![]() |
Plany, nauka a ich realizacja... - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: Plany, nauka a ich realizacja... (/Temat-Plany-nauka-a-ich-realizacja-81335) |
Plany, nauka a ich realizacja... - badii - 06-12-2013 08:55 Cześć! Obecnie jestem w klasie maturalnej, ale szczerze mówiąc za dobrze mi to nie idzie, to 'przygotowywanie' do matury :] . Nie mam jakoś weny do nauki, olewam, bo uważam, że jeśli pójdę na studia, to i tak zmarnuję te lata. Studia są w dzisiejszych czasach potrzebne? Chyba dla ludzi, którzy chcą się uczyć, a w tym problem, że ja nie mam jakoś ochoty wkuwania na pamięć tej biologii. Co dalej? Jakiś pomysł na życie po maturze? A no właśnie... Jestem typem człowieka, który bardziej lubi rzeczy 'komputerowe' aniżeli takie biologiczne :] Myślę nad zrezygnowaniem ze studiów, chyba, że jakieś zaoczne, raczej informatyczne. Jestem samoukiem, wolę uczyć się sam, w zaciszu, niż z innymi. Myślę, że jeżeli zabrałbym się na poważnie za programowanie + grafika to coś by z tego było... Wiem, że popyt zawsze na to będzie, ale trzeba być bardzo dobrym, w tym co się robi. Czemu by nie spróbować i się nie spiąć? Wiem, że jak nie wyjdzie, to będę bez niczego, ale zawsze warto zaryzykować i jednak może się uda... Wiem, że z takiego projektowania stron i tworzenia można zarobić sporo kasy. Zrobić swoje portfolio, przyjmować zlecenia i tak dalej i tak dalej... Trudny wybór przede mną. Nauka mi nie idzie, tyle powiem. Podstawowe przedmioty zdam bez problemu. Język angielski umiem i cały czas na bieżąco się go uczę (96% z podstawy ![]() Wiemy dobrze sami, jak ciężko jest dostać pracę w tym kraju.. Co o tym sądzicie? Taki sposób na zarobek i utrzymanie się będzie dobry? Nie jest za późno, abym się wszystkiego zaczął uczyć? Myślę, że warto zaryzykować, bo ja już nie mam innego wyjścia ![]() Zapraszam do dyskusji, pozdro! RE: Plany, nauka a ich realizacja... - Devil877 - 06-12-2013 10:22 jak to mówią na naukę nigdy nie jest za późno ![]() ![]() RE: Plany, nauka a ich realizacja... - Albercik - 06-12-2013 22:28 (06-12-2013 08:55)badii napisał(a): Cześć! Po co masz wkuwać biologię skoro nie jest ona ani maturą obowiązkową ani nie jest potrzebna do studiów informatycznych? Jeżeli jesteś na profilu biologicznym-medycznym czy whateva, po co tam poszedłeś skoro biologii nie lubisz? Jesteś durny czy udajesz? Nie rozumiem całego wywodu i żali "nie pójdę na studia bo nie lubię biologii", to świetnie, a ja nie lubię chemii, dlatego nie poszedłem na studia związane z chemią. Zastanów się co piszesz albo zastanów się nad swoim życiem, bo w głowie masz niehalo RE: Plany, nauka a ich realizacja... - badii - 06-12-2013 23:48 Po półtora roku zdałem sobie sprawę, że to zły wybór - niestety, za późno. Zdecydowałem, że zdaję bio na podstawie, rozsz chemii, idę na jakieś studia, a w międzyczasie zajmuję się programowaniem etc ![]() RE: Plany, nauka a ich realizacja... - tiumer - 07-12-2013 13:58 Jaki jest sens zdawania czegoś co Ci się później kompletnie nie przyda? Przecież to tylko marnowanie swojego czasu. Z tego co pamiętam to ostateczne deklaracje oddaje się dopiero na początku lutego, więc masz jeszcze czas, żeby zrezygnować z chemii i biologii. Bezsensowne jest studiowanie na "jakiś" studiach i równoczesne uczenie się programowania jak można pójść na studia informatyczne, poświęcić te kilka lat i mieć wiedzę z tej dziedziny. RE: Plany, nauka a ich realizacja... - MartinS - 07-12-2013 14:19 Nie matura, lecz chęć szczera zrobi z Ciebie oficera(czy tam grafika). |