![]() |
Zarabianie na allegro - konta premium - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: Zarabianie na allegro - konta premium (/Temat-Zarabianie-na-allegro-konta-premium-78885) Strony: 1 2 |
Zarabianie na allegro - konta premium - MrGohut - 27-10-2013 19:17 No wiec chyba za pare dni zacznę praktykować ten sposób tzn. kupowanie kont i odsprzedaż za 1 zł, ale mam pare pytań: Słyszałem o takim czymś na Allegro, że trzeba odprowadzać podatek czy cos w tym stylu od zarobków, jak to działa i o co chodzi ? Zawsze jak coś sprzedawałem na allegro to nic nie robiłem wiecej tylko brałem kase i tyle ;p Da się zaradzić coś na zmienianie haseł do kont czy to już tak jest ? Czy trzeba mieć swój serwis / firmę aby takie coś zacząć robic ? RE: Zarabianie na allegro - konta premium - Szaman1644 - 27-10-2013 19:19 Zależy czy będziesz to robił regularnie czy nie. Jeżeli będzie to czynność, która się będzie powtarzał to musisz odprowadzić ![]() Odp: Zarabianie na allegro - konta premium - v3XeR - 27-10-2013 19:20 Podatek placisz od kazdej zarobionej kwoty, nie wazne jak. Wysłane z telefonu za kase zarobioną w sieci za pomocą TapaTalka RE: Zarabianie na allegro - konta premium - kometix - 27-10-2013 19:22 Jeśli nie masz działalności gospodarczej to nawet nie zaczynaj ze sprzedażą kont premium na allegro. Konkurencja cię zje ![]() RE: Zarabianie na allegro - konta premium - warrrkek - 27-10-2013 19:31 Jaka jest kwota zarobku rocznego od której nie trzeba odprowadzać? coś ok. 3k ale dokładnie ile ? RE: Zarabianie na allegro - konta premium - tiumer - 27-10-2013 19:48 Kwota wolna od podatku to 3091,00 zł, ale podatek i tak musisz odprowadzać. Dopiero po złożeniu PIT dostaniesz zwrot. RE: Zarabianie na allegro - konta premium - Scoobyx - 27-10-2013 20:00 Jest to 3091 zł, jednak wszystkie dochody musisz uwzględnić w zeznaniu podatkowym. EDIT: gdy odpowiadałem, nie widziałem odpowiedzi kolegi wyżej. sorry RE: Zarabianie na allegro - konta premium - MrGohut - 27-10-2013 20:05 Czemu miała by mnie zjeść ![]() Przecież jak koleś sprzedaje np. 200 kont to ja też sobie moge tyle kupić i zacząć sprzedawać no i co będzie za różnica czy mam firme czy nie ? ![]() Nie chce zarabiać jakiś kosmicznych kwot.. chciałbym najpierw kupić parę i sprzedawać np. po 30 sztuk na jedno konto. A z tym odprowadzaniem to jak nie odprowadzę to coś się stanie ? Rozumiem, że to w picie się wszystko robi na koniec roku, tak ? RE: Zarabianie na allegro - konta premium - Scoobyx - 27-10-2013 20:09 Tak, na koniec roku. Co do samych kont premium, nie wiem czy warto "iść" w tamtą stronę. Konkurencja jest duża, ceny niskie. Ciężko będzie ci się wybić. W dodatku niektórzy szybko niszczą konkurencję zgłaszając ich do US, w szczególności kiedy widzą, że nie mają założonej DG. Firmy z początku nie musisz otwierać, jednak po ok. miesiącu/dwóch ciągłej sprzedaży warto było by już o tym pomyśleć. Jeśli nie odprowadzisz podatku i ktoś na ciebie doniesie, no to wtedy możesz już zapłacić nie małą karę, rzędu 5 tys. zł. RE: Zarabianie na allegro - konta premium - MrGohut - 27-10-2013 20:48 A no ok, dzięki. O takie wyjaśnienia mi chodziło ![]() |