![]() |
Paypal - limit przelewów? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Konta Bankowe (/Forum-Konta-Bankowe-449) +--- Dział: Systemy Płatności Internetowych (/Forum-Systemy-Platnosci-Internetowych-206) +---- Dział: PayPal (/Forum-PayPal-335) +---- Wątek: Paypal - limit przelewów? (/Temat-Paypal-limit-przelewow-78627) |
Paypal - limit przelewów? - Workis - 22-10-2013 22:56 Witam, nie znalazłem tego tutaj, ani w regulaminie PayPala, moze ktos sie orientuje czy istnieje jakis limit przelewów wychodzacych z Paypala? W sensie przy jakiej ilosci wysylanych transakcji Paypal zacznie sie domagac, zeby przejsc na konto biznes z konta osobistego? I 2 poddzialy tego pytania : kiedy zacznie sie tego domagac jesli wysyla sie przelewy w ramach "place za uslugi" a kiedy w ramach "wysylam pieniadze do przyjaciol" (czyli bez prowizji PP). Ktos ma z tym jakeis doswiadczenie? Nie widzialem nic takeigo w regulaminie a z czegos chyba te blokady osob prowadzacych buxy itd wynikaja. Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam ![]() RE: Paypal - limit przelewów? - daniel42na - 22-10-2013 22:59 Przy kwocie łącznego obrotu około 10 tys zł musisz wysłać skan dowodu, potwierdzenie adresu i chyba tyle. RE: Paypal - limit przelewów? - marcel_kk - 23-10-2013 04:07 Kilka tygodni temu przerabiałem to, po zalogowaniu się na konto pojawiła się informacja, że zgodnie z wytycznymi Unii Europejskiej dotyczących zapobieganiu prania brudnych pieniędzy zbliżam się do rocznego limitu coś około 9500 zł i na konto zostaną nałożone ograniczenia. Aby móc to zmienić trzeba poddać konto zweryfikowane rozszrzeniu. Wysłałem scan dowodu osobistego, scan wyciągu z rachunku. Aby przyspieszyć sprawę na drugi dzień zadzwoniłem i konsultant po sprawdzeniu dokumentów odblokował konto. Znikła zakładka "Sprawdz limity", od tamtej pory zrobiłem przelewów na 5-6 tyś i wygląda na to, ze jest to konto bez ograniczeń. Aby mieć konto biznesowe to musisz mieć firme i wysłać im scany odpowiednich dokumentów. RE: Paypal - limit przelewów? - Workis - 23-10-2013 14:06 Mhm, czyli przedzej czy pozniej bede im musial podeslac skan dowodu. ![]() A jesli chodzi o skan wyciagu z rachunku to z rachunku bankowego na ktory leca pieniadze z PP mam rozumiec? Dzieki wielkie za odpowiedz pozrawiam ![]() RE: Paypal - limit przelewów? - CMRR - 23-10-2013 14:13 Tak z tego co użyłeś do weryfikacji. RE: Paypal - limit przelewów? - marcel_kk - 23-10-2013 16:07 Będziesz musiał wysłać scan dowodu i scan ostatniego rachunku np. za telefon, prąd, gaz itp. lub scan dowodu i scan wyciągu z konta, tego co używałeś do zweryfikowania konta PP. Dla nich najważniejsze jest aby na tych dokumentach były takie same: imie i nazwisko, oraz adres. RE: Paypal - limit przelewów? - Workis - 23-10-2013 19:16 A, to ok, czyli bez problemu. ![]() A co do przelewow wysylanych z opcja "do przyjaciol" - jest jakis limit? Czepiaja sie naduzywania tego? Bo w koncu jakby nie patrzec - traca na tym, jesli ktos placac za uslugi wysyla ta opcja. Tylko, ze w sumie - nie maja w zaden sposob jak udowodnic jesli nie ma np. widocznego dowodu jak aukcja na Ebayu, allegro itp, zgadza sie? pozdrawima |