Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Zarabianie na Allegro - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33)
+--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248)
+--- Wątek: Zarabianie na Allegro (/Temat-Zarabianie-na-Allegro-78811)

Strony: 1 2

Zarabianie na Allegro - MrGohut - 26-10-2013 18:10

Słyszałem o czymś takim, że ludzie wystawiają na aukcje przedmioty których nie mają, chodzi o to, że zbierają zamówienia tak jak by i są pośrednikami w sprzedaży, po uzbieraniu pieniędzy zamawiają ileś tam sztuk i wysyłają na adresy kupujących, takie coś na prawdę istnieje ? Da się na tym coś dorobić i czy coś za to grozi czy cos takiego ?

RE: Zarabianie na Allegro - surfer0700 - 26-10-2013 18:25

Tak. Nazywamy to: dropshipping'iem. Wpisz w google, na pewno znajdziesz serwisy oferujące sprzedaż pośrednią.

RE: Zarabianie na Allegro - RejTom - 26-10-2013 18:27

Bardzo dużo tego na allegro.
Najwięcej w kategoriach z najnowszymi telefonami.
Przykład:
[Obrazek: r0cvko.jpg]

Żeby na tym zarobić trzeba znaleźć dobrego dostawcę i negocjować z nim cenę.

RE: Zarabianie na Allegro - MrGohut - 26-10-2013 18:34

A to jest legalne ? To znaczy czy moze sie za to oberwać od kogos ? I rozumiem, że to się zamawia takie towary hurtowo zza granicy ?

RE: Zarabianie na Allegro - RejTom - 26-10-2013 18:46

http://forumprawne.org/prawo-finansowe-podatkowe/121014-dropshipping-z-chin.html

Tutaj masz opisane co i jak.

RE: Zarabianie na Allegro - surfer0700 - 26-10-2013 18:49

(26-10-2013 18:34)MrGohut napisał(a):  A to jest legalne ? To znaczy czy moze sie za to oberwać od kogos ? I rozumiem, że to się zamawia takie towary hurtowo zza granicy ?

Legalne. Towary nie tylko zza granicy. Dużo jest polskich "hurtowni" oferujących tego typu usługę.
Wygoogluj i wszystko będzie jasne. Niestety do tego NIEZBĘDNE jest posiadanie działalności gospodarczej.

RE: Zarabianie na Allegro - CreepyUploader - 26-10-2013 18:59

A jak się rozliczyć z dropshippingu jak nie masz DG?:> (wiem ze to 'troszkę' nielegalnie tylko pytam :])

RE: Zarabianie na Allegro - surfer0700 - 26-10-2013 19:02

To już podchodzi pod działalność gospodarczą, poza tym żeby zamówić coś na stronach oferujących dropshipping musisz podać NIP. Jeżeli zdarzy się że nie musisz, to tylko i wyłącznie TY będziesz miał problemy z US.

RE: Zarabianie na Allegro - RejTom - 26-10-2013 19:02

Jak ja kiedyś szukałem info jak się rozliczać ze sprzedaży na allegro bez DG to nie znalazłem nic sensownego.
Bo jakakolwiek forma ciągłej sprzedaży podlega pod działalność gospodarczą, bez działalności można sprzedawać jedynie rzeczy które są naszą własnością przez co najmniej 6 miesięcy.

RE: Zarabianie na Allegro - MrGohut - 26-10-2013 19:20

Dobra zadam pytanie na inny temat żeby nie robić kolejnego już.
Czy konta premium na np. egofiles mają jakieś ograniczenia ile ludzi na jedno konto?