Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Dziwny mail - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11)
+--- Wątek: Dziwny mail (/Temat-Dziwny-mail-78761)

Strony: 1 2

Dziwny mail - Michał Bereszyński - 25-10-2013 19:56

Witam
Dostałem maila o nasteującej treści:
Hello, you Can register new account on firecash.org and start earning on viewfile.org

Rules:

-make blog on Blogspot or wordpress
-write some posts with hacks, cracks with links to the mirror
-enter the file from your site (no copy / paste link)
- IP change, preferably from different countries, can not be the only U.S.

-Login must be FRAUDER(frauder1,2,3,4 etc)
-display name cannot be in vietamese
-please upload lot of file with different name
-please go to link from your website.
O co chodzi?

RE: Dziwny mail - czarnykarol - 25-10-2013 19:58

róznież dostałem.czyżby kolejny włąm do FC?

RE: Dziwny mail - damianus627 - 25-10-2013 20:01

Ktoś po prostu rozsyła taki spam. Radzę to ignorować.

RE: Dziwny mail - daniel42na - 25-10-2013 20:03

(25-10-2013 20:01)damianus627 napisał(a):  Ktoś po prostu rozsyła taki spam. Radzę to ignorować.
A już miałem postępować wg instrukcji, dzięki za rade.

RE: Dziwny mail - ZAGUBIONY - 25-10-2013 20:24

Wygląda na to, że firecash dodało nowy mirror viewfile.org, całkiem fajny Smile.

RE: Dziwny mail - Slight - 25-10-2013 20:32

Cytat:Proszę ignorować ostatniego maila od e-mail: damian.kiljanczyk @ firecash.org , to był mały włam do panelu korespondencji, nie ma zagrożenia, wszystko zostało już zabezpieczone.
Przepraszamy za utrudnienia.

RE: Dziwny mail - Asghatoon - 25-10-2013 21:12

@up
też mi przyszedl taki email
Please ignore the last email from e-mail: [email protected], there was little hack to the mailing panel, there is no danger, everything has already been secured.
Sorry for the inconvenience.

@topic
chodziło im o nowy mirror...

@swoją drogą
to jest cholernie śmieszne, co chwile jakies włamy itp do firecash... I jak tu sie nie martwic o swoje ciezko zarobione pieniadze?

RE: Dziwny mail - Kiljan - 25-10-2013 21:22

(25-10-2013 21:12)Asghatoon napisał(a):  @up
też mi przyszedl taki email
Please ignore the last email from e-mail: [email protected], there was little hack to the mailing panel, there is no danger, everything has already been secured.
Sorry for the inconvenience.

@topic
chodziło im o nowy mirror...

@swoją drogą
to jest cholernie śmieszne, co chwile jakies włamy itp do firecash... I jak tu sie nie martwic o swoje ciezko zarobione pieniadze?
Mirror był dodany wczoraj ale jeszcze nie jest przygotowany poniewaz nie sa ustawione dla niego oferty. To nie był włam do jakiejś ważnej części ponieważ to po prostu było odgadnięcie hasła pracownika do panelu mailingowego, nie pilnowaliśmy haseł do tego bo tutaj nic groznego sie wydarzyc nie może, żadnego zagrożenia dla pieniędzy nie ma nawet w przypadku włamania na serwer, do bazy a co dopiero do panelu gdzie jedynie wpisuje sie tresc i naciska wyslij.

RE: Dziwny mail - Dennisek78 - 25-10-2013 22:19

Mógł to wykorzystać w bardziej korzystniejszy dla siebie sposób .... :/

RE: Dziwny mail - Kiljan - 26-10-2013 00:48

(25-10-2013 22:19)Dennisek78 napisał(a):  Mógł to wykorzystać w bardziej korzystniejszy dla siebie sposób .... :/

Cóż wiele osób chce aby FireCash padł a cóż lepszego od fraudów zeby dany serwis/sieć straciła lub została zachwiana płynność finansowa Smile Ale dzięki szybkiemu zgłoszeniu jednego użytkownika udało się przerwać wysyłanie oraz zmienić hasło aby inne maile nie byly wysyłane.