123mamut - OSZUST ! ! ! - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Sprzedam, Kupię, Zamienię (/Forum-Sprzedam-Kupie-Zamienie-24) +---- Dział: Archiwum - Sprzedam, Kupię, Zamienię (/Forum-Archiwum-Sprzedam-Kupie-Zamienie-320) +---- Wątek: 123mamut - OSZUST ! ! ! (/Temat-123mamut-OSZUST-81852) |
123mamut - OSZUST ! ! ! - marcel_kk - 14-12-2013 17:32 Stary oszukańczy sposób, ale pojawia się co pewien czas i ciężko się przed nim uchronić. Z użytkownikiem 123mamut przeprowadziłem transakcje doładowania telefonu na kwote 30 zł w dniu 12.12.2013r. i było wszystko o.k. Na następny dzień ponownie się zgłosił i zaproponował kolejna wymianę na kwotę 50 zł. Po doładowaniu przezemnie jego numeru telefonu użytkownik 123mamut wycofał pieniądze z mojego PP. Próby porozumienia się z nim nic nie wniosły, idzie w zaparte że nie wie kto z jego konta wysyłał PW. Stary numer dać kolesiowi login i hasło niech kogoś skubnie na parę złoty a potem ogłosić że był włam. Uważam, że to jego konto i jest on w 100% odpowiedzialny za udostępnienie loginu i hasła innym osobom oraz następstw z tego wynikłych. RE: 123mamut - OSZUST ! ! ! - 123mamut - 14-12-2013 18:13 Ktoś mi wszedł na konto ile razy mam pisać na pp to nawet nie moje imie i nazwisko. Po za tym trzeba było jako prezent brać. RE: 123mamut - OSZUST ! ! ! - dawidzcs - 14-12-2013 18:17 Ewidentnie widać na screnach że Marcel został oszukany. Sam fakt udostępnienia konta w celu dokonania oszustwa jest karalny! RE: 123mamut - OSZUST ! ! ! - marcel_kk - 14-12-2013 18:20 (14-12-2013 18:13)123mamut napisał(a): Ktoś mi wszedł na konto ile razy mam pisać na pp to nawet nie moje imie i nazwisko. Po za tym trzeba było jako prezent brać. Dałeś konto kumplowi aby dokonał oszustwa. Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. RE: 123mamut - OSZUST ! ! ! - GoodLecki - 14-12-2013 18:35 Stara metoda najpierw się robi uczciwą wymianę aby potem zaproponować wyższą kwotę i zrobić wałka.Zapewne za pierwszym razem wysłał ci jako krewnemu a za drugim nagle jako usługa.Propozycja kolejnej wymiany na drugi dzień też dużo mówi. Ewidentne oszustwo tego gościa , zresztą każdy odpowiada za swoje konto, było z jego ma płacić Osobiście proponuje mały research pana mamuta sieci i skontaktowanie się z innymi użytkownikami z tych for może przeprowadzał jakies wymiany przez bank wtedy będzie można podać go na Policje bezpośrednio z jego danymi a jest w czym szukać ponieważ ma wiele kont na innych forach o zarabianiu i nie tylko, jest tez pare kont ala fotka w których się podszywa pod inne osoby. Tutaj link gdzie szukac pana mamuta w sieci : Mamut oszust Warto też zgłosić PayPalowi że to fake jest założony na lewe dane i wykorzystywany do oszustw a wtedy szybko do niego dojdą i asekuracyjnie zablokują srodki , a jak wypłaci wszystskie środki i będzie miał minus to juz go pp będzie ścigać To jest jego była strona która reklamował w sieci : ogloszenia-zarobkowe.pl + gg1493023 skąd: Link Teraz wystarczy zgłosić oszustwo na policji i zwrócic się do rejestratora o udostepnienie danych osoby rejestrującej tą domene Można tez zwrócic sie do adminów tych for gdzie reklamował swoją stronkę pokazując im ten wątek , wtedy masz szanse uzyskac ip z których sie logował w danym czasie, a na pewno w ciągu 2 ostatnich lat logował się ze swojego komputera w domu RE: 123mamut - OSZUST ! ! ! - ryback - 14-12-2013 18:43 hahaha wlam na konto ile razy juz to slyszelismy ???!!!!! tak jak napisane wyzej kazdy odpowiada za swoje konto i jesli jakims cudem )))) co w to nie wierze bezwiednie ktos zrobil jakis walek z jego konta musi za to odpowiadac i wynagrodzic straty spowodowane utrata konta (tak nawiasem konto jak widac wrocilo do wlasciciela czyli normalnie qwa cud D )a swoich roszczen dochodzic samemu i szukac wlamywacza zeby robic przekret na 50 zl toz to normalnie swieta i sylwester na bahama za to beda kolejny gimbusowy przekret i tyle ostatnio modny sie zrobil przekret na bilety takze tez uwazac RE: 123mamut - OSZUST ! ! ! - michal8921 - 14-12-2013 18:44 Co ten użytkownik 123mamut jeszcze robi na tym forum ? Jego konto on powinien dbac aby nikt sie nie włamal ani nie dawac nikomu niezaufanemu swoich danych. Powinien dostac bana albo ewentualnie dokonczyc transakcje z marcelem "za błędy się płaci" pozdrawiam michal8921 RE: 123mamut - OSZUST ! ! ! - Boguśś - 14-12-2013 18:54 @123mamut wątpie aby Ci sie ktoś włamał.. Czemu nagle na nastepny dzień 50 zł i jako usługi ? Oraz Imie i naziwsko nie twoje tak ? Ale nr musi być twój bo tego nie zaprzeczyłeś 2 RE: 123mamut - OSZUST ! ! ! - 123mamut - 14-12-2013 19:09 Nie mój numer i tak by ktoś podważył mam z t-mobile. RE: 123mamut - OSZUST ! ! ! - GoodLecki - 14-12-2013 19:19 Mamut idiote to ty rób z kogos innego ewidentnie widac że wałka próbowałeś robić i strasznie amatorsko zresztą , i ile ty masz lat ktos ci się "włamał" na konto ty odpowiadasz. Zreszta teraz wystarczy uzyskac dane rejestracyjne z twojej starej domeny : ogloszenia-zarobkowe.pl , zgłosic cie i pewnie jeszcze pare wałków wyjdzie które wcześniej zrobiłes i wtedy nie będzie tylko 50zł. Weż nie udawaj greka oddaj gościowi hajs i zniknij i tyle. A jeśli logowałeś sie kiedykolwiek na to forum z twojego domowego komputera to fru fru nie wywiniesz się. A jeśli komukolwiek na tym forum udało ci sie coś sprzedać to tez da się dojśc do twoich danych tam nikt praktycznie nie korzysta z paypala Zastanów się za nim będziesz brnął dalej po z powodu glupich 50zł narobisz se dużo większych kłopotów |