie zalinkować do przykładowych blogów PPA? 3. Czy w plikach do downloadu zawsze wrzucacie fake'i czy zgodne z opisem pliki? Wydaje mi się, że wrzucając fake'i powodujemy, że osoba po pobraniu pliku już zawsze będzie omijać naszą stronę szerokim łukiem. Posłużę się tutaj przykładem: Mamy stronę z sprawdzianami z różnych szkół na której zamieszczamy gotowce z rozwiązaniami. I na takiej stronie lepiej wrzucać prawdziwe sprawdziany czy fake'i (albo jakieś puste notatniki albo całkiem inne sprawdziany? Całkiem inne sprawdziany wydaje mi się, że jeszcze ujdą bo zawsze nauczyciel "mógł zmienić" ) Pozdrawiam. RE: PPA - pytania ogólne - choli11 - 20-03-2014 23:26 1 pytanie Uploadowanie , rozne akcje przed sciagnieciem jak wypelnienie ankiety , rejestracja itp. 2 pytanie Nie bede reklamowac , ale na forum na pewno znajdziesz , albo google i poszukiwania 3 pytanie Jesli masz strone ze sprawdzianami z roznych szkol i posiadasz zbiory sprawdzianow , jeszcze jak posortowane to wiadomo , ze lepiej je dac niz fake'i gdyz osoby do Ciebie wroca po inne materialy. Natomiast jak nie posiadasz ich to wiadomo z sufitu Ci nie spadna , wiec musisz ruszyc glowa wtedy. RE: PPA - pytania ogólne - dev1981 - 21-03-2014 00:01 1. Wrzucasz coś na serwer na stronie na której działasz np. FireCash.org, wrzucasz swój link na bloga/yt (promujesz itp itd). Ktoś chce pobrać Twój plik to musi wykonać jakąś ankietę w której musi wysłać sms blblabla. (Ty za to dostajesz hajs) Podam Ci z FireCash ile się dostaje: od 0.25$ do 20$ (pobrania z Francji sporo hajsu dają ) 2. http://ultimate-game-cheats.blogspot.com/ wystarczy w google wpisać np. hacks blogspot (całe internety są tym zapchane ;p) 3. Zależy czy chcesz real content czy fake. Jedni zarabiają tak, a inni inaczej... Jak wrzucasz prawdziwe rzeczy to łatwiej się wypromuje Twoja nisza, bo ludzie będą sami o tym mówić (gdzie pobrali itp). Fake to raczej każdy będzie próbował ostrzec innych. Na fire masz manager plików więc wystarczy puste archiwum wrzucić / plik tekstowy - tam możesz zmienić nazwę pliku / wagę / ilość pobrań. RE: PPA - pytania ogólne - Onyke - 21-03-2014 11:44 Dzięki za odpowiedzi. Nakierowaliście mnie, trochę poszukałem i wydaje mi się, że temat jest już dla mnie zrozumiały. |