![]() |
ganikus - oszust - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Sprzedam, Kupię, Zamienię (/Forum-Sprzedam-Kupie-Zamienie-24) +---- Dział: Ocena Handlarzy (/Forum-Ocena-Handlarzy-249) +---- Wątek: ganikus - oszust (/Temat-ganikus-oszust-84405) |
ganikus - oszust - marcel_kk - 26-01-2014 09:32 Użytkownik: ganikus http://zarabiam.com/User-ganikus-61724 napisał do mnie PW i w temacie w sprawie wymiany około 100 zł. Podałem GG aby szybciej dojść do porozumienia. Ostatecznie stanęło na tym że miałem mu wymienić 25 zł. Z początku miał jakiś problem z wysłaniem bo PayPal niedawno założony, ale w końcu dostałem przelew. Jakież moje było zdziwienie kiedy konto z którego przyszedł przelew było zweryfikowane a w uwagach "LTC 0,5" czyli jakaś zapłata. Niezwłocznie odesłałem pieniążki skąd przyszły z odpowiednią adnotacją. Dzisiaj po skontaktowaniu się z osobą która tego przelewu dokonała, użytkownikiem naszego forum @w5group, okazało się że miał kupić liteony ode mnie dlatego wysłał 25 zł bo na taki adres podał mu @ganikus. Oczywiście @ganikus nie sprzedał Liteonów użytkownikowi @w5group z prostej przyczyny, bo ich nie posiadał. Okazałoby się, że nieświadomie pośredniczyłbym w oszustwie wysyłając pieniądze dalej na konto bankowe. ![]() RE: ganikus - oszust - Majka - 26-01-2014 09:39 Coraz więcej jest takich sytuacji. Najgorsze jest to, że tego cholerstwa nie da się wytępić. RE: ganikus - oszust - Qwik - 26-01-2014 09:41 Jedno z oryginalniejszych zagrań w ostatnim czasie. RE: ganikus - oszust - w5group - 26-01-2014 10:08 (26-01-2014 09:32)marcel_kk napisał(a): Użytkownik: ganikus http://zarabiam.com/User-ganikus-61724 Ja jako osoba prawie oszukana, dzięki spostrzegawczości @marcel_kk nie padłem ofiara tej nikczemnej intrygi: Dostałem wiadomość na PW od ww użytkownika forum, ze do sprzedania ma kilka LTC i pyta o cene, odpisałem i dostałem odp. ok za tyle mogę sprzedać 4szt, zgodziłem się. Nie chciał wysłać 1 to po negocjacjach zaproponowałem ze wyśle za 0,5 LTC (mała kwota najwyżej strace ryzyko) dostałem ze ok i podał: "PP: mareczek*******@o2.pl wyślij jako krewnym i znajomym", przelałem należność na PP i po chwili dostałem info na @ o zwrocie płatności a od użytkownika @ganikus wiadomość "cofnąłem Ci kasę bo coś nie mogę wysłać LTC a żebyś nie miał podejrzeń to oddałem, jak ogarnę czemu nie mogę wysłać to napiszę" Dziś rano dostałem @ od @marcel_kk i wszystko się wyjaśniło. Od tej pory jak ktoś chce sprzedać jakieś monety najpierw monety potem przelew PP. Pozdrawiam uczciwych użytkowników zarabiam.com RE: ganikus - oszust - surfer0700 - 26-01-2014 11:06 Temat wyczyszczony ze zbędnych postów użytkownika - xardas1020. Proszę trzymać się tematu dyskusji, a nie pisać o rozliczaniu się z podatków... ![]() Poza tym użytkownik ganikus dostał permbana za próbę oszustwa. Wątek zostaje zamknięty, ponieważ moderator uznał że temat został wyczerpany bądź rozwiązany. Jeśli posiadasz nowe pytania prosimy o założenie kolejnego tematu. |