Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Chomikuj/plik/dużo pobrań i pytanie... - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Uploading (/Forum-Uploading-282)
+--- Dział: Dyskusja o Uploadzie (/Forum-Dyskusja-o-Uploadzie-286)
+--- Wątek: Chomikuj/plik/dużo pobrań i pytanie... (/Temat-Chomikuj-plik-duzo-pobran-i-pytanie-84958)

Chomikuj/plik/dużo pobrań i pytanie... - kalutor - 03-02-2014 16:16

Na swoim starym, poczciwym Chomiku posiadam film, który ludzie pobierają jak wściekłe. Żeby uciąć wszelkie spekulacje i domysły - jaka to musi być nowość - pragnę je uciąć - to stary film sprzed ponad 30 lat...

Kilkanaście do kilkudziesięciu jego pobrań dziennie, pobudza wyobraźnię i stwarza sytuację w której intensywnie myślę o wykorzystaniu tego potencjału do zarobku.

Chciałbym zasięgnąć opinii co bardziej doświadczonych earnerów i zapytać, czy istnieje możliwość aby po pobraniu tego filmu, użytkownik go oglądający natknął się mniej więcej w połowie jego projekcji na link PPA, CPA prowadzący go do wykonania oferty, dzięki czemu będzie on mógł kontynuować jego dalsze oglądanie.

Jeżeli istnieje taka możliwość, to jak to zrobić; jakie są i czy w ogóle -możliwości techniczne tego karkołomnego zamysłu?

Kto wie, może komuś pomocnemu w temacie odpalę część zysków Wink

RE: Chomikuj/plik/dużo pobrań i pytanie... - pietruch78 - 03-02-2014 18:20

Myślę, że takie coś da się zrobić, tylko będziesz musiał znać się chociaż trochę na programie Camtasia studio 8. Pobierasz program i wklejasz do niego swój film, po czym wybierasz w jakim momencie chcesz uciąć go. Fragment musi mieć przynajmniej 10 minut, bo taki użytkownik chomika ma właśnie 10 darmowych minut na obejrzenie go.

Co zrobić po przycięciu filmu? Nasz program oferuje takie jakby tła, które można dodać do linii z filmem i do tego dodać również napis, a na tymże tle napisz coś jak "limit określonej długości wersji trial został przekroczony. Przepisz poniższy link do przeglądarki, pobierz plik, w którym znajduje się hasło do folderu, w którym znajduje się dalsza część filmu." Zapisujesz 1 połowę na dysku i wrzucasz na chomika, natomiast tą drugą oddzieloną część filmu również wrzucasz na chomika, tylko że do folderu, który jest na hasło.

Myślę, że wytłumaczyłem w miarę dobrze. Sam tą metodę niedługo będę opracowywał. W razie jakiś komplikacji to pisz pw.

RE: Chomikuj/plik/dużo pobrań i pytanie... - kalutor - 03-02-2014 20:52

Dziękuję za podjęcie tematu. Nie wiem czy byłbym w stanie podołać temu zadaniu ale myślę, że z Twoją pomocą byłoby to możliwe zwłaszcza, że nie korzystałem nigdy z Camtasi... Spróbuję szybko dojrzeć do decyzji wprowadzenia zamysłu w czyn, tudzież poczekam na efekt Twojego opracowania metody.

RE: Chomikuj/plik/dużo pobrań i pytanie... - elo13 - 03-02-2014 21:38

skorzystaj z hdplayera ;-)

hdplayer

zaloz tam konto i podmien to pod link, jak bedziesz mial jakis problem pisz na pw.

RE: Chomikuj/plik/dużo pobrań i pytanie... - draksone - 03-02-2014 21:46

Zgadzam się z pietruchem tylko wyobrażam to sobie troche inaczej
Przez pierwsze 20 minut filmu wyświetla się normalnie a potem do końca wrzucasz Adnotacje tak żeby zasłaniała 90% obrazu ale tak żeby bylo widać,że masz ten film.W adnotacji oczywiście link do pobrania filmu nie zasłaniającego treści.
Pozdrawiam i życzę kokosów Wink

RE: Chomikuj/plik/dużo pobrań i pytanie... - pietruch78 - 03-02-2014 23:19

(03-02-2014 20:52)kalutor napisał(a):  Dziękuję za podjęcie tematu. Nie wiem czy byłbym w stanie podołać temu zadaniu ale myślę, że z Twoją pomocą byłoby to możliwe zwłaszcza, że nie korzystałem nigdy z Camtasi... Spróbuję szybko dojrzeć do decyzji wprowadzenia zamysłu w czyn, tudzież poczekam na efekt Twojego opracowania metody.

ohhh, stop it Heart

RE: Chomikuj/plik/dużo pobrań i pytanie... - Ciemnozielony - 05-02-2014 10:38

I zablokuj przechomikowywanie z chomika, zeby ktos sobie po prostu nie przekopiowal pliku z chronioneg haslem folderul, chociaz niby masz z tego punkty, ale tobie chyba nie zalezy na punktach (bo jak je teraz sprzedasz? chomik zablokowal przelewy), tylko na spieniężeniu ruchu, a wtedy ci spadnie, bo po co mają starać się o hasło, skoro mogą przechomikowany plik pobrać od kogoś innego z folderu bez hasła?

Dla chcacego, ktory zuploaduje caly film jeszcze raz, to nie problem, ale pijawkom bedzie chociaz troche trudniej.

RE: Chomikuj/plik/dużo pobrań i pytanie... - pietruch78 - 05-02-2014 10:54

Na dodatek przekonywuj ludzi do zachomikowania swojego filmu. Mam na to swój sposób. Szukasz jakiegoś bardzo aktywnego uploadera, który ma na koncie z 10000Gb i prosisz go, czy zachomikuje ten film od Ciebie w zamian za zachomikowanie jego. (Ja posiadam swój plik na czterech chomikach Tongue Tongue )

Jeżeli jeszcze Ci nie starcza to stwórz banner w gimpie, albo napisz reklamę w HTML o zachęceniu do pobierania. Teraz w googla wpisujesz: "chomikuj.pl top lista chomików". No i co teraz? wbijasz na każdy chomik od góry do dołu i spamujesz ile wlezie reklamą filmu.

RE: Chomikuj/plik/dużo pobrań i pytanie... - Ostatni Samuraj - 05-02-2014 22:25

wrzuć ten plik jeszcze raz na chomika, użyj metody hasło w paczce .rar - ktoś ściąga paczkę, rozpakowuje i musi pobrać hasło. a hasło już na hostingu PPA ^^ bankowy zarobek