Nieuznana reklamacja; gwarancja - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: Nieuznana reklamacja; gwarancja (/Temat-Nieuznana-reklamacja-gwarancja-82966) |
Nieuznana reklamacja; gwarancja - mikolaj90 - 02-01-2014 21:33 Siema wszystkim, proszę o poradę w tej sprawie, a o co chodzi to już piszę. W lutym 2013 roku kupiłem buty na allegro, na buty były 2 lata gwarancji. W listopadzie lub w grudniu odkleiła mi się od nich skóra, coś tego typu. No i w grudniu 2013 r. napisałem do sprzedawcy, że chcę zareklamować obuwie, ponieważ powstała wada i ze zgłoszeniem reklamacyjnym, paragonem odesłałem buty. Po kilku dniach otrzymałem ani niewymienione na nowe ani nienaprawione obuwie i dostałem bezsensowną odpowiedź, że to ja uszkodziłem buty, bo źle w nich chodziłem czy tam stawiałem jakiś za duży nacisk... I tyle. Z tej historii wynika, że nie istnieje takie coś jak gwarancja. Mogę zrobić coś w tej sprawie czy nie ? RE: Nieuznana reklamacja; gwarancja - Admin - 02-01-2014 21:38 Zawsze możesz postraszyć urzędem ochrony konsumenta i paroma paragrafami, o ile te buty faktycznie podlegały gwarancji, a ich stan nie budził zastrzeżeń jego regulaminu. RE: Nieuznana reklamacja; gwarancja - mikolaj90 - 02-01-2014 22:14 Kupiłem w lutym 2013 roku czyli gwarancja przysługuje mi do lutego 2015, dlatego gwarancja powinna zostać mi uznana. Buty były w bardzo dobrym stanie oprócz tej wady na lewym bucie, którą reklamowałem. Na zgłoszeniu reklamacyjnym otrzymałem odpowiedź taką jak na zdjęciu. Jak czytam tą odpowiedź to chce mi się śmiać, zresztą zobaczcie. RE: Nieuznana reklamacja; gwarancja - Kiljan - 02-01-2014 22:16 Najlepiej będzie walić do rzecznika praw konsumenta, bo inaczej to cie oleją RE: Nieuznana reklamacja; gwarancja - Czesky - 03-01-2014 18:51 A kupowałeś od prywatnego sprzedawcy, czy może od jakiegoś sklepu internetowego? RE: Nieuznana reklamacja; gwarancja - mikolaj90 - 03-01-2014 19:13 Sklep internetowy, tzn. kupowałem na allegro ale mają też swoją stronę internetową. |