Wordpress [widget, player] - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +---- Dział: eForsa (/Forum-eForsa-383) +---- Wątek: Wordpress [widget, player] (/Temat-Wordpress-widget-player-86696) |
Wordpress [widget, player] - Doragon - 02-03-2014 22:16 Witam. Jak wiadomo bądź nie wordpress nie lubi się ze skryptami od eForsa. Na innych platformach blogowych np. bloogspot używanie dodatków w postaci odtwarzacza lub widgeta nie stwarza problemów. Odtwarzacza eForsa Problem Odtwarzacz nie działa we wpisach Rozwiązanie Oczywiście wklejamy pomiędzy tagi head w pliku header.php <script type="text/javascript" src="http://hdplayer.pl/assets/iframe/script.js"></script> A potem we wpisie za pomocą edytora tekstowego taki zmodyfikowany player Kod: <div id="hdplayer-iframe"> Widget eForsa Problem Inny problem na który się natknąłem to brak wyświetlania widgetu na bocznym pasku wordpress-a. Rozwiązanie Rozwiązaniem może być wtyczka typu HTML Javascript Adder ale jest ona nieaktualizowana, a w moim przypadku również nie działa. Można znaleźć coś podobnego ale chwilowo nie znalazłem. Innym rozwiązaniem może być wstawienie grafiki wyglądającej jak widget z linkiem referencyjnym. Graficzny link. Rozwiązaniem problemów na platformie wordpress może być stworzenie przez eForsa własnej wtyczki jak to robią niektórzy reklamodawcy lub stworzenie drugiej wersji odtwarzacza i widgetu specialnie dla wordpressa. Jeśli posiadacie swoje rozwiązania podzielcie się nimi. RE: Wordpress [widget, player] - umarloczek - 08-03-2014 09:05 Ja zaktualizowałam wordpressa do najnowszej wersji i player zaczął działać. Spróbuj jeszcze wpisać ten kod Kod: <div id="hdplayer-iframe"></div> RE: Wordpress [widget, player] - Doragon - 08-03-2014 15:43 Mam tylko problem z widgetem. Myślę że widget też powinien być zrobiony w formie ramki iframe. RE: Wordpress [widget, player] - themate0 - 09-03-2014 17:20 tez tak macie, że na stronie głownej bloga nie pokazuje się wam player, tylko dopiero jak wejdziecie w ten post? |