Komp nie chcę odpalić!! - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Dział Tematyczny (/Forum-Dzial-Tematyczny-116) +---- Dział: Informatyka (/Forum-Informatyka-121) +---- Wątek: Komp nie chcę odpalić!! (/Temat-Komp-nie-chce-odpalic-79879) Strony: 1 2 |
Komp nie chcę odpalić!! - pietruch78 - 12-11-2013 18:44 Siema! Mam problem przy włączaniu komputera!!! Dokładnie chodzi o to, że przy włączeniu komputera wyskakuje komunikat na czarnym tle z wiadomością wybania trybu uruchomienia kompa: awaryjny, uruchomienie normalne i ostatnia dobra konfiguracja. Więc wybieram opcje uruchomienia normalnie. Problem polega na tym, że wybieram dowolną opcję to komputer się automatycznie resetuje i ponownie wyskakuje ten komunikat! Błagam ludzie Was na kolanach jak to naprawić? Trzymam na kompie całe życie min. miesiące doświadczeń z PPA i inne. Po prostu to musi się naprawić!! Błagam pomocy!! Piszę z kalkulatora. RE: Komp nie chcę odpalić!! - badii - 12-11-2013 19:11 spróbuj wybrać ostatnia dobra konfiguracja. jeśli nie pójdzie to włóż płytkę z Windows'em (ew. pożycz od kogoś), tam w menu głównym wybierasz repair/napraw i wpisujesz komendy typu : fixmbr , fixboot, chkdsk. próbujesz wtedy, czy odpali. Jeżeli nie to wyjmujesz dysk, idziesz do kumpla, zgrywasz wszystkie dane z dysku, bo najprawdopodobniej system masz walnięty i na nowo instalujesz system Nic innego nie poradzisz RE: Komp nie chcę odpalić!! - kuleczka91 - 12-11-2013 19:14 Albo ściągnij sobie u kogoś płytke z Windowsem live cd i na tej płytce powinieneś odpalić kompa, później sobie skopiujesz to co potrzebujesz i stawiasz na nowo winde Sama tak robiłam jak mi sie system posypał RE: Komp nie chcę odpalić!! - pietruch78 - 12-11-2013 19:55 Pojadę niedługo do serwisu i gościu mi to zrobi A jak by się nie dało to format konieczny? RE: Komp nie chcę odpalić!! - adrick1197 - 12-11-2013 19:59 zawsze da sie naprawic ale raz to 30 minut roboty a raz pare dni ale zrób najpierw to co ci polecali przedmówcy a potem dopiero formata rób RE: Komp nie chcę odpalić!! - damianus627 - 12-11-2013 19:59 Miałem podobną sytuację. Problem ustąpił po formacie i ponownej instalacji Windowsa. Jakiego masz Windowsa? RE: Komp nie chcę odpalić!! - kuleczka91 - 12-11-2013 20:15 Jak w kompie sie coś sypie to wolę formata zrobić i mieć święty spokój na dłuższy czas niż sie martwić, że za chwile znowu sie sypnie system i sie zastanawiać czy zdążę odzyskać pliki czy nie RE: Komp nie chcę odpalić!! - pietruch78 - 12-11-2013 20:30 Mam windowsa XP. Format to ostatnia linia pomocy więc muszę znaleźć inne wyjscia Tak czy siak dzięki za pomoc reputy rozdam po wszystkim. Dam znać co dalej. RE: Komp nie chcę odpalić!! - dnr - 12-11-2013 20:42 Miałem to samo na windowsie xp dwa tygodnie temu. Jest szansa na odzyskanie, musisz włożyć płytke z systemem xp do napędu i pobawić się z naprawą systemu windows ( podmiana pliku uszkodzonego ). RE: Komp nie chcę odpalić!! - vipper - 12-11-2013 22:56 Ja na staruszku miałem taki problem jak mi padł zasilacz Za Chiny nie potrafiłem wykombinować co jest przyczyną, a że i tak mieliśmy zmieniać zasilacz tak... nagle komputer przestał wariować |