Vb - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Uploading (/Forum-Uploading-282) +--- Dział: Dyskusja o Uploadzie (/Forum-Dyskusja-o-Uploadzie-286) +--- Wątek: Vb (/Temat-Vb-77340) |
Vb - mati987481 - 01-10-2013 21:42 Cześć mam problem, otóż zrobiłem fejka ii dodałem ComboBox, a teraz mam problem z kodowaniem ;/ Przypuścimy, że chcę aby z jednego ComboBox'a wychodziła lista z 5 wyrazami przykładowo: STOP, START, RESET, GO, NO.. Jak mam to zrobić?? Cytat:Public Class Form1 Problem 2, chcę aby po kliknięciu w Button, ProgressBar załadował się a potem wyskoczyło by okienko po ok. 5sec U mnie wygląda to tak, Cytat:Public Class Form1 Cytat:Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick Przeszkadza mi to, że pasek ładuję się dosyć szybko, a MsgBox wyskakuje odrazu zamiast po ok. 5-10 sec, co mam dopisać żeby wyskakiwało po określonym czasie, a pasek ładował się wolniej?? RE: Vb - Bolt - 01-10-2013 22:24 Jeśli za krótko ci się ładuje progressbar to klikasz raz na Timer1 i po prawej stronie w Properties zmieniasz wartość w polu Interval ///////////////////////////// Cytat:Public Class Form1 tu jest wielbłąd bo jeśli chcesz by msgbox wyskakiwał po zakończeniu pracy timera to Timer1.Start() zmien na Timer1.Stop() i wtedy wyskoczy gdy progressbar dojdzie do 100% Ewentualnie możesz ustawić to tak że msgbox wyskoczy po np 70% pracy paska If ProgressBar1.Value = 70 then MsgBox("przykład") //////////////// co do comboboxa to proste, klikasz małą strzałeczkę nad comboboxem i klikasz jak na obrazku a potem wpisujesz swoje wyrazy kazde po enterze RE: Vb - Jose - 05-10-2013 10:26 Jak zakodować button w Visual Basic, aby po kliknięciu w niego pojawiało się okno Form2? Nie chodzi mi o MessageBox tylko okno Form2, które będę mógł sam zaprojektować. RE: Vb - vipper - 05-10-2013 11:35 Form2.show |