Poradnik jak odzyskać zaległe pieniądze - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +---- Dział: Fires (/Forum-Fires-381) +---- Wątek: Poradnik jak odzyskać zaległe pieniądze (/Temat-Poradnik-jak-odzyskac-zalegle-pieniadze-87194) |
Poradnik jak odzyskać zaległe pieniądze - ermonty - 10-03-2014 18:37 Witajcie, W związku, z podejrzeniem oszustwa przez firmę BLUE ICE Rafał Piątkowski / Fires szybki poradnik jak odzyskać pieniądze. Sposób testowany dwa razy, raz otrzymałem pieniądze po upomnieniu a 2 raz po interwencji komornika. W obu przypadkach było tak samo, młodociany przedsiębiorca nie chciał zapłacić Dzieciaczki myślą, że są bezkarne a na końcu jest płacz i rodzice na głowie. Nie jestem prawnikiem, podaje to z własnego doświadczenia A więc tak: 1) Przygotowujemy dowody czyli nieopłacone rachunki. Kopie umowy ( w załączniku ) Przydadzą się także poprzednie opłacone rachunki wraz z wydrukiem uznania na naszym koncie bankowym. 2) Pobieramy wzór "przedsądowe wezwanie do zapłaty" i wypełniamy danymi swoimi oraz firmy Rafała Piątkowskiego z terminem 7 dni. 3) Wysyłamy kopertę Z POTWIERDZENIEM ODBIORU listem poleconym na adres BLUE ICE wraz z wydrukowanymi załącznikami z punktu 1 4) Czekamy 7 dni od dnia doręczenia jeżeli zapłaci to problem z głowy Jeżeli nie to lecimy dalej. 5) Występujemy o nakaz zapłaty do sądu na podstawie Art. 485 § 2a kpc Cytat:Sąd wydaje nakaz na podstawie dołączonych do pozwu dokumentów:6) Składamy pozew wg. poradnika http://www.infor.pl/prawo/pozwy/informacje-ogolne/83105,Jak-uzyskac-nakaz-zaplaty.html Wszystko jest tu dobrze wyjaśnione. Życzę wszystkiego dobrego. Proszę z tego nie rezygnować bo to pewna wygrana Niezbędne dane: Kod: BLUE ICE RAFAŁ PIĄTKOWSKI RE: Poradnik jak odzyskać zaległe pieniądze - bolo9797 - 10-03-2014 19:07 Istnieje cos takiego jak regulamin w ktorym jest napisane ile maja na wyplate pieniedzy . A jezeli ktos do piatku nie wyplacil (bylo pisane ze w piatek leca ostatnie wyplaty) ma zwyczajnie pecha .. Jest nowy wlasciciel , serwer itd wiec kasy sie nie odzyska z wlasnej glupoty. RE: Poradnik jak odzyskać zaległe pieniądze - ferhrgh - 10-03-2014 19:25 Moze wpierw poczekajcie a nie odrazu sady? RE: Poradnik jak odzyskać zaległe pieniądze - jabolopivolo - 10-03-2014 19:32 hello!!!! ja zleciłem wypłatę tydzień temu i jeszcze nie dostałem.sprawa się rypła, ktoś okazał się .....złodziejem,oszustem czy frajerem może??? od sądzenia zresztą będzie sąd RE: Poradnik jak odzyskać zaległe pieniądze - qaz1 - 10-03-2014 19:34 wypłata 21 dni od wystawienia rachunku, jak nie bedzie w ciagu 21 dni to wtedy powinno się wysyłać tego typu zawiadomienia, polecam sobie zapisac gdzies ten temat, aby w razie problemów z niego skorzystać RE: Poradnik jak odzyskać zaległe pieniądze - ferhrgh - 10-03-2014 19:35 Dokladnie ,pozatym czekamy az vex sie odezwie, dopieo wtedy mozna skladac jakies gunwa. RE: Poradnik jak odzyskać zaległe pieniądze - ermonty - 10-03-2014 19:54 Dodam, że w przeciwieństwem do Spółek, Pan Rafał odpowiada własnym majątkiem więc sprawa jest prosta. Oczywiście macie racje co do 21 dni, zapomniałem o tym wspomnieć w 1 poście. RE: Poradnik jak odzyskać zaległe pieniądze - xDesinx - 11-03-2014 08:18 Fires napisało że Vex odpowiedział, pisze że w ciągu 21 dni ma "niby" zrobić przelewy. RE: Poradnik jak odzyskać zaległe pieniądze - GoodLecki - 12-03-2014 11:15 Warto tez z innych serwisów które pan Rafał P.prowadził się upomnieć o swoje RE: Poradnik jak odzyskać zaległe pieniądze - Lukines - 12-03-2014 11:23 będziemy się sądzić o moje 22,5 zł Które Vex sobie ukradł odemnie ! |