Odprowadzanie podatków,osoba niepełnoletnia - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: Odprowadzanie podatków,osoba niepełnoletnia (/Temat-Odprowadzanie-podatkow-osoba-niepelnoletnia-78562) |
Odprowadzanie podatków,osoba niepełnoletnia - davidek00 - 21-10-2013 17:41 Witam czy jako osoba niepełnoletnia można odprowadzać podatki? Bo pisałem do takiego portalu i zapytałem czy osoba nieletnia może brać udział odpisali że- "Niestety trzeba mieć skończone 18 lat - chodzi tutaj o podatki... Od wyżyszych kwot trzeba je zapłacić." Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Dawid. RE: Odprowadzanie podatków,osoba niepełnoletnia - surfer0700 - 21-10-2013 17:46 Witaj Dawidzie, Twoje dochody powinni rozliczyć Twoi rodzice, dodając do rocznego PIT'u załącznik PIT-M. Wystarczy że wpiszą samą kwotę, w rubrykę: "Dochody z innych źródeł." RE: Odprowadzanie podatków,osoba niepełnoletnia - davidek00 - 21-10-2013 17:48 No tak ale gdyby dochód szedł na moje konto? a tak pozatym za pół roku będe miał 18 RE: Odprowadzanie podatków,osoba niepełnoletnia - surfer0700 - 21-10-2013 17:55 To nic nie zmienia. Nie jesteś pełnoletni, więc "odpowiedzialność podatkowa" spoczywa na barkach Twoich rodziców. Takie jest moje zdanie. RE: Odprowadzanie podatków,osoba niepełnoletnia - davidek00 - 21-10-2013 18:09 ok dziękuje RE: Odprowadzanie podatków,osoba niepełnoletnia - sheko12 - 21-10-2013 18:23 Niezależnie od twoich dochodów, musisz się z nich rozlicząć. Aczkolwiek wezmy pod uwagę zródla twoich dochodów, jestem zupełnie w tej samej sytuacji co ty, jednak nie będe zdradzal z czego się ''rozliczam'' a z czego nie albowiem warto sobie przemyśleć co można ''zataić'' a z czym lepiej nie ryzykować. RE: Odprowadzanie podatków,osoba niepełnoletnia - davidek00 - 21-10-2013 19:01 dzięki wielkie panowie! |