Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Rozliczanie nieletniego - Pit M - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195)
+--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228)
+--- Wątek: Rozliczanie nieletniego - Pit M (/Temat-Rozliczanie-nieletniego-Pit-M-84630)

Rozliczanie nieletniego - Pit M - vipper - 29-01-2014 16:04

W jaki sposób nieletni musi rozliczać się z dochodu z AdSense lub AdMob (to co AdSense tylko wewnątrz aplikacji mobilnych). W internecie przeczytałem, i dowiedziałem się tego co już wiedziałem czyli PIT 36 rocznie lub 53 miesięcznie. Jednak w jaki sposób miałbym się przy ich pomocy rozliczać, skoro jestem niepełnoletni. Moi rodzice mają inne papiery do uzupełniania (DG). Więc poczytałem o Picie M i tu rodzi się moje pytanie czy wystarczyłoby uzupełnić tenże papierek np. w polu "Inne źródła". Czy może mogę np. dodatkowo donieść PIT 36? Jak się rozliczyć z AdMob? Tongue

RE: Rozliczanie nieletniego - Pit M - Admin - 29-01-2014 16:13

Co województwo inna interpretacja wydawana jest w tych sprawach, nie polecam opierać się na internetowych sposobach jeśli chce się mieć pewność.
Wydaj 40zł na własną interpretacje, zadaj pytanie, a dostaniesz własną interpretacje, która będzie wiążąca.

RE: Rozliczanie nieletniego - Pit M - vipper - 29-01-2014 16:24

Byłem u księgowej z rodzicami jednak nic sensownego nie powiedziała ;_;
Kiedy zadzwoniłem do US to po prostu powiedziała że mam wypełnić PIT 36 i po sprawie mimo że powiedziałem, że jestem niepełnoletni. -,-

@edit A czy można np. dodatkowo raz w roku poza tym co rodzice wypełniają donieść ten cały PIT M lub PIT 36 z uwzględnieniem dochodu dziecka? Big Grin