Poradnik "Last update" - zwiększamy wiarygodność bloga PPA. - Wersja do druku+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Uploading (/Forum-Uploading-282) +--- Dział: Wszystko o blogach PPA (/Forum-Wszystko-o-blogach-PPA-343) +--- Wątek: Poradnik "Last update" - zwiększamy wiarygodność bloga PPA. (/Temat-Last-update-zwiekszamy-wiarygodnosc-bloga-PPA-78531) |
"Last update" - zwiększamy wiarygodność bloga PPA. - daniel42na - 21-10-2013 14:11 Jest wiele sposobów na to aby nasz blog był bardziej wiarygodny i wyglądał profesjonalnie. Screeny, wideo, komentarze, ankiety. Zapewne każdy z Was widział też coś takiego.. ..i zastanawia się jak uzyskać taki efekt. Oczywiście można do każdego postu dodawać date i formatować tekst, po czym zmieniać date raz na jakiś czas ale jest to mega uciążliwe. Zrobić to możemy w taki sposób aby data widoczna w poście była zawsze równa z datą dzisiejszą, wystaczy wstawić do posta (edytor tekstowy) poniższy kawałek kodu: Cytat:<h3><b>Last application update:</b></h3>W ten sposób data pobierana będzie z zewnętrznej strony. Wartości takie jak height i width oczywiście do edycji według uznania. Zrobić to możemy jeszcze szybciej, mianowicie za pomocą shortcodu(Dokładny poradnik o shortcodes Tutaj) Wystarczy dodać do pliku functions.php kod: Cytat:function lastupdate($atts) { aby potem tylko za pomocą wstawionego do posta [apdejt] wyświetlała się nam fake data ostaniego update naszej aplikacji. Korzystajcie i cieszcie się z zawsze świeżego "Last udpate" RE: "Last update" - zwiększamy wiarygodność bloga PPA. - luxiorsan - 21-10-2013 15:15 przydatna informacja RE: "Last update" - zwiększamy wiarygodność bloga PPA. - vipper - 23-10-2013 18:34 Do ja coś dopiszę, aby zmienić format tego "zegarka", zmieniamy liczby: http://free.timeanddate.com/clock/i3gso6zo/n64/ fs28 - rozmiar zegarka fc090 - moc zabarwienia tct - wersja tła (tylko na fullscreenie) pct - to co up fta - lub ftb - to "grubość" czcionki tt2 - format tzn. zegarek, kalendarz, tw0 - szczegóły np. dzień tygodnia, skrót dnia tygodnia itp. RE: "Last update" - zwiększamy wiarygodność bloga PPA. - ptasior94 - 02-11-2013 12:43 Ja bym jeszcze zmienił z "last application update" na "last application download" RE: "Last update" - zwiększamy wiarygodność bloga PPA. - kompik - 03-11-2013 00:26 Niby proste a przydatne, ja niby robię kolejne wersje swoich aplikacji i je wrzucam, ale dla słabszych nisz, dla samego efektu, może się to przydać. Dzięki RE: "Last update" - zwiększamy wiarygodność bloga PPA. - Sh4ker - 03-11-2013 09:52 Poszedł rep, dzięki przyda się. RE: "Last update" - zwiększamy wiarygodność bloga PPA. - Szaman1644 - 03-11-2013 10:10 Dzięki wielkie. Gdy będę na kompie dodam reputka RE: "Last update" - zwiększamy wiarygodność bloga PPA. - CreepyUploader - 03-11-2013 11:08 Mam pytanie... bo jak daje to w edytorze tekstu i daje <center> oczywiście żeby na środku było to ten napis last application update jest na środku ale ta opcja zegarku nie jest na środku tylko tak troszke po lewo... i za każdym razem żeby było dobrze to muszę od nowa cały ten tekst kopiować z center i dodawać na nowo... o co chodzi ? I jak próbuje normalnie opcją 'wyśrodkowania' to też się nie chce wyśrodkować ten zegar. RE: "Last update" - zwiększamy wiarygodność bloga PPA. - Driver - 03-11-2013 11:16 @up Cytat:<center><h3><b>Last application update:</b></h3> RE: "Last update" - zwiększamy wiarygodność bloga PPA. - MrSkacowany - 03-11-2013 15:27 @up Dodałem twój kod do single.php, ładnie wygląda ale jak ktoś kliknie w date to go przeniesie tu: Kod: http://www.timeanddate.com/worldclock/city.html?n=64 |