![]() |
[Rozwiązane]amazon.de - pomoc - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Oszustwa / Scam (/Forum-Oszustwa-Scam-140) +---- Dział: Lockerz (/Forum-Lockerz-285) +----- Dział: Pytania dotyczące Lockerz.com (/Forum-Pytania-dotyczace-Lockerz-com-4) +----- Wątek: [Rozwiązane]amazon.de - pomoc (/Temat-Rozwiazane-amazon-de-pomoc-873) |
[Rozwiązane]amazon.de - pomoc - Grzesiek - 12-01-2010 16:18 Witam, dostałem bona na amazon.de, postanowiłem zamówić sobie buty z dopłatą. Po zaakceptowaniu moich danych osobowych wyświetla się taki komunikat: Puma Ducati Testastretta SR Brushed silber Gr. 43 kann nicht an die ausgewählte Adresse versandt werden. Z mojego tłumaczenia wynika że buty nie mogą zostać wysłane na podany adres. Miał ktoś podobną sytuację? RE: amazon.de - pomoc - Royside - 12-01-2010 16:24 Daj screen z mailem , w którym Lockerz daje ci ten bon (zmaż kod) RE: amazon.de - pomoc - Grzesiek - 12-01-2010 16:29 Nie rozumiem po co Ci to, no ale proszę bardzo: ![]() RE: amazon.de - pomoc - Royside - 12-01-2010 16:32 Możliwe że to jest bon na inny oddział Amazon Pokaż Order Receipt RE: amazon.de - pomoc - Grzesiek - 12-01-2010 16:37 Ale to zamówienie jak na razie nie ma nic wspólnego z bonem, bona jeszcze nie uaktywniłem bo wydawało mi się że robi się to podczas zamówienia. Chodzi mi po prostu o to, dlaczego przesyłka nie może zostać wysłana do Polski. [Rozwiązane][Rozwiązane]amazon.de - pomoc - Tech - 19-03-2011 10:29 Wątek zostaje zamknięty, ponieważ moderator uznał że temat został wyczerpany lub też rozwiązany. Jeśli posiadasz nowe pytania prosimy o założenie kolejnego tematu. |