Youtube - problem z komentarzami - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: Youtube - problem z komentarzami (/Temat-Youtube-problem-z-komentarzami-80556) |
Youtube - problem z komentarzami - Radvaron - 24-11-2013 17:00 Witam. Spotkałem się z dziwną sytuacją kiedy próbowałem opublikować swoje komentarze z linkami pod filmikami. Zalogowałem się na swoje konto, opublikowałem pod trzema różnymi filmikami (na różnych kanałach) komentarze z linkami jednak te się nie pojawiły. W celu sprawdzenia czy nie mam ghost bana opublikowałem komentarze bez linków po czym te się pojawiły. Postanowiłem więc skomentować z linkiem kolejny filmik, który jest na moim drugim koncie YT i ku mojemu zdziwieniu komentarz się pojawił. Za każdym razem oczywiście po skomentowaniu wylogowywałem się, czyściłem ciastka, ustawienia i sprawdzałem czy komentarz jest. Skoro nie mam bana, moge pisać komentarze z linkami to jak to się dzieje, że moje komentarze z linkami nie pojawiały się pod trzema innymi filmikami? Sprawdzałem w ustawieniach komentarzy na YT funkcję filtrowania komentarzy z linkami jednak takiej opcji poprostu nie ma. Nie wierzę też w to, że filmiki, pod którymi komentowałem są moderowane w czasie rzeczywistym bo to by oznaczało, że właściciele siedzą i wybierają komentarze, które mają się pojawiać pod ich filmikami (a nowe komentarze pojawiały się średnio co minute, dwie). Reasumując: - nie mam ghots bana - YT nie filtruje wiadomości z linkami (moglem skomentować filmik komentarzem z linkiem) - nie ma opcji automatycznego odrzucania komentarzy z linkami pod filmikiem (sprawdzałem wszędzie w ustawieniach) - bardzo malo prawdopodobne, że ktoś manualnie wybiera komentarze przez cały czas i je czyta co minute 24h/dobe - za kazdym razem sprawdzałem czy komentarz się pojawił po wylogowaniu się, wyczyszczeniu ciastek itp - kolejnosć komentarzy byla ustawiana od najnowszych w celu sprawdzenia czy mój się pojawił - pod innym filmikiem komentarz z linkiem się pojawił Czy może mi ktoś powiedzieć dlaczego tak się dzieje? Znalazłem już przyczynę. Temat można uznać za rozwiązany. Dzięki. RE: Youtube - problem z komentarzami - szufliko - 25-11-2013 18:40 też tak mam RE: Youtube - problem z komentarzami - zaple - 25-11-2013 19:01 Jak znalazłeś rozwiązanie, to czemu nie napisałeś? RE: Youtube - problem z komentarzami - Radvaron - 25-11-2013 19:18 Napisałem ale głupio się trochę czułem bo wyglądało to trochę jak monolog (nikt się nie udzielił w temacie) więc edytowałem post i jest jaki jest. RE: Youtube - problem z komentarzami - 7minutbiznespl - 26-11-2013 23:14 No dobra a przyczyna??? Napisz chociaż jednym słowem Bardzo mnie to ciekawi. RE: Youtube - problem z komentarzami - Radvaron - 27-11-2013 06:24 Przyczyna moim zdaniem okazała się prostsza niżby się mogło wydawać. W opcjach komentarzy istnieje możliwość ustawienia filtru dla nich. Dodatkowo można tam zdefiniować wyrazy, które jeśli się pojawią w komentarzu to komentarz się nie wyświetli lub będzie czekać na zatwierdzenie. I tam wystarczy wstawić "http" oraz "www" (bez gwiazdek). Potwierdzone moimi testami. |