Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Nasza indywidualna kopareczka na blaszaka. - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Kryptowaluty (/Forum-Kryptowaluty-374)
+--- Dział: Dyskusje o Kryptowalutach (/Forum-Dyskusje-o-Kryptowalutach-458)
+---- Dział: Bitcoin (/Forum-Bitcoin-372)
+---- Wątek: Nasza indywidualna kopareczka na blaszaka. (/Temat-Nasza-indywidualna-kopareczka-na-blaszaka-80609)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Nasza indywidualna kopareczka na blaszaka. - juventus94 - 25-11-2013 13:51

Witam,
Dzisiaj przedstawię wam Bitminter czyli program do kopania BTC. Jest to jeden z lepszych programów do inwidualnego kopania w sieci. Dzięki niemu możemy bez problemu wydobyć trochę zdobyczy z internetu. W zależności jaki mamy mocny sprzęt komputerowy, z taką mocą będą kopane Bitcoin'y. Program ten używa moc procesora oraz kart/y graficznej.

Pierwszym krokiem jest rejestracja na stronie:
http://cur.lv/4z8ho

Następnie przechodzimy do zakładki „TOOLS” -> „Bitminter Cient” -> „v1.4.2” w ten oto sposób zostanie pobrany program na dysk naszego złoma. Po instalacji, włączamy program. Przed nami ukazuje się takie oto okno.
[Obrazek: 1ox0.jpg]

Logujemy się w programie ( zakładka „Setting” -> „Register/Login” ).

W otworzonym oknie widzimy jaki mamy procesor oraz kartę/y graficzne, co ile wydobyło BTC i z jaką siłą będzie pracowało ( pokazuje po włączeniu ). Zegar po lewej pokazuje z jaką łączną mocą koparka szaleje.
Następnym krokiem jest wciśnięcie przycisku „ENGINE START” oraz „PLAY” ( włączamy wszystkie jakie są dostępne wtedy będzie pracowało z maksymalną mocą ), tam gdzie zaznaczyłem na zdjęciu niżej. W ten oto sposób nasz wehikuł rusza do roboty.
[Obrazek: nzr1.jpg]

Pozostaje nam tylko czekać, aż coś wydobędzie Wink

Wiadomo, że różnie to się opłaca ( prąd i sprzęt ), ale może komuś się to przyda Wink

PS ( dla ciekawskich ). Programu używam zazwyczaj w pracy ( lepsze komputery itd. ) Smile

RE: Nasza indywidualna kopareczka na blaszaka. - m4te01 - 25-11-2013 16:11

Jedno tylko pytanko:
Przy standartowym chlodzeniu w laptopie, jaka jest szansa ze padnie dysk,karta,cpu ?

RE: Nasza indywidualna kopareczka na blaszaka. - juventus94 - 25-11-2013 17:56

Jak testowałem na swoim laptopie to by gorący. Program wykorzystuje maksimum możliwości naszego sprzętu. Jak będzie działać u Ciebie, nie wiem, zależy jakie masz chłodzenie, bo każdy laptop ma inne. Osobiście radzę to używać na PC, lecz możesz sprawdzić na laptopie i sam podjąć decyzje, czy używać lub nie.

W sumie jest jeszcze takie wyjście, że włączysz tylko procesor lub kartę graficzną w tedy moc będzie mniejsza, więc nie będzie się nic przegrzewało Wink

RE: Nasza indywidualna kopareczka na blaszaka. - asiorek - 25-11-2013 18:03

ile zdołaleś wykopac już na tym sprzęcie?

RE: Nasza indywidualna kopareczka na blaszaka. - juventus94 - 25-11-2013 18:32

Lece na 2 komputerach i w ciągu miesiąca uzbierało się jakieś 0.35 i dodam, że nie wykorzystuje tu pełnej mocy jednego komputera, bo muszę na czymś pracować. Cool
To co dotychczas uzbierałem inwestuje w koparkę wirtualną, kupując moc. Zwiększa to moje wydobycie przez co część mogą odłożyć do portfela.

RE: Nasza indywidualna kopareczka na blaszaka. - asiorek - 25-11-2013 18:37

sprawdże. mówisz o cex.io ?

RE: Nasza indywidualna kopareczka na blaszaka. - juventus94 - 25-11-2013 18:53

Owszem, o cex.io

RE: Nasza indywidualna kopareczka na blaszaka. - asiorek - 25-11-2013 18:57

jak długo czeka się na przydzielenie zakupionej 'mocy'

jak odpalic ten program? Big Grin

RE: Nasza indywidualna kopareczka na blaszaka. - juventus94 - 25-11-2013 19:13

Chodzi Ci o instalacje, czy kopanie ? Jak kopanie to tak jak wyżej pisałem, wciskasz "ENGINE START", a potem play'e. Jak wciśniesz wszystkie to będzie pracowało z całą mocą Tongue

Co do mocy, to różnie. Wystawiam ofertę, że kupię za daną kwotę moc i jak ktoś będzie chciał sprzedać tyle ile potrzebuje to dobijamy targu ;D W sumie można tak nieźle wyhandlować.

RE: Nasza indywidualna kopareczka na blaszaka. - asiorek - 25-11-2013 19:15

jak zainstalować.. Pobrało mi w jlnp czy jakoś tak i za czorta nie potrafie ogarnac.. ehh. Ujowy ze mnie informatyk Big Grin