Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Czy muszę się rozliczyć - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11)
+---- Dział: Fires (/Forum-Fires-381)
+---- Wątek: Czy muszę się rozliczyć (/Temat-Czy-musze-sie-rozliczyc-84606)

Strony: 1 2

Czy muszę się rozliczyć - ventopolska - 28-01-2014 23:29

Witam zacząłem zarabiać w programie fires od roku 2014 zarobiłem dotychczas 408.5 zł. Czy muszę rozliczyć z takiej kwoty podatek ? Jeżeli tak to jak to zrobić ? Może bank Milenium jakoś sam rozlicza swoich klientów (pewnie uznacie mnie za debila xD)

RE: Czy muszę się rozliczyć - sqmany - 28-01-2014 23:31

Sam się rozliczasz do kwietnia następnego roku. Jeżeli nie zarobisz więcej niż 3K PLN to ci zwrócą (bądź wgl. go nie wezmą) ten haj$, ale musisz o nim napisać w picie.

RE: Czy muszę się rozliczyć - Johnu - 28-01-2014 23:33

Rozliczyć powinniśmy każdą złatówkę,ale chyba nie każdy to robi... Wink
W każdym razie rozliczasz się w picie za cały rok,jeśli nie przekroczysz kwoty "3 tysięcy iluś tam" to dostaniesz całkowity zwrot.

RE: Czy muszę się rozliczyć - ado - 28-01-2014 23:33

Tak według prawa trzeba się rozliczać a czy to zrobisz to już twoja indywidualna sprawa...
poczytaj tutaj na forum masz wiele razy to wałkowane więc po co kolejny temat.
w innych tematach znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania

RE: Czy muszę się rozliczyć - ventopolska - 28-01-2014 23:35

A jeżeli się nie rozlicze co za to grozi ?

RE: Czy muszę się rozliczyć - jaro225 - 28-01-2014 23:46

Kara w wysokości 75% kwoty zarobionej przez rok + ewentualna grzywna.

RE: Czy muszę się rozliczyć - sqmany - 28-01-2014 23:47

@[ventopolska]
75% podatku do opłacanie i w zależności od ilości nieopłaconego podatku, to grzywna, a nawet pozbawienie wolności.

RE: Czy muszę się rozliczyć - ventopolska - 28-01-2014 23:48

Przeciesz w fires mamy dział rachunki wystarczy im to odesłać czy jak to wygląda ? Może ktoś podesłać jakiś poradnik ? Bo w tej chwili sram w gacie xD

RE: Czy muszę się rozliczyć - themate0 - 28-01-2014 23:49

moi znajomi zarabiają dziesiątki tysięcy zł rocznie od kilku lat, kupują nowe samochody itp. ani grosza nie zapłacili i jakoś jeszcze żaden kwit w sprawie podatków im nie przyszedł.

siejecie panikę jakby to urząd tylko czekał aż polaczek zarobi 3091zł i wlepią mu kare

RE: Czy muszę się rozliczyć - sqmany - 28-01-2014 23:52

@[ventopolska]
Rachunek się automatycznie generuje, ty tylko w ustawieniach uzupełniasz odpowiednie pola po czym wypłacasz kasę, a podatkujesz zarobione pieniądze sam.

@[themate0]
Ja nie sieję żadnej paniki, ja pisze jak jest to od strony prawnej.