![]() |
Blog - podstawowe pytania, czysto-techniczne odpowiedzi - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie na blogach oraz własnych stronach internetowych (/Forum-Zarabianie-na-blogach-oraz-wlasnych-stronach-internetowych-281) +--- Dział: Zarabianie na WWW - dyskusje, pytania i odpowiedzi (/Forum-Zarabianie-na-WWW-dyskusje-pytania-i-odpowiedzi-202) +--- Wątek: Blog - podstawowe pytania, czysto-techniczne odpowiedzi (/Temat-Blog-podstawowe-pytania-czysto-techniczne-odpowiedzi-84327) |
Blog - podstawowe pytania, czysto-techniczne odpowiedzi - Panterapl - 24-01-2014 22:27 Witam dla wyjaśnienia jestem na etapie płatności za domene/hosta, będzie to mój pierwszy blog, ten temat również jest malusieńkim etapem dzięki któremu idę dalej! Pomysł jest! i chce prowadzić bloga w związku z czym mam kilka pytań na które nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Czy jest coś takiego jak fundamentalne wtyczki/najbardziej znane/użyteczne na których opiera się większość dobrych/znanych blogów (mój blog będzie na WordPress) Czy na początku powinienem tylko i wyłącznie skupić się na promowaniu strony i zdobywaniu "ruchu" a może na tym etapie również powinienem analizować sposoby zarabiania? ewentualnie zostawić to na później? Jakie pierwsze błędy mogę popełnić? liczę tu na przestrzegające porady ![]() Jak byście wsparli/rozwineli swój blog dysponując gotówka 1000zł? Dziękuje za pomoc i przydatne wskazówki. Na pewno wykorzystam i myślę że nie obejdzie się bez kilku dodatkowych pytań na które natknę się w przyszłości ![]() RE: Blog - podstawowe pytania, czysto-techniczne odpowiedzi - v3XeR - 24-01-2014 22:40 A więc : Są potrzebne wtyczki, wpisz w google np. "20 niezbędnych wtyczek wordpress" i wyskoczy coś. Zarabianiem na blogu na razie się nie zajmuj wpierw go wypromuj by był ruch, a następnie reklamy, dlaczego? Ponieważ i tak na początku zarobisz marne złotówki, a te reklamy będą denerwowały użytkowników i wyjdą z bloga... Jak się ruch zwiększy to dopiero zaopatrz się w Adsense. Kup sobie ładny, przejrzysty themes bo te darmowe nie zawsze są atrakcyjne. Ma być ładna grafika, logo etc.. żeby nie odstraszała. Przez pierwszy miesiąc dodawaj regularnie wpisy (minimum 4 na tydzień) i po miesiącu zacznij promować stronę. Promować możesz w Google AdWords (możesz dostać za darmo kupon o wartości 200 zł na pierwszą reklamę), i zacznij promować na podobnych tematycznie stronach. Gdy Twój ruch się duużo zwiększy podepnij Adsense i jak wszystko dobrze zrobiłeś to kasa się zwróci. I najważniejsze. Jak robisz bloga tylko i wyłącznie dla zarobku to Ci on padnie max po 2 miesiącach. Więc lepiej nie skupiać się na kasie ![]() Ja planuje otworzyć również jakieś forum/stronę ale właśnie nie mogę wymyślić dobrej interesującej mnie tematyki, bo to co mi odpowiada to konkurencja bardzo duża.. RE: Blog - podstawowe pytania, czysto-techniczne odpowiedzi - Admin - 25-01-2014 00:50 Co do wtyczek możesz też zajrzeć tutaj na forum: http://zarabiam.com/Forum-Wordpress-360 Wiele wartościowych tematów np. http://zarabiam.com/Temat-Przydatne-wytczki-CMS-WordPress-83084 Jak startujesz to przez pierwsze miesiące nawet o zarabianiu nie myśl. Ciężko powiedzieć na co wydać te 1000zł bo nie znamy tematyki - a od niej bardzo wiele zależy. RE: Blog - podstawowe pytania, czysto-techniczne odpowiedzi - GoodLecki - 25-01-2014 13:15 Wtyczki: , Optymalizacja Grafika jest ważna, warto zamówić autorski theme. Wejście do każdego działu, podstrony , tematu na blogu nie powinno przekraczać maks 2 kliknięć. Najpierw promuj i zdobywaj ruch potem myśl o zarabianiu na nim, jak Admin ci powiedział miesiąc to nie potrwa na pewno( choć nie mówię że to nie możliwe) ![]() Stwórz powiązane konta w social media ,organizuj na początku konkursy i zabawy z nagrodami, po szczegóły które odsyłaj na bloga (na którym już masz zorganizowaną treść) Możesz jeszcze wykupić reklamy na konkurencyjnych stronach/forach z twoja tematyką, oraz założyć na nich konta i wbijać się w społeczność powoli , potem podrzucać linki do konkursów na social czy stron z twojego zaplecza z których to kierujesz na swojego bloga po resztę treści. Na początek te działania powinny ci starczyć potem myśl nad seo , a z adsense też bym sie wstrzymał bo ci mogą ruch zabierać. Jak rozwiniesz troszke bloga i ruchu zdobędziesz wtedy atakuj AW A i ładowaniem kasy w AW uważaj. Sam dziennie wyklikuje setki złotych konkurencji ![]() ![]() |