Visual basic - wymagana aktualizacja - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +---- Dział: FireCash (/Forum-FireCash-278) +---- Wątek: Visual basic - wymagana aktualizacja (/Temat-Visual-basic-wymagana-aktualizacja-84344) |
Visual basic - wymagana aktualizacja - mypy - 25-01-2014 11:11 Witam, nie wiem za bardzo w jakim dziale to napisać, w razie czego proszę o przeniesienie Powie mi ktoś jak mam zrobić (jaką formułkę wpisać i gdzie) aby po włączeniu aplikacji wyskakiwało okienko z konieczną aktualizacją i linkiem do niej? Wiecie o co chodzi Pozdrawiam. RE: Visual basic - wymagana aktualizacja - patryk0407 - 25-01-2014 11:32 Ja polecam zrobić 2 program w vb i go odrazu edytować i napisać to: Kod: Dim Answer As String wtedy będzie odrazu okno o aktualizacji a w niej dasz link do normalnego programu pomogłem? daj repucika RE: Visual basic - wymagana aktualizacja - mypy - 25-01-2014 13:18 No dzięki to już jest coś reput poszedł Ale ja bym jednak wolał żeby pojawiało się okienko razem z programem , jak ktoś zobaczy ze program się otwiera to bardziej uwierzy że działa i warto kupić takie jest moje zdanie Jak wkleję ten kod do mojego programu to owszem otwiera się okienko z informacją ale: po pierwsze nie widać programu po drugie jak nacisnę że chce zaktualizować to otwiera mi się program i każdy może zobaczyć ze to fake A chciałbym aby: Otwierał się program wyskakiwało okienko z prośbą o aktualizację nie dało się wyłączyć okienka bez zamknięcia programu po kliknięciu w przycisk "tak" przenosiło np do linku (lub w jakiś sposób informowało skąd pobrać program) ewentualnie coś w tym stylu I jeszcze jedno pytanie. Jak mi wyskakuje to okienko to mam przyciski "tak" "nie" ale rozumiem że jak ktoś będzie miał np angielską wersję widnows'a to będzie mu wyskakiwać "yes" "no" ? RE: Visual basic - wymagana aktualizacja - patryk0407 - 25-01-2014 13:50 nie nie, jak zaprogramujesz tak będzie, więc odrazu w programie napisz yes i no RE: Visual basic - wymagana aktualizacja - mypy - 25-01-2014 14:33 no właśnie w programie jest "yes" "no" ale wyskakuje tak nie RE: Visual basic - wymagana aktualizacja - patryk0407 - 25-01-2014 14:52 a to nwm czemu Może jakiś tłumacz czy coś RE: Visual basic - wymagana aktualizacja - szybkikwit - 26-01-2014 01:14 Dajesz buttona i wpisujesz tekst jako Yes i nie ma możliwosci żeby CI poakzywało TAk NIE ;P RE: Visual basic - wymagana aktualizacja - mypy - 26-01-2014 09:49 no własnie nie... http://w950.wrzuta.pl/film/asjQmdL8Ufa/nagranie RE: Visual basic - wymagana aktualizacja - szybkikwit - 26-01-2014 13:49 a bo w ten sposób to robisz . Myśle że jak ktos ma windowsa w języku ang to mu wyświeli Yes NO RE: Visual basic - wymagana aktualizacja - mypy - 27-01-2014 12:46 nowłaśnie tylko czy na pewno... A co do formułki kolegi patryk0407. Jest nawet spoko tylko po kliknięciu "tak" otwiera się stronka ale także program. No i od razu można ogarnąć że program to fake i nie warto sciągać aktualizacji... :/ Edit: dobra już sobie ze wszystkim poradziłem |