Sztuczny tłok - kieszonkowcy - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Wiadomości (/Forum-Wiadomosci-117) +--- Wątek: Sztuczny tłok - kieszonkowcy (/Temat-Sztuczny-tlok-kieszonkowcy-77825) |
Sztuczny tłok - kieszonkowcy - damianus627 - 10-10-2013 18:03 Temat piszę aby niektórzy patrzyli gdzie chowają swoje rzeczy bo mogą was w łatwy sposób okraść. Cytat:Pracujący "po cywilnemu" policjanci wydziału kryminalnego z komisariatu nr 4 w Krakowie zatrzymali kieszonkowców. Złodzieje kradli w tramwajach, wykorzystując tzw. "sztuczny tłok". Cały tekst: http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,14753178,Sztuczny_tlok__Kieszonkowcy_zlapani_na_goracym_uczynku.html#ixzz2hL6rscMp RE: Sztuczny tłok - kieszonkowcy - DawidFB - 10-10-2013 18:23 Zlodzieje,wszedzie zlodzieje RE: Sztuczny tłok - kieszonkowcy - Boguśś - 13-10-2013 21:59 Niczym Tusk. RE: Sztuczny tłok - kieszonkowcy - ressiv5 - 14-10-2013 15:51 Niestety, ze złodziejami mamy do czynienia wszędzie. Znajomy jadąc tramwajem łatwo pozbył się portfela. O dziwo miał go w przedniej kieszeni, złodziej nie wsadził tam ręki tylko przechodząc rozciął kieszeń bo przez portfel jest wybrzuszenie a kolejny wpadając na niego wyciągnął portfel - taka niby relacja... RE: Sztuczny tłok - kieszonkowcy - premdow - 16-10-2013 13:19 Paranoja, chyba trzeba zacząć nosić portfel na łańcuchu przy spodniach - chociaż na to pewnie i też znajdą obejście. RE: Sztuczny tłok - kieszonkowcy - MaLiN - 18-10-2013 11:46 Mojej mamie, będąc na zakupach jeszcze na dawnym Stadionie Dziesięciolecia ( to były czasy, można było wtedy kupić tanio klapki Kubota ) przytrafiła się przygoda, z takimi właśnie kieszonkowcami, z tym że oni działali raczej na zasadzie, sztuczny tłok, ale zamiast wyjmować, to przedziurawiali torebki. Oczywiście nikt nie widział samego zdarzenia, ale później gdy mama zorientowała się, że ma dziurę w torebce, równo rozciętą, a w środku również rozcięte jabłko na pół Szczęście w nieszczęściu, bo nic nie skradziono, ale torebka do wywalenia. Jednak owoce nie tylko są zdrowe, ale także przydatne RE: Sztuczny tłok - kieszonkowcy - Camaxtle - 02-11-2013 00:06 Niedawno jak jechałem tramwajem przez przypadek zauważyłem cudzą rękę w mojej torbie. Jakież było moje zdziwienie gdy dotarło do mnie że należy do około 12 letniego chłopaka. Akurat był przystanek więc trochę przez to, a trochę przez zdziwienie nic nie zrobiłem. Gnojek uciekł, nic oczywiście nie zwinął ale teraz mam trochę schiz na punkcie pilnowania rzeczy w publicznym transporcie ( może i dobrze). Kiedyś mieli dobry sposób na złodziei, piętnowanie. Teraz by się przydało. :| RE: Sztuczny tłok - kieszonkowcy - damianus627 - 02-11-2013 16:13 (18-10-2013 11:46)MLN napisał(a): Mojej mamie, będąc na zakupach jeszcze na dawnym Stadionie Dziesięciolecia ( to były czasy, można było wtedy kupić tanio klapki Kubota ) przytrafiła się przygoda, z takimi właśnie kieszonkowcami, z tym że oni działali raczej na zasadzie, sztuczny tłok, ale zamiast wyjmować, to przedziurawiali torebki. Oczywiście nikt nie widział samego zdarzenia, ale później gdy mama zorientowała się, że ma dziurę w torebce, równo rozciętą, a w środku również rozcięte jabłko na pół Szczęście w nieszczęściu, bo nic nie skradziono, ale torebka do wywalenia.Niektórzy właśnie mają takie sposoby, albo jak ktoś wyżej napisał, że potrafią rozciąć kieszeń. (02-11-2013 00:06)Camaxtle napisał(a): Niedawno jak jechałem tramwajem przez przypadek zauważyłem cudzą rękę w mojej torbie. Jakież było moje zdziwienie gdy dotarło do mnie że należy do około 12 letniego chłopaka. Akurat był przystanek więc trochę przez to, a trochę przez zdziwienie nic nie zrobiłem. Gnojek uciekł, nic oczywiście nie zwinął ale teraz mam trochę schiz na punkcie pilnowania rzeczy w publicznym transporcie ( może i dobrze). Kiedyś mieli dobry sposób na złodziei, piętnowanie. Teraz by się przydało. :|Trzeba było go gonić. U mnie w tramwajach jest filmik, że gościu ukradł babce portfel to go złapali na przystanku. Tylko czy tak by było nie na filmie? |